AM 5.5.0 już jest, serio, serio

• 315 Odpowiedzi
  • 80614 Wyświetleń

*

Offline inek1

• *
  • 69
  • Sprzęt: Garmin/ MIO A701/HTC Diamond/Lark 7/Blow 7
Odp: AM 5.5.0 już jest, serio, serio
« Odpowiedź #270 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:31:28 »
Witam. Coś mi się zdaje że poprzednia wersja 5.5 miała numer 803 a teram mamy:

Nazwa   Wersja   Wielkość
Polska 5.5.0   0903   168 MB

Czy się mylę??
Mylisz się niestety jest 0903.
Miłego dnia :)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #271 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:32:21 »
Witam. Coś mi się zdaje że poprzednia wersja 5.5 miała numer 803 a teram mamy:

Nazwa   Wersja   Wielkość
Polska 5.5.0   0903   168 MB

Czy się mylę??

Chyba myślisz o 5.0.5   :ohreally:

*

Offline inek1

• *
  • 69
  • Sprzęt: Garmin/ MIO A701/HTC Diamond/Lark 7/Blow 7
« Odpowiedź #272 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:34:29 »

Chyba myślisz o 5.0.5   :ohreally:
[/quote]

Sprawdź plik amm u siebie (:
Miłego dnia :)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #273 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:45:29 »
Piszę o 0803. To, że obecna ma 0903 to jasne, w końcu to wersja z marca 2009  :P
Aaa, już widzę, że Wam się pomyliły wersje map, z wersjami programu   B)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 22:59:56 wysłana przez akubit »

*

Offline pioo

• 12
« Odpowiedź #274 dnia: Kwiecień 07, 2009, 23:53:59 »
Oki ... sorki ale nie wiedziałem że 0903 to rok i miesiąc ... no bo skądże mógłbym wiedzieć ;)

« Odpowiedź #275 dnia: Kwiecień 08, 2009, 08:34:03 »
A czy były jakies wypowiedzi przedstawicieli firmy AM dotyczace problemów z wersją 5.5 ?
opisłaem im moje problemy ze zjechaniem z trasy itd. (opisywane wielokrotnie w tym wątku), no to wczoraj mi odpisali: "Pracujemy nad problemem, prosimy o cierpliwosc. Mozliwe ze w niedlugim czasie wyjdzie poprawka.
Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen  AutoMapa (mp)"
 :] qrka specjaliści - wracam do 5.3

*

Offline grac

• 353
  • GTi6 rządzi :D
    • http://www.306team.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=8
  • Sprzęt: SGSII [GT-i9100] | SGS TAB 10.1 [GT-P7500]
« Odpowiedź #276 dnia: Kwiecień 08, 2009, 08:50:31 »
A czy wyeliminowali problem dot. wyszukiwania po kodach pocztowych ??

Zgłaszałem to do supportu ale na razie nie stawiam v.5.5 bo widzę że jest lekko niedociągnięta...

Więc proszę o sprawdzenie (ew. screeny) czy opisany problem poniżej został wyeliminowany :

Dotyczy map Polski - Po wyszukiwaniu po kodach np. 57-320 ładnie wyświetla miejscowości i można sobie potem przejść do szukania ulic itd.
Dotyczy mapy Europy - Po wyszukiwaniu miejscowości po kodach m.in. w Niemczech wyświetla nie miejscowość tylko nazwę ulicy a poniżej jest napisana miejscowość małymi literkami :( Potem już tylko można wpisywać numer domu. I tu jest problem bo na liście nie wyświetla wszystkich ulic - to raz, a dwa to że powinno wyświetlić najpierw miejscowość tak aby można było potem dopiero wybrać ulicę.
SAMSUNG GALAXY S2 [GT-I9100] - ROM : ANDROID v.2.3.5 XXKI4 GINGERBREAD
KERNEL : SPEEDMOD SGS2 v.2.6.35.7 hardcore@speedmod S2-K2-21
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #277 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:19:16 »
A niby po co jeśli do danego kodu jest przypisana jedna ulica. Czy w Angli w Londynie powinno być Londyn potem dzielnica potem ulice i.t.d po co skoro kod jest praktycznie przypisany do konkretnego domu. W łodzi pokazuje po wpisaniu kodu dzielnice bez miejscowości i konkretne ulice posiadające ten kod

