AM 5.5.0 już jest, serio, serio

• 315 Odpowiedzi
  • 80640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: AM 5.5.0 już jest, serio, serio
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 05, 2009, 10:48:01 »
PDF'y które są w instalce są niestety od 5.3 , szkoda bo sie trochę zmieniło i mogli to uzupełnić.

Dokumentacja online do wersji 5.5

http://automapa.pl/?PEI=80019&lng=PL

« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:06:17 »
U mnie przebiegło wszystko bez problemu. Instalacja poszła bez najmniejszych oporów z PL i EU. ALe niestety jest tu poważny błąd. Wyznaczam trase która ma 15km a gdy zjade z trasy to wyznaczy na nowo i babka mowi mi 400m do celu!!! A ja nawet 1km trasy nie przejechałem! Co z tym jest???  :(

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #122 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:09:26 »
U mnie przebiegło wszystko bez problemu. Instalacja poszła bez najmniejszych oporów z PL i EU. ALe niestety jest tu poważny błąd. Wyznaczam trase która ma 15km a gdy zjade z trasy to wyznaczy na nowo i babka mowi mi 400m do celu!!! A ja nawet 1km trasy nie przejechałem! Co z tym jest???  :(
To jest to samo co u mnie.. rekalkulację traktuje jak całą nową kalkulację i wchodzi w tryb wyświetlania całej trasy...
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #123 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:13:06 »
Niestety w tym przypadku AM 5.5 z tym błędem jest bezużyteczna :(

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #124 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:22:00 »
A gdyby w ustawieniach trasu wybrać opcję "po przeliczeniu trasy" -> "nic nie rób" lub "pokaż pierwszy manewr" ? Czy w tym przpypadku tez pokaże całą trase po rekalkulacji? Nie mam jak sprawdzić na razie...

Oj, szybka łatka by się przydała, bo za tydzien ruch będzie na trasie z powodu Świąt

PS. co do instalatora i instalacji - wygląda jakby setup.exe i biblioteka GDI były zaszyte w warstwie instalatora i po ropzakowaniu się nie pojawiają - to pewnie próba zabezpieczenia przeciwpirackiego :)
U mnie instalacja EU poszła na 3 razy:
1. pierwsze uruchomienie - Skopiował pliki na PDA ale wysypał się na rejetsracji map
2. drugie uruchomienie tylko z opcja rejestraci map - udało się :)
3. trzecie uruchomienie tylko z opcją instalacji wtyczki Today - udało się. :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 11:24:39 wysłana przez debart »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #125 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:22:24 »
Niestety w tym przypadku AM 5.5 z tym błędem jest bezużyteczna :(
Trzeba może przełączyć by była aktywna opcja pokazywania pierwszego manewrua nie całej trasy po kalkulacji.- ale to błąd, który powinni jak najszybciej poprawić!
ISTQB Certified Tester

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #126 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:32:25 »
Zaraz, zaraz ten błąd kalkulacji po zjeździe z trasy mi zasugerował zbieżność z tym, który ja opisywałem parę postów wcześniej - mój dom leży około 40m od ulicy, z której zaznaczałem start. Możliwe, że dlatego następował błąd, bo start znajdował się poza ulicą (na AM5.5 mój dom przesunął się względem drogi, a sąsiednia ulica wjechała na moje podwórko  :E)

« Odpowiedź #127 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:40:16 »
Trzeba może przełączyć by była aktywna opcja pokazywania pierwszego manewrua nie całej trasy po kalkulacji.- ale to błąd, który powinni jak najszybciej poprawić!

Niestety to nic nie daje. Próbuje wszystkie możliwe opcje i to samo... Wrrr :evil:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #128 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:01:55 »

Niestety to nic nie daje. Próbuje wszystkie możliwe opcje i to samo... Wrrr :evil:
W takim razie piszcie czym prędzej do supportu by poprawili błąd czym prędzej zamiast czekać kwartał bo nie daje się z tym jeździć!
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #129 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:08:25 »
Ja im tam napisałem ostro.. Aż nie chce cytować tych słów :E Fakt faktem że "nakurwowałem" tam nie źle w tym piśmie  :wink:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #130 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:12:08 »
Fakt faktem że "nakurwowałem" tam nie źle w tym piśmie 
To może zrobiłeś złą przysługę sprawie.
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #131 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:13:58 »
Żartuje  :D :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 12:16:00 wysłana przez Pawlitko »

