No ja po przejechaniu wczoraj 500 km poddaje sie z wersja 5.5.2 z powodu:
- niebezpieczne miejsca tak jak kilku przedmowcow doprowadzily mnie do bialej goraczki. Do tej pory byly to tylko czarne punkty, ale po wrzuceniu skrzyzowan, dziur i kij wie czego jeszcze mapa wyje co 5 km. Jade sobie pomiedzy Ciechocinkiem i Wloclawkiem. 23 w nocy pusto, a tu na pelen glosnik - niebezpieczne miejsce. Bez dodania zadnego opisu. Doszedlem po chwili, ze byl zjazd w lewo na drodze, gdzie czasem sa wypadki - jest tu tez fotoradar, wiec komunikaty sie zlaly i juz nie wiadomo o co chodzi.
- Kategoria 502 - jak to wyciac?! Wyje piszczy i nie wiem co w niej jest

- AM zawiesila sie 2 razy: za pierwszym podejsciem program dzialal, ale mapa stala w miejscu (ktos mial to juz wyzej), za drugim - tylko reset.
- Tracony fix i nagle odnajdowalem sie gdzies w srodku Polski 1000 km od miejsca gdzie bylem, lub tez jazda obok drogi.
- Dziwne srodkowe nazwy. O takich nazwach w Toruniu w dzielnicy Rubinkowo to ja nigdy nie slyszalem.
- Algorytm od wyszarzania znakow strasznie sie spowolnil. Zdarza mi sie calosc nazwy wpisac niz ten zareaguje.
Czekam na wersje BETA z prawdziwego zdarzenia, bo to chyba jakas pre-ALFA jest.
Napisane: Czerwiec 28, 2009, 19:59:52
4. Start z osiedla zamknietego z zakazem ruchu (punkt dodany jako dom) zawsze powoduje pytanie, ze przejazd przechodzi przez drogi zamkniete. Po co to komu? Jak mam dodany dom na zamknietym osiedlu lub w ulubionych (np. praca czy hurtownia) zadaje te chore pytanie.
Możesz też dla tych uliczek usunąć blokady jako że masz pozwolenie na wjazd w te rejony i już nie będzie czepiała się AM że droga zablokowana.
Ale ja nie chce usuwac blokad. Jesli dodam do ulubionych to powinno byc ok. (oczywiscie, powinna to byc opcja w konfiguratorze).
Dodatkowo zauwazylem, ze jesli stoje na terenie zamknietym dla ruchu (np. osiedle) i jade na teren publiczny to system i tak przy wyszukiwaniu trasy krzyczy, ze przejazd przez drogi zamkniete. Mimo, ze to dotyczy wyjazdu.