*

Offline grac

• 353
« Odpowiedź #278 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:30:23 »
A niby po co jeśli do danego kodu jest przypisana jedna ulica. Czy w Angli w Londynie powinno być Londyn potem dzielnica potem ulice i.t.d po co skoro kod jest praktycznie przypisany do konkretnego domu. W łodzi pokazuje po wpisaniu kodu dzielnice bez miejscowości i konkretne ulice posiadające ten kod

Jak to po co ??

Po to aby właśnie po wpisaniu kodu wyszukał najpierw : miejscowość -> ulicę -> numer domu. Tak powinno być a nie że wywala mi ulice i do tego nie wszystkie :/
Dla mnie to jest błąd i sam support się zdziwił jak im to zgłosiłem.

Ciekaw jestem tylko czy w v.5.5 jest to poprawione.
SAMSUNG GALAXY TAB @1.4GHz [GT-P7500] - ROM : ANDROID v.3.2 XWLA1 HONEYCOMB - KERNEL : v.2.6.36.4 – OC-VFPv3-d16_FP 1.4GHz

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #279 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:40:10 »

Jak to po co ??

Po to aby właśnie po wpisaniu kodu wyszukał najpierw : miejscowość -> ulicę -> numer domu. Tak powinno być a nie że wywala mi ulice i do tego nie wszystkie :/

To jest prawidłowe zachowanie przy wyszukiwaniu, po kodach. Jeśli masz kod, który dotyczy połowy ul. X, to Ci wyświetli się pół ul. X.
Schemat miejscowość, ulica nr domu, masz w wyszukiwaniu po adresie.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline grac

• 353
« Odpowiedź #280 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:48:04 »

Jak to po co ??

To jest prawidłowe zachowanie przy wyszukiwaniu, po kodach. Jeśli masz kod, który dotyczy połowy ul. X, to Ci wyświetli się pół ul. X.
Schemat miejscowość, ulica nr domu, masz w wyszukiwaniu po adresie.

Ja może być prawidłowe skoro po wpisaniu kodu w np. NIEMCZECH nie wywala mi miejscowości tylko od razu ulice ??

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #281 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:49:30 »
A ile miejscowości masz w Niemczech pod 1 kodem?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #282 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:49:48 »

Jak to po co ??

Jeszcze raz zapytam się po co mi nazwa miejscowości skoro do danego kodu przypisana jest tylko jedna ulica z danej miejscowości a inne mają inny kod po co przechodzić kilka szczebli jak można jeden. Jeśli do danego kodu jest przypisane kilka miejscowości to owszem powinna najpierw pokazać się ich lista. Jeśli cała jedna miejscowość to najpierw lista ulic. Jeśli miejscowość ma kilka kodów to lista ulic przynależnych do danego kodu i.t.d

*

Offline litwikrz

• **
  • 109
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Navroad NR470
« Odpowiedź #283 dnia: Kwiecień 08, 2009, 09:56:29 »
Wczoraj przejechałem z AM550 blisko 400 km, w tym w ruchu miejskim. Celowo zmieniałem trasę (w miastach i poza), wywołując konieczność częstego przeliczania. Nie pojawił się żaden błąd merytoryczny mapy, jednak w pewnym momencie pojawił się komunikat o braku pamięci (w trakcie przeliczania nowej trasy), co nie zdarzało się we wcześniejszej wersji. Ciekawe, czy to tylko przypadek (jednocześnie dostałe 3 smsy, być może to wpłynęło na chwilowe zapełnienie bufora pamięci), czy ogólnie ta wersja zużywa więcej pamięci podczas pracy.
Poza tym instalacja (wersja ściągnięta z serwera #1) przebiegła bez problemu, nie formatowałem karty pamięci, nadpisałem wersję 5.3. Nie miałem również problemów z synchronizacją z Miplo, AM 5.5 wysyłała również informacje do AM traffic.
To tyle tytułem pierwszych wrażeń.
pozdrowienia

*

Offline grac

• 353
« Odpowiedź #284 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:09:04 »

Jak to po co ??

