AM4 i lotnisko

• 21 Odpowiedzi
  • 7091 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Meach

• *
  • 66
AM4 i lotnisko
« dnia: Lipiec 29, 2007, 23:20:07 »
Wydaje się że twórcy AM są tak zapatrzeni w kasę że zapomnieli o tych którzy Im tą kasę dają Poprostu szlag człowieka trafia jak ch ce z tej nawigacji skorzystać

Mam odebrać człowieka z lotniska we wrocławiu wydaje się że nic prostrzego mam przecież nawigację wbijam Wrocław lotnisko lub Port lotniczy czy coś w tym rodzaju i jadę
Przecież poto się ma nawigację w 3d czy to nie kpina że muszę na stacji paliw kupić papierową mapę żeby trafić z nawigacją3d  na lotnisko
Czy to nie jest Tak że mam złoty zegarek a paraduje po śniegu w trampkach?

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: AM4 i lotnisko
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2007, 23:27:04 »
Można sobie łatwo poradzić. Wystarczy wyszukać w punktach użytkownika (POI) Dworce lotnicze. I Wskazać jeden jako cel.
Zajmuje to 1 minutę wytężonej pracy :]

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2007, 23:35:16 »
Zamiast się pienić, wystarczy pomyśleć - AMi dobrze prawi. Lotnisko lub port lotniczy to nie ulica. To POI. I tam należy go (w przypadku Wrocławia ICH) szukać. No, ale że Tobie się nawet nie chce sprawdzić ortografii o przecinkach nie wspomnę...
Od myślenia nic nie zwalnia - jeśli chcesz kupić nawigację głosową (tzn. "Cel: lotnisko Wrocław") to jeszcze będziesz musiał trochę poczekać. A nawet wtedy, będziesz miał problem, bo nawigacja grzecznie się Ciebie spyta "Które lotnisko?". I znowu będziesz miał powody do narzekania, że nawigacja nie wie, że musisz odebrać człowieka z lotniska Starachowice...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2007, 23:36:59 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2007, 08:01:49 »
I znowu będziesz miał powody do narzekania, że nawigacja nie wie, że musisz odebrać człowieka z lotniska Starachowice...

Co będzie jak jeszcze dojdzie "Włoszczowa".....
ISTQB Certified Tester

*

Offline boho

• 27
  • Sprzęt: P550(m), SD Kingston Ultimate 2GB i parę duperelek
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2007, 16:20:04 »
Hm, to Wrocław i Włoszczowa mają lotniska?
No, ale co ja się dziwuję ;) Onegdaj to i w Lesie Kabackim samoloty lądowały (przynajmniej jeden)
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację - wydaje Ci się ;)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2007, 16:30:59 »
Hm, to Wrocław i Włoszczowa mają lotniska?
No, ale co ja się dziwuję ;) Onegdaj to i w Lesie Kabackim samoloty lądowały (przynajmniej jeden)
No "Gosiu" potrafi...
ISTQB Certified Tester

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2007, 16:42:10 »
Można sobie łatwo poradzić. Wystarczy wyszukać w punktach użytkownika (POI) Dworce lotnicze. I Wskazać jeden jako cel.

swoją drogą kto wymyślił nazwę kategorii "dworce lotnicze" zamiast "lotniska" lub "porty lotnicze"?

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2007, 18:15:18 »
No jak kto? Automapa ;). Od kiedy pamiętam, ta kategoria tam zawsze była...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Meach

• *
  • 66
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2007, 20:42:15 »
Hm Przecinki Poi Itd:To Am jest dla Ludzi po w.studiach?  O wysokim IQ. W instrukcji nic nie było że po podstawówce nie.

Moje nerwy wynikają z tego że tak naprawdę ta nawigacja tam gdzie jest naprawdę potrzebna zawodzi nie bendę się powtarzał Wylądujesz gdzieś na zadupiu niemasz się kogo spytać o drogę to cały ten sprzęt jest do niczego bo akurat tam nie nawiguje jak np. Raszyn ul. turystyczna niby centrum a trafić ?
Niechodzi tylko o mnie dzwoniłem do kilku znajomych i nie mogli tego lotniska znależć Pytałem przez SB.Mobilki mieli AM. ale też nic. Podali tylko ulicę i jak byłem już na miejscu to AM ciągle kazała wracać. Myślę że to o czymś świadczy JW. Pozdrawiam i Dziękuję za zainteresowanie.
 Jutro w pracy zrobię furorę wśr. tych kilku ciemniaków kturzy nie mogli przez cały dzień lotniska znależć.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2007, 20:53:09 »
Hm Przecinki Poi Itd:To Am jest dla Ludzi po w.studiach?  O wysokim IQ. W instrukcji nic nie było że po podstawówce nie.
IQ nie zależy od wykształcenia, to poziom tzw zdolności ogólnych :)
Jutro w pracy zrobię furorę wśr. tych kilku ciemniaków kturzy nie mogli przez cały dzień lotniska znależć.
Świetnie!

