AM wyjeżdża w pole

• 17 Odpowiedzi
  • 3986 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM wyjeżdża w pole
« dnia: Kwiecień 08, 2011, 19:57:24 »
Witam, mam problem w HTC HD2 z Auto Mapa. Otoż po pewnym czasie od ustawienia trasy i nawigowania, program łapie jakis bład i poprostu wyjeżdza w pole, tak jakby stracil sygnal GPS, i jedynym rozwiazaniem ktore by to naprawilo jest reset telefonu. Z tym ze, potem znowu sie tak dzieje. Orientuje sie ktos czy istnieje jakis fix albo cos co moze by to naprawilo ?? Czy pozostaje wymiana romu ??

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
Odp: AM wyjeżdża w pole
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2011, 21:29:47 »
Wielu użytkowników custom romów narzeka na działanie GPS w AM. Nie wiem na ile jest skuteczne jest to lekarstwo. Jak sprawdzisz opisz tutaj działanie.

Mayek Automapa GPS for HD2

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 21:41:20 wysłana przez jachraniak »

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2011, 23:19:19 »
Mam oryginalne ROM 3.14 i tez na to narzekam - niestety
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 09, 2011, 00:19:28 »
Nie wiem czy lektura tego wątku Wam pomoże.
Sam się zastanawiam, bo zimny fix w półtorej minuty nie bardzo mnie rajcuje.  :S
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2011, 12:23:25 »
Mam oryginalne ROM 3.14 i tez na to narzekam - niestety

Ja mam podobnie w HTC Touch HD, oryginalny ROM. Najlepsze jest to, że MapaMap może nawigować cały dzień i coś takiego nie ma miejsca. W AM potrafi się zdarzyć i ze dwa razy dziennie.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Konrad4x

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2011, 14:48:05 »
Ja mam podobnie w HTC Touch HD, oryginalny ROM. Najlepsze jest to, że MapaMap może nawigować cały dzień i coś takiego nie ma miejsca. W AM potrafi się zdarzyć i ze dwa razy dziennie.
Napiszę trochę sarkastycznie, że widocznie Twój sprzęt jest niegodny takiego programu jakim jest AutoMapa. Choć czytając w sumie wiele postów na ten temat można dojść do wniosku, że większość smartphonów jest niegodna tego programu, w tym i mój, bo mi czasami też kursor niechętnie trzyma się trasy i chce sobie zrobić skok w bok  :P

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 09, 2011, 15:25:49 »
Niestety, problem nie jest nowy, a wręcz nasilający się. Swego czasu prosiłem o pomoc w tej sprawie, na forum NavRoada usłyszałem że to wina szyb we francuskich samochodach :proud:, teraz widzę że coraz więcej Użytkowników ma z tym problem, więc jestem dobrej myśli, być może Aqurat "pochyli" się kiedyś nad tym....

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 09, 2011, 15:50:52 »
Na francuskie metalizowane szyby + lichy GPS nic nie poradzą, ale faktycznie coś z tą obsługą GPS jest nie tak.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 09, 2011, 16:05:08 »
Marku, również swego czasu pisałem, że francuskie szyby (bynajmniej nie metalizowane) nie przeszkadzają mojej Nokii + Ovi ;) tak czy inaczej coś jest na rzeczy.....

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 10, 2011, 00:16:55 »
Mam japońskie niemetalizowane szyby. Temat polega na tym, że poprzednia edycja AM nie jeździła po trawnikach i przy ROM'ie 3.14 nie trzeba było instalować żadnych fixów. Jednym słowem ostatnia edycja wprowadziła taką "innowację" jak  się okazuje - w ajfonie też
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 10, 2011, 11:50:35 »
Ja na Omni i900 "wyskoki" kursora + dziwne zaniki sygnału w AM obserwuję od wersji 6.7 (fakt, że na w 6.8 rzadziej - ale jednak). Zaobserwowałem, że im dłużej używana jest dana wersja, też rzadziej to się zdarza (też nie wiadomo dlaczego, bo platforma sprzętowo-programowa cały czas ta sama).
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 10, 2011, 12:11:03 »
ochkarol
myślałem że już przesiadłeś się na i8000  :wink:

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 10, 2011, 14:20:16 »
Na francuskie metalizowane szyby + lichy GPS nic nie poradzą, ale faktycznie coś z tą obsługą GPS jest nie tak.