Jeszcze raz zapytam się po co mi nazwa miejscowości skoro do danego kodu przypisana jest tylko jedna ulica z danej miejscowości a inne mają inny kod po co przechodzić kilka szczebli jak można jeden. Jeśli do danego kodu jest przypisane kilka miejscowości to owszem powinna najpierw pokazać się ich lista. Jeśli cała jedna miejscowość to najpierw lista ulic. Jeśli miejscowość ma kilka kodów to lista ulic przynależnych do danego kodu i.t.d

Jeżeli w Polsce wyszukiwanie po kodach pocztowych działa ok to dlaczego w europie już tak nie jest ??
Wiem że nazwa nie jest mi potrzebna ale w momencie kiedy chciałem jechać do Niemiec to po wyszukaniu kodu wywalił mi spis ulic ale nie było tej którą szukałem a w momencie kiedy szukał po nazwie miejscowości to pięknie znalazł mi ulicę i potem numer domu i wszystko było ok.
Także moim zdaniem jest to błąd bo skoro po szukaniu wg. miejscowości wszystko jest to tak samo powinno być po kodach.

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #285 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:12:47 »
A czy jesteś pewien że ta ulica miała kod ktory wpisałeś? Nie jest przypadkiem tak że w tej miejscowości jest kilka kodów?

*

Offline grac

• 353
« Odpowiedź #286 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:19:48 »
A czy jesteś pewien że ta ulica miała kod ktory wpisałeś? Nie jest przypadkiem tak że w tej miejscowości jest kilka kodów?

No tu byłem pewien bo miałem i wizytówkę firmy oraz nawet fakturę od nich także pomyłki z mojej strony nie było ;)

*

Offline plusfoto

• 329
« Odpowiedź #287 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:34:31 »
Jeśli tak to ten fakt zgłoś do suportu (złe przypisanie ulicy do kodu) a nie proponuj żeby zmieniali sposób wyszukiwania bo to będzie bez sensu

*

Offline grac

• 353
« Odpowiedź #288 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:51:51 »
Jeśli tak to ten fakt zgłoś do suportu (złe przypisanie ulicy do kodu) a nie proponuj żeby zmieniali sposób wyszukiwania bo to będzie bez sensu

Już dawno zgłoszone :) Przez telefon nawet sprawdzali a potem wysłałem im maila.

Także jak ktoś ma v.5.5 to niech sprawdzi czy to poprawili.

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #289 dnia: Kwiecień 08, 2009, 11:26:27 »
wie ktoś może jak wyodrębnić mapę z instalki, tak bym mozl sobie ja wgrac nie za posrednictwem activesync? wczesniejsze normalnie rarem szly a teraz nie da sie cos... ;/ prosze o pomoc, bo w innym przypadku wgranie na diamonta to kilka godzin

« Odpowiedź #290 dnia: Kwiecień 08, 2009, 11:37:31 »
Zmień rozszerzenie exe na zip :idea:

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #291 dnia: Kwiecień 08, 2009, 12:12:46 »
dzieki

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #292 dnia: Kwiecień 08, 2009, 12:58:04 »
Witam
No i dzisiaj u mnie też wyskoczył błąd,wracałem ze sklepu do domu i po przejechaniu ok 500m na prostej drodze AM poinformowała mnie że do celu 20 m a następnie że jestem u celu dodam że do domu było jeszcze ok 3,5km.Po ponownym kliknięciu "prowadź do"- dom obliczyła szybko trasę i już bez kłopotów prowadziła.Do tej pory nie było żadnych kłopotów z instalacją i pobieraniem z serwera opisywanych tutaj,myślałem że mnie to nie dopadnie a jednak się stało.
Pozdrawiam

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #293 dnia: Kwiecień 08, 2009, 13:45:43 »
kurde rozpakowalem ale za cholere nie chc sie wgrac, chwile wgrywa iwyskakuje nieoczekiwany blad i kicha... co to moz byc??

