Ja w ogóle mam szczery podziw,że chce im się używać programu,który nie jest dla nich przeznaczony w sensie językowym.AM jest trudna w użytkowaniu jeśli ktoś nie zna polskiego.Teoretycznie jeśli zna angielski lub niemiecki będzie mógł korzystać,w praktyce jednak bez znajomości polskiego w stopniu dobrym za używanie tego programu nie ma się co zabierać.Bo co z tego,że będzie używał AM po angielsku,jak rozwiązania bugów i błędów AM są tylko i wyłącznie tutaj.Oni się z tym tylko będą męczyć,albo ktoś taki jak MedaBeda będzie musiał siedzieć tu i im na bieżąco tłumaczyć,gdzie szukać poprawek,jak je instalować i jak radzić sobie w przypadku wystąpienia takiego a takiego błędu.A nie wydaje mi się,żeby forum AM przeszło na czeski tak samo jak tamte czeskie na polski.To samo z MIPLO.Chyba,że ich forum opanuje ten program na tyle,że w przypadku wystąpienia błędów sami sobie poradzą,a to nie takie proste,bo żeby to zrobić trzeba "siedzieć" w tym programie od lat.Na pewno mają tam mądrych ludzi,ale nie obcykanych tak jak nocnymarek,czy darekfoto.(jeśli idzie o AM oczywiście).Dlatego nie sądzę,żeby ten program zrobił tam furorę,bo dla nich to będzie droga przez mękę.