Jakieś zaćmienia miewam ostatnio (chyba przez tą zmienną pogodę i wiele innych spraw na głowie). Dobrze, że mnie pilnujecie

Macie rację, że wypisuję głupoty - Hugo jest bez GSM'u!!
W takim razie z urządzeń z wbudowanym modułem telefonicznym zostaje Cruser (ale nadal nie mam odpowiedzi od dystrybutora, czy przeszedł test zgodności z traffic online). Alpha B50 w obecnej wersji rzeczywiście nie ma DUN, a co gorsza wycięto nawet obsługę BT z windowsa CE, dzięki której można było samemu wykombinować połączenie. Ponoć nowa wersja softu do tego urządzenia będzie już miała DUN wbudowany.
W sumie jak się tak zastanowić, to przecież niemal każdy ma przy sobie komórkę i wbudowane GSM można sobie podarować.
Chyba że ktoś bardzo dużo korzysta z GPRS (czy innej transmisji), nie tylko do Traffic Online i potrzebuje mieć osobną kartę dla danych i osobną do rozmów.
Dodane:
Na razie dostałem nieoficjalną informację, że Traffic Online działa na Cruser omega B70 z modułem GSM. Zatam jeśli komuś zależy na osobnej karcie GSM dla danych i duuużym ekranie, to niech zbiera pieniądze na Omegę, a jeśli w grę wchodzi użycie komórki po BT, do wyboru (na razie) ma urządzenia na MTK i wkrótce pewnie też coś na Sirf IV.