AM wyłącza się przy próbie wyszukiwania POI użytkownika

• 5 Odpowiedzi
  • 1007 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sim51

• 10
« dnia: Marzec 21, 2007, 14:04:35 »
Witam,

Pliki ściągają się bez problemu (ok. 8000), niestety kiedy próbuję wyszukiwać czegokolwiek w punktach użytkownika, AutoMapa wyłącza się  :huh:

Dzieje się tak od razu po kliknięciu w ikonę wyszukiwania punktów użytkownika, nie pokazuje się nawet lista punktów czy możliwość wyszukiwania, po prostu aplikacja się wyłacza.

Co dziwne punkty które wybrałem na mobilne.net żeby wyświetlały się na mapie, normalnie się wyświetlają.

Czy ktoś miał taki problem?

Próbowałem:

hard reset (przy okazji rozwiązując inny problem ;) ) i instalacja wszystkiego od nowa - bez zmian, od razu po ściągnięciu wszystkich punktów z mobilne taki sam rezultat

Spróbuję jak wyjdę z pracy:

importować pliki ręcznie pomijając AMPOISync, może to wina AM, ale tak jak wspominałem, ona też była przeinstalowana

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 23, 2007, 21:14:48 »
Dość ciekawy przypadek, ja miałem problem przy wczytywaniu PU, AM sie wieszała, ale drogą kombinacji doszedłem do rozwiązania, banalnie prostego rozwiązania ... Musiałem poczekać przy wczytywaniu PU i wszystko wróciło do normy ... Po prostu za dużo danych do przemielenia. W Twoim wypadku poleciłbym próby z mniejszą ilością PU, jeżeli nie będzie wychodziła, to masz rozwiązanie. Warto zobaczyć ile masz wolnej pamięci. [/code]

*

Offline sim51

• 10
Odp: AM wyłącza się przy próbie wyszukiwania POI użytkownika
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2007, 09:30:50 »
No dobra, dodałem pliki ręczne - działa.  Nic się nie wyłącza.  Nawet mówi, że synchronizacja (przez AMPOIsync, już po ręcznym dodaniu) była udana.  Niestety tym razem (jak i wcześniej jak zauważyłem) nie dodaje ikon ani dźwięków.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2007, 10:08:53 »
Niestety tym razem (jak i wcześniej jak zauważyłem) nie dodaje ikon ani dźwięków.
Pewnie dlatego że to tylko AMPOISync a nie AMICONSync  ;)
ZTCW ikony i dźwięki trzeba pobrać ręcznie, one nie podlegają synchronizacji.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline sim51

• 10
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2007, 15:15:14 »
Cytat: nocnyMarek
Cytat: sim51
Niestety tym razem (jak i wcześniej jak zauważyłem) nie dodaje ikon ani dźwięków.     
Pewnie dlatego że to tylko AMPOISync a nie AMICONSync  ;)
ZTCW ikony i dźwięki trzeba pobrać ręcznie, one nie podlegają synchronizacji.   
no tak, nie napisałem tego o czym myślałem ;)
oczywiście, po synchronizacji wybieram opcję pobierz ikony oraz pobierz dźwięki:
pobiera,
nawet dekompresuje,
ale i tak muszę je dodać ręcznie (ze strony na kartę, karta do tytna i do odpowiednich folderów), bo nigdzie ich nie ma ??? >:(
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2007, 15:22:29 wysłana przez sim51 »

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2007, 15:58:27 »
Dziś miałem ten sam problem, usunołem wszystko co miałem w AutoMapa Settings i podałem mu spowrotem ścieżkę do pliku Uam.  Obecnie moja mapa ma ponad 14tys punktów i działa o wiele szybciej niż przed synchronizacją i po niej :D