*

Offline sonepar

• **
  • 131
  • juz Android na SIII - na razie niesmak
  • Sprzęt: teraz S3,wczesniej hd2, hd, n80, iphone i inne
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2007, 21:14:01 »

swoją drogą kto wymyślił nazwę kategorii "dworce lotnicze" zamiast "lotniska" lub "porty lotnicze"?
nie sprawdzałem w POI AM czy są dworce metra?

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 30, 2007, 21:32:07 »
nie sprawdzałem w POI AM czy są dworce metra?
Jeżeli to jest pytanie: czy są dworce metra w POI AutoMapy?, to odpowiadam: we wbudowanych nie ma.
 :S

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 30, 2007, 21:35:15 »
Zgadza się, we wbudowanych nie ma, ale są do pobrania z mobilne.net
Jak zresztą zdecydowana większość użytecznych POI.

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 31, 2007, 00:04:13 »
Moje nerwy wynikają z tego że tak naprawdę ta nawigacja tam gdzie jest naprawdę potrzebna zawodzi [...]

Nie. Twoje nerwy wynikają z tego, że nie masz bladego pojęcia jak tego programu używać. A innych do nawigacji raczej też nie. Nie znam oczywiście wszystkich, ale te które znam z POI obchodzą się podobnie. Ale trzeba wiedzieć, że POI istnieją i trzeba wiedzieć do czego służą.

Tak na przyszłość (żeby Ci uświadomić jakie to proste gdy wie się jak) to:
- wybierasz prowadź do
- POI
- w górnej linijce wpisujesz "lot" i pojawiają się dwie pozycje na liście "Dworzec lotniczy" i "Odprawa lotnicza"
- z listy dworców wybierasz odpowiednie we Wrocławiu i pukasz "prowadź do"

Prawda, że proste? :]

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 31, 2007, 00:06:05 »
 :ok:

*

Offline Kociak

• 32
    • Rodowód rodziny Koteras, Pawelec, Grabarek
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 31, 2007, 12:35:47 »

Tak na przyszłość (żeby Ci uświadomić jakie to proste gdy wie się jak) to:
- wybierasz prowadź do
- POI
- w górnej linijce wpisujesz "lot" i pojawiają się dwie pozycje na liście "Dworzec lotniczy" i "Odprawa lotnicza"
- z listy dworców wybierasz odpowiednie we Wrocławiu i pukasz "prowadź do"

Prawda, że proste? :]

Nieprawda ...

Sam się naciąłem - nie znam Torunia, miałem osobę odebrać na Dworzec Miasto.

Wybrałem tak jak piszesz i wyjechałem w pole. Od tego czasu nauczyłem się, że najpierw jest pokaż na mapie i sam pokazuję ulicę przy POI do której chcę dojechać.

Dla nie wtajemniczonych Dworzec PKP Toruń Miasto jest przy pl. 18 stycznia, dzięki POI dojechałem na Sowińskiego (wertepy).

Kociak

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2007, 14:39:32 »
Dla nie wtajemniczonych Dworzec PKP Toruń Miasto jest przy pl. 18 stycznia, dzięki POI dojechałem na Sowińskiego (wertepy).

Ale to nie jest wina AM, że ulica po drugiej stronie peronów to wertepy. POI jest niestety przesunięte ok 60m od pl. 18 Stycznia i bliżej mu do ul. Sowińskiego, czyli od zaplecza dworca. Niemniej jednak pokazuje dworzec, bo w tym miejscu jeszcze ciągną się perony.

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 31, 2007, 15:19:38 »
Nieprawda ...
Wybrałem tak jak piszesz i wyjechałem w pole. Od tego czasu nauczyłem się, że najpierw jest pokaż na mapie i sam pokazuję ulicę przy POI do której chcę dojechać.
Kociak

Hehe... I dlatego ja zawsze wolę popatrzeć gdzie jest punkt docelowy (ewentualnie przelotowy) a dopiero później wytyczać trasę. Może dlatego nie przepadam za 'nawigacjami dla blondynek' (wybierz adres/poi -> prowadź do, nieważne którędy, później marudzenie, że źle prowadzi...) a zawsze wolę zweryfikować trasę.

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 31, 2007, 22:14:30 »

Nieprawda ...

[...]

Piszesz trochę "oftopicznie" bo o konieczności weryfikacji wskazań nawigacji. Weryfikować należy (jak zresztą napisał prozor nie tylko POI) ale akurat nie o to w mojej wypowiedzi chodziło. Niemniej przyznaję Ci rację, choćby dlatego, że sam tak robię :]

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 06, 2007, 09:22:36 »
Z tym lotniskiem we Wrocławiu też miałem problem ale przeleciałem całą listę POI i znalazłem. Problem  w tym, że nie wiedziałem, które lotnisko wybrać (Starachowice albo Szymanów).
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 06, 2007, 21:35:16 »
Zgadza się, we wbudowanych nie ma, ale są do pobrania z mobilne.net
Jak zresztą zdecydowana większość użytecznych POI.

guzik prawda ja na wilanowską nie mogłem dotrzec z AM, zgoda nad nią da radę ale na dworzec metro wilanowska du .......

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 06, 2007, 22:05:58 »
guzik prawda ja na wilanowską nie mogłem dotrzec z AM, zgoda nad nią da radę ale na dworzec metro wilanowska du .......

To popraw a nie marudzisz.