Niestety, jest nieco inaczej. Ponieważ na tej samej karcie pamięci w tym samym urządzeniu doskonale działa TT, iGo, Destinator a AM się pituli. Co prawda rzeczywiście pomaga sformatowanie karty, ale tylko AM wymaga takich zabiegów, a inne aplikacje nie!
AM używa najprawdopodobniej jakiś własnych mechanizmów dostępu do danych na karcie (w celu przyspieszenia operacji odczytu/zapisu) co niestety powoduje owe problemy.
No nie wiem, u mnie nic się nie "pituli", a mam już trzecie urządzenie z AM. Jedyne co stwierdziłem, to że AM jest bardzo wrażliwa na fragmentację i wtedy mocno zamula. Nb używam cały czas jednej karty - 8GB Kingstona SDHC - już od 2 lat. Poprzednio był również Kingston tylko 2GB bez HC.
ATSD to jestem właśnie w Chorwacji, gdzie doprowadziła mnie bez najmniejszych problemów właśnie AM i nie mam żadnych uwag do jej działania. Nawet uruchomiłem iGO8 tu na miejscu, bo jego mapa Chorwacji ma rzeczywiście doskonałe pokrycie (łącznie z alejkami na kempingu), ale szybko wróciłem do AM, bo iGO gubił się w gąszczu uliczek Rovinja. Za to AM nawiguje po nich bezbłędnie!