A ja z uporem maniak zapytam: co mają do tego metalizowane szyby? W Lagunie woziłem moduł GPS BT Navibe (szczyt technologiczny toto nie był) w schowku w podłokietniku. Podobnie w Scenicu II. Oba miały metalizowane szyby, a moduł dodatkowo był schowany wewnątrz kabiny. I wszystko działało OK. Używałem wtedy NE i TT na Nokii E50.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Konrad4x

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 10, 2011, 14:28:42 »
A ja z uporem maniak zapytam: co mają do tego metalizowane szyby? W Lagunie woziłem moduł GPS BT Navibe (szczyt technologiczny toto nie był) w schowku w podłokietniku. Podobnie w Scenicu II. Oba miały metalizowane szyby, a moduł dodatkowo był schowany wewnątrz kabiny. I wszystko działało OK. Używałem wtedy NE i TT na Nokii E50.
Kolego może dlatego, ż AM to bardzo kapryśne oprogramowanie, której jak złej baletnicy wszystko dookoła przeszkadza. Zwróć uwagę, że ktoś tu niedawni pisał, że program mu kosmicznie wyznaczał trasę, a jak zrobił format karty i program zainstalował od nowa to nagle routing się poprawił. Znasz taki drugi program ?  :grin:

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 11, 2011, 11:06:32 »
Według mnie masz wadliwą płytę główna w HTC HD2. Mam takie same objawy w swoim telefonie. Czy z podpiętą ładowarką samochodową problem się nasila? Jak z temperaturą na odwrocie Leo (pod baterią)?

*

Konrad4x

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 11, 2011, 11:36:50 »
Według mnie masz wadliwą płytę główna w HTC HD2. Mam takie same objawy w swoim telefonie. Czy z podpiętą ładowarką samochodową problem się nasila? Jak z temperaturą na odwrocie Leo (pod baterią)?

Wiesz jak dla mnie to nie jest wadliwa płyta główna, tylko wadliwy jest soft AM w wersji 6.7 wzwyż (jak sięgam pamięcią) . Uzasadnienie: na karcie oprócz AM mam też TT, MapaMap oraz Igo i tam na tych softach nie ma takich dziwnych problemów (acha i proszę ewentualnych czytelników tego postu, żeby darowali sobie kąśliwe uwagi na temat pochodzenia tychże programów, o których tu piszę - dziękuję z góry) . Natomiast nie odpowiem ci , czy problem się nasila po podpięciu ładowarki, gdyż w aucie zawsze jeżdżę z ładowarką włączoną.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 11:53:19 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline edwardk

• **
  • 107
  • Sprzęt: LG3s, ML650,  (Mio P550m, Modecom  mx2),
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 11, 2011, 12:17:49 »
Cytat: Konrad4x

Wiesz jak dla mnie to nie jest wadliwa płyta główna, tylko wadliwy jest soft AM w wersji 6.7 wzwyż (jak sięgam pamięcią) .
[/quote

" AM, to niestety dziś jedyny dobry soft na Polskę ! "

To który cytat jest właściwy  :shock:
wAM4/5/6/7.PL., aAM 4. PL., aWP1,2,0,11.PL. mapy 1704., aMM.PL-2017Q1.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 11, 2011, 12:21:31 »
Wiesz jak dla mnie to nie jest wadliwa płyta główna, tylko wadliwy jest soft AM w wersji 6.7 wzwyż (jak sięgam pamięcią) .
" AM, to niestety dziś jedyny dobry soft na Polskę ! "
To który cytat jest właściwy  :shock:

Oba są własciwe kolego, a kluczem jest słowo "niestety"  :grin: , bo pomimo problemów AM jest softem nie do pobicia na polskim ubogim rynku (ale tylko za dokładność i częstotliwość aktualizacji map, żeby sprawa była jasna  :ohreally:) Nadmieniam,że to tylko moja osobista opinia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 12:24:31 wysłana przez Konrad4x »