AM5.0.7 - Błąd albo brak inteligencji "inteligentnych PRZEZ"

• 2 Odpowiedzi
  • 849 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
AM5.0.7 - Błąd albo brak inteligencji "inteligentnych PRZEZ"
« dnia: Kwiecień 21, 2008, 19:18:51 »
Wyznaczając trasę Kraków - Krościenko n. Dunajcem zauważyłem następujące zachowanie:
1. Wybieram kraków, ul. Warszawska jako START
2. Wybieram Mszana Dolna jako (inteligentne) PRZEZ
3. Wybieram Krościenko n. D. jako KONIEC
4. Pozwalam wyliczyć trasę - prowadzi częściowo "zakopianką", więc zmieniam ją dalej
5. Wybieram Dobczyce jako (inteligentne) PRZEZ
6. Nie pozwalam przeliczyć trasy, tylko najpierw przesuwam Dobczyce między Kraków a Mszanę Dolną
7. Teraz pozwalam przeliczyć trasę.

W Mszanie Dolnej dostaję "patelkę" w starym, dobrym stylu :mad:

Jeżeli w punkcie 4 nie pozwolę wyliczyć trasy, tylko będę kontynuował następne kroki, albo wprowadzę punkty kolejno to trasa zostanie wyznaczona poprawnie, bez żadnej pętelki w Mszanie. Wygląda na to, iż przeliczenie trasy odbiera "inteligentnemu PRZEZ" jego inteligencję :mrgreen:

Macie podobne doświadczenia w innych miejscach?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: AM5.0.7 - Błąd albo brak inteligencji "inteligentnych PRZEZ"
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2008, 07:44:34 »
Niestety tak. Spróbowałem ostatnio wyznaczyć trasę do Zakopanego przez Czarny Dunajec i niestety nie mogłem cały czas wywalało błąd mapy. Więc odpuściłem PRZEZ i poprowadziło dobrze jak chciałem. Potem w innym miejscu tąpnąłem PRZEZ (inteligentne) na miejscowość tak "na oko" i fajnie przeliczyło trasę ale przy nawigacji przyjrzałem się bliżej trasie i zamiast inteligentne PRZEZ Hołek każe mi zjechać z trasy w lewo 20 m (żeby zaliczyć PRZEZ które jest obok trasy) i zawrócić  :shock: Może coś mam źle ustawione ale tak to u mnie działa ???
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline essi

• 10
Odp: AM5.0.7 - Błąd albo brak inteligencji "inteligentnych PRZEZ"
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 11:15:49 »
Wyznaczając trasę Kraków - Krościenko n. Dunajcem zauważyłem następujące zachowanie:
1. Wybieram kraków, ul. Warszawska jako START
2. Wybieram Mszana Dolna jako (inteligentne) PRZEZ
3. Wybieram Krościenko n. D. jako KONIEC
4. Pozwalam wyliczyć trasę - prowadzi częściowo "zakopianką", więc zmieniam ją dalej
5. Wybieram Dobczyce jako (inteligentne) PRZEZ
6. Nie pozwalam przeliczyć trasy, tylko najpierw przesuwam Dobczyce między Kraków a Mszanę Dolną
7. Teraz pozwalam przeliczyć trasę.

W Mszanie Dolnej dostaję "patelkę" w starym, dobrym stylu :mad:

Jeżeli w punkcie 4 nie pozwolę wyliczyć trasy, tylko będę kontynuował następne kroki, albo wprowadzę punkty kolejno to trasa zostanie wyznaczona poprawnie, bez żadnej pętelki w Mszanie. Wygląda na to, iż przeliczenie trasy odbiera "inteligentnemu PRZEZ" jego inteligencję :mrgreen:

Macie podobne doświadczenia w innych miejscach?

Podobne, w bardzo zblizonej okolicy. Z uwagi na remont zakopianki jeżdżę Kapelanka->Myślenicka->Gorzków->Stojowice->Dobczyce i dalej w kierunku tez na Mszanę (drogą mi dobrze znaną). Problemy są na odcinku ul.Myślenicka->Dobczyce bardzo podobne jak do tych opisanych  we wczesniejszym poście.

Na razie kładę te problemy na karb słabej mojej znajomości nowej AM5.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2008, 11:18:26 wysłana przez essi »