AM EU 5.1.1 mi strasznie muli :-(

• 6 Odpowiedzi
  • 1497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
AM EU 5.1.1 mi strasznie muli :-(
« dnia: Sierpień 23, 2008, 21:40:42 »
Witajcie,

zainstalowałem nową automapę 5.1.1 i dzisiaj stwierdzam że nie ptorafię jej do niczego użyć. Potwornie mi muli pocketa (loox n560) a wyznaczanie trasy trwa masakrycznie długo nawet gdy punkty oddzielone są od siebie kilka kilometrów.
Czy ktoś z was jż coś takiego przerabiał u siebie ? Może to kwestia przeinstalowania jeszcze raz ale na czysto AM ? Ja instalowałem na poprzednią wersję bez kasowania poprzedniej, która chodziła mi wyśmienicie.

Pomóżcie :-)
Pozdrawiam, Yankee

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: AM EU 5.1.1 mi strasznie muli :-(
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2008, 22:33:26 »
Przekopiuj wszystko z karty na PC, sformatuj kartę i z powrotem. Ja tak robię od kilku ostatnich wersji (instaluje na poprzednią wersję) i jest OK.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2008, 23:47:29 »
też tak miałem. Trasy wyznaczały się wieki i co ciekawe szczególnie wolno wszystko chodziło w mapie Skandynawii nawet jeśli tylko chciałem zobaczyć np Oslo. Pomogło dopiero dokładne wyczyszczenie karty i wszystkiego co dotyczyło AM w pokecie i ponowne wgranie dziewiczej wersji. Nie wiem czy to wszystko potrzebnie zrobiłem, ale pomogło. Od tamtej pory czyszczę zawsze dokładnie ze wszystkiego przed wgraniem nowej wersji.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2008, 12:46:49 »
Mi pomogło sformatowanie karty (format FAT 32) przy sformatowaniu (FAT) strasznie "muliło" AutoMapa bradzo powoli wykonywała wszystkie operacje.

Pozdrawiam
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline Dandre

• **
  • 109
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2008, 13:03:48 »
Mi pomogło sformatowanie karty (format FAT 32) przy sformatowaniu (FAT) strasznie "muliło" AutoMapa bradzo powoli wykonywała wszystkie operacje.
Skoro o tym mowa...........sposób formatowania ma znaczenie ? Moje PNA obsługuje karty SD do 2 Gb, nie SDHC - czy będzie jakaś różnica w pracy, zależnie od wybranego rodzaju FAT-u przy formacie ?

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2008, 20:29:29 »
Dzięki wszystkim podpowiadającym :ok:
Dzisiaj skopiowałem wszystko na PC, sformatowałem kartę i wrzuciłem to z powrotem na kartę (trochę to trwało bo to prawie 4 Gb danych).

Chodzi wszystko wyśmienicie!, żałuję że tego nie zrobiłem dużo wcześniej, przed poprzednimi instalacjami. Czy to może nie chodzi o defragmentację plików np map ?

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2008, 20:42:08 »
Dzięki wszystkim podpowiadającym :ok:
Dzisiaj skopiowałem wszystko na PC, sformatowałem kartę i wrzuciłem to z powrotem na kartę (trochę to trwało bo to prawie 4 Gb danych).

Chodzi wszystko wyśmienicie!, żałuję że tego nie zrobiłem dużo wcześniej, przed poprzednimi instalacjami. Czy to może nie chodzi o defragmentację plików np map ?

Pozdrawiam, Yankee

Tak, przyczyną był znaczny stopień fragmentacji plików na karcie. Co jakiś czas należy to sprawdzić, po włożeniu karty do czytnika.