AM 5.5.1 - nowe problemy?

• 72 Odpowiedzi
  • 25219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline antes55

• 29
  • Sprzęt: NAVROAD Vivo S6
Odp: AM 5.5.1 - nowe problemy?
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 25, 2009, 23:03:00 »
Nowy problem - czy ktoś zetknął się z czymś podobnym ???? .......... Automapa zamyka się w trakcie nawigacji przy rekalkulacji typu trasy np. z optymalnej na szybką ..... Zdarzyło się mi to już kilka razy .... za pierwszym razem zignorowałem sprawę sądząc że to przypadek .... ale powtórzyło się to już kilka razy u mnie.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 25, 2009, 23:29:33 »
Mi w ogóle nie chce ruszyć na WM6.5,
WM6.5  ???  To chyba jeszcze beta .  Więc nie dziw się że coś nie działa
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 26, 2009, 01:02:00 »
Nowy problem - czy ktoś zetknął się z czymś podobnym ???? .......... Automapa zamyka się w trakcie nawigacji przy rekalkulacji typu trasy np. z optymalnej na szybką ..... Zdarzyło się mi to już kilka razy .... za pierwszym razem zignorowałem sprawę sądząc że to przypadek .... ale powtórzyło się to już kilka razy u mnie.
W poprzednich było tak... ale ostatnio nie. Napisz do supportu...
ISTQB Certified Tester

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 26, 2009, 19:34:15 »
(...) warto zgłosić to do dupportu.

Dobre  :ok:
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 28, 2009, 13:29:23 »

Niestety to jeszcze beta, support odpisał że AM jeszcze nie była testowana na tej platformie, dopiero po wyjściu oficjalnej wersji zaczną się prace nad WM6.5, tak więc trzeba wrócić do WM6.1 lub AM 5.3....

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 05, 2009, 05:29:51 »

mi się AM zamknela bez zadnej rekalkulacji na A1 w dlugi weekend jak jechalem do Jastrzebiej, po restarcie dalej nawigowala ale cos jest nie tak

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 06, 2009, 11:50:37 »
(..........) Automapa zamyka się (...) przy rekalkulacji typu trasy (......)

Też zaobserwowałem 2 razy podobne zjawisko. Czyli coś w tym jest.

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
« Odpowiedź #67 dnia: Maj 06, 2009, 12:58:02 »

Niestety to jeszcze beta, support odpisał że AM jeszcze nie była testowana na tej platformie, dopiero po wyjściu oficjalnej wersji zaczną się prace nad WM6.5, tak więc trzeba wrócić do WM6.1 lub AM 5.3....

Miałem ten sam problem, zniknął po defragmentacji karty pamięci - teraz u mnie na WM 6,5 Automapa ładnie śmiga  :proud:

Jedyne co nie działa to synchronizacja POI z poziomu Automapy, wyskakuje komunikat: "Nie znaleziono wybranego pliku POI", oczywiście z poziomu Miplo wszystko jest  :ok:

pozdrawiam!

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #68 dnia: Maj 06, 2009, 18:53:41 »
U mnie na MIO550 mam taki objaw. Otóż jeśli w trakcie jazdy nacisnę zaprogramowany klawisz PROWADŹ DO DOMU, to automapa zamiera, pojawia się jakaś plansza i stoi. Dopiero po kilkunastu minutach coś się odblokowuje i zaczyna prowadzić. Nie ma tego, jeśli samochód nie porusza się, ale nie zawsze można się zatrzymać, więc jest to denerwujące. Nie miałem tego w poprzednich wersjach mapy, a sprzęt się nie zmienił, więc nie wiem co to może być. Czy to tylko u mnie tak?

« Odpowiedź #69 dnia: Maj 06, 2009, 22:23:20 »
Wtam, mam problem. Otóż, zainstalowałem automapę 5.5.1, i wszystko jest ok do momentu wyboru mapy - klikam w menu na wczytaj mapę, pojawia mi się szary ekran i mapa się zawiesza. Co mam zrobić aby śmigało normalnie? Z góry dzięki za odpowiedź, gdyż jestem zielony w tych sprawach :]

« Odpowiedź #70 dnia: Maj 07, 2009, 14:58:51 »
Witam jestem nowy na tym forum, czytam Was już od dłuższego czasu.

mi także  5,2 i 5,3 chodziła bezproblemowo, natomiast 5,5.1 dziwnie się zachowuje
szary ekran, przeliczanie  tras zbyt długo .

z samej mapy jestem jednak zadowolony.
jeszcze jedno po Europie wolę jeżdzić z igo , choć automapa na europę jest całkiem ok

mi też się nie podoba jak am  przepuszcza mnie przez miasto przy różnych ustawieniach[przykład ; dojeżdżam do obwodnicy torunia  z kierunku poznańskiego i chcę kierować się  na Warszawę- pcha mnie przez starówkę zamiast na obwodnićę

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 07, 2009, 17:38:31 »
Wtam, mam problem. Otóż, zainstalowałem automapę 5.5.1, i wszystko jest ok do momentu wyboru mapy - klikam w menu na wczytaj mapę, pojawia mi się szary ekran i mapa się zawiesza. Co mam zrobić aby śmigało normalnie? Z góry dzięki za odpowiedź, gdyż jestem zielony w tych sprawach :]

Ale przecież, o ile dobrze pamiętam, to po instalacji nie trzeba dodatkowo w menu dodawać mapy, bo ona już domyślnie jest dodana.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 07, 2009, 20:43:34 »
mi też się nie podoba jak am  przepuszcza mnie przez miasto przy różnych ustawieniach[przykład ; dojeżdżam do obwodnicy torunia  z kierunku poznańskiego i chcę kierować się  na Warszawę- pcha mnie przez starówkę zamiast na obwodnićę

Jakieś konkrety, bo mi nie udało się czegoś takiego uzyskać  :-?