Ale najbardziej po dupie dostaje grono - czyli większość sprzedawców w Polsce. Jak ktoś ma jakies urzadzonko i chce kupić Automape - idzie do ...
Z całym szacunkiem, ale co to mnie obchodzi - jak mogę kupić coś taniej to po prostu kupuje.
Na tym właśnie chyba polega wolny rynek że kupujący decyduje co , gdzie i za ile kupi.
Skoro coś takiego nie jest zakazane - to znaczy że jest dozwolone

Przecież producent Automapy już na tym zarobił i zarobi ponownie za rok jeżeli spowoduje że kupujący przedłuży abonament na aktualizacje...
@nocnymarek - może Ty mi łaskawie wytłumaczysz skąd można kupić wersje oem chętnie kupię ze 50 szt i z małym narzutem odsprzedam - i ja zarobie - i użytkownik będzie zadowolony, że kupi w niskiej cenie.
....No chyba że kolega należy do grupy pokrzywdzonych sprzedawców ....
Co do użytkowników prywatnych (czyli tych którzy rozdzielili licencję i sprzedali ją osobno). Automapa doskonale wie które licencje wypuściła jako oem a które jako BOX i..... Nie chce nic krakać ale może sie okazać kiedyś za jakieś kilka miesięcy - chcesz przenieść tak zakupioną automapę na inne urządzenie ponieważ stare Ci się popsuło lub znudziło. Dzwonisz do supportu po odblokowanie licencji a tam Ci grzecznie odpowiedzą, że jest to produkt oem, którego nie można przenieść na inne urządzenia
A co z użytkownikami OEMów , którzy dostali licencje z telefonem, i z różnych przyczyn przestali używać tego telefonu, a nie chcą rezygnować z programu - bo go na przykład lubią ?
Wtedy Automapa straci klientów - gdyby mnie coś takiego spotkało to raczej nie chciałbym z nimi rozmawiać ponownie. Aqurat doskonale zdaje sobie sprawę że czasy, kiedy Automapa była "jedynym rozsądnym" programem do nawigacji po Polsce już raczej mijają i wydaje mi się że będą się raczej starać "przywiązać" użytkownika do siebie....