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #294 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:34:30 »

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #295 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:49:48 »
Panowie powiedzcie mi ile trzeba namieszać w AM .żeby mieć takie problemy jak wy .U mnie śmiga aż miło jestem łódzkim taksiarzem ,i przejechałem dziś 150 km z ustawioną trasą w nawi i żadnej skuchy. Informuje że mam ten program od kilku lat .i poza sporadycznymi brakami adresowymi nie mam się czego czepić. Oczyśćcie swoje programy z całego badziewia typu made by NM a zobaczycie poprawe. SPRAWDZONE na zaśmieconej mapie kolegi PO OCZYSZCZEMIU PROGRAMU JEST OK.

wpisz Legionow 81 (hotel Reymont) i smigaj zgodnie ze wskazaniami mapy bedzie smiesznie jak wysadzisz klienta w tych ruinach

pozdrawiam
Taxi MERC
Tak tu jest niezła lipa zarówno wybierając POI jak i wpisując adres prowadzi w inne miejsce. Dla ciekawości innych wpisując w łodzi ul. Legionów 81 a nast Prowadź do nawiguje na ul 1-go Maja 81 to ci rarytas ,może ktos to sprswdzi ,i może jakieś sugestie.

Zgłaszałem ten problem do supportu parę miesięcy temu i nic nie poprawili.

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #296 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:04:18 »
no to ssam nowsza wersje moze tamta mi sie wgra oki

« Odpowiedź #297 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:19:00 »
Panowie powiedzcie mi ile trzeba namieszać w AM .żeby mieć takie problemy jak wy .U mnie śmiga aż miło jestem łódzkim taksiarzem ,i przejechałem dziś 150 km z ustawioną trasą w nawi i żadnej skuchy. Informuje że mam ten program od kilku lat .i poza sporadycznymi brakami adresowymi nie mam się czego czepić. Oczyśćcie swoje programy z całego badziewia typu made by NM a zobaczycie poprawe. SPRAWDZONE na zaśmieconej mapie kolegi PO OCZYSZCZEMIU PROGRAMU JEST OK.

pozdrawiam
Taxi MERC

jedziesz pod adres czy do hotelu - bo to dwa różne miejsca (adresy)
Jeśli pojedziesz pod adres to trafisz bez pudła jeśli pod poi/hotele to będziesz miał problem ale związane to jest ze starymi bazami hoteli ale jeśli sam hotel nie dba o to aby zmienić na mapach swojej lokalizacji to nie miej pretensji do AM. Tak samo to wygląda w bazie PKT

tak i tak kieruje w to samo miejsce na 1 Maja 123

ten problem zglaszlem i cisza

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 15:24:59 wysłana przez waldimas »

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #298 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:41:20 »
Przypadek ze złą rekalkulacją trasy przytrafił mi się w wersji 5.3 - na 500 metrów przed celem zjechałem z trasy, po ponownym przeliczeniu punkt docelowy został ustawiony na 9km od miejsca, sic. Wtedy to olałem, ale widać w 5.5 (choć mi się nie przytrafiło jeszcze) stało się częstszym przypadkiem.

BTW: za to dzisiaj AM 5.5 jako drogę Gdańsk->W-wa, przy ustawieniu optymalnym, ustawiła nie na "7-kę", tylko na "1-nkę", płatną autostradą, a później aż do Płońska bocznymi drogami. Bez sensu, bo trasę W-wa->Gdańsk parę dni wcześniej ustawiła "7-ką".

pozdrawiam
Mario

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #299 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:47:04 »
BTW: za to dzisiaj AM 5.5 jako drogę Gdańsk->W-wa, przy ustawieniu optymalnym, ustawiła nie na "7-kę", tylko na "1-nkę", płatną autostradą, a później aż do Płońska bocznymi drogami. Bez sensu, bo trasę W-wa->Gdańsk parę dni wcześniej ustawiła "7-ką"

Różnica pomiędzy odległością gdy jedziesz 7-ką a A1 wynoszą kilka kilometrów i zależne jest w którym punkcie dasz start i koniec trasy. Z własnych doświadczeń mogę napisać, że z W-wa do Gdyni dużo szybciej dojedziesz A1 niż 7-ką.

Pzd
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24