*

Offline Metus

• *
  • 69
  • Sprzęt: ETEN m700
« Odpowiedź #132 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:14:35 »
Ja im tam napisałem ostro.. Aż nie chce cytować tych słów :E Fakt faktem że "nakurwowałem" tam nie źle w tym piśmie  :wink:

błąd! duży błąd... to świadczy tylko i wyłącznie o... Twoim poziomie drogi forumowiczu....  Podejrzewam, że po przeczytaniu jednego zdania wiadomość pójdzie do kosza... gdybyś to samo napisał kulturalnie aczkolwiek dobitnie z pewnością wiadomość została by odczytana i... prawdopodobnie wzięta pod uwagę... Nerwy, ubliżanie i wulgaryzmy nie są konstruktywnym sposobem  na zmiany

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #133 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:15:06 »
A potem się dziwi jeden z drugim, że jest ignorowany przez support. O wiele lepiej byś zrobił gdybyś wszystko opisał rzeczowo i fachowo, bez niepotrzebnych nikomu bluzgów, gwarantuje Ci, że wtedy na pewno zostałbyś potraktowany poważnie.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #134 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:17:55 »
Ej no przecież żartuje!! :) Napisałem im żeby to jak najszybciej to prawili bo sie z tym jeździć nie da... Eh w życiu bym im tak nie "nakurwował"  :) Heh to taki mój spóźniony prima aprilis dla was :D

*

Offline bombercoil

• 44
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S - AM 6.16; Samsung SIII
« Odpowiedź #135 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:40:42 »
Dzięki matmic, miałeś rację mam ustawione wysyłanie przez Active Sync bo nie mam innej możliwości wysyłania.
Pozdrawiam
 PS
Po wyłączeniu tej funkcji zamyka się szybko
Dzięki

Przypomnijcie mi proszę, gdzie wyłącza się tą opcje, bo też uruchomiłem wysyłanie przez Active Sync, a teraz nie mogę tego znaleźć
Dzięki

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:42:41 »
Menu->ustawienia->inne->czwarta zakładka

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:43:08 »
Może ten błąd polega na tym, że nie dokonuje rekonfiguracji trasy ale za każdym razem przelicza całą...?
To byłaby porażka!
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #138 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:18:11 »
U mnie aktualizacja przebiegła pomyślnie za pierwszym razem,
trochę natomiast rozczarowany jestem wprowadzonymi poprawkami.
Poza zmianami dla pojazdów ciężarowych nie widzę innych przydatnych zmian dla pojazdów osobowych.
Napisane: Kwiecień 05, 2009, 13:16:34
Menu->ustawienia->inne->czwarta zakładka
nie mam czwartej zakładki ?

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:23:20 »
nie mam czwartej zakładki ?

Nie martw się, ja też nie mam (Nokia 500).  :S
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline DomBros

• **
  • 146
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:32:53 »
z Serwera 2 instalka ciągle uszkodzona, nie instaluje się...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 13:34:58 wysłana przez DomBros »
HP iPAQ hx2410 => HTC Touch Pro EnergyROM 3.0

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:34:01 »
Nie, Ty jesteś pierwszy.
Czytałeś wątek ?

EDIT
nieładnie tak zmieniać treść postu po tym, jak ktoś na niego odpowie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 13:36:21 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:53:35 »
Może ktoś po prostu wrzucił by działającą instalkę na jakiś serwer tak aby inni nie musieli liczyć na szczęście przy ściąganiu jej z serwera AutoMapy? Sam bym to zrobił, ale mam strasznie wolny upload, więc zanim sam bym to zrobił to ktoś inny zdążył by to zrobić już kilka razy ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 05, 2009, 13:58:13 »
Informacja dla wszystkich którzy mają komunikat:

Brak możliwości instalacji programu na następującym urządzeniu:
PC/TABLET/PC
POCKET PC/WINDOWS MOBILE
Powód: Brak plików konfiguracyjnych.

Problem dotyczy transferu pliku z serwera AM. Przy ściąganiu przez FireFoxa ściąga się plik o długości 176 667 806, natomiast przy ściąganiu IE 8 plik jest długości 176 667 805 i ta długość jest prawidłowa. Coś jest nie tak z serwerem AM - chłopcy przesadzili z zabezpieczeniami chyba.

U mnie obydwa ściągnięte pliki - z FF i IE - maja rozmiar identyczny xxx xxx 805.

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:11:05 »
Kurcze instalacja bez problemu ale mam taki błąd. Wyznaczam trasę wszystko OK jadę zjeżdżam na stację paliw około 10 minut jestem poza trasą i się nie ruszam, zaczynam kontynuować jazdę i co punkt docelowy zostaje zmieniony, Jadzia informuje ,że do celu 400m a cel wyznaczony jest odległy o jakieś 5km.   

U mnie taki błąd pojawił się właśnie w wersji 5.5 beta. Wystąpił wielokrotnie, ale... tylko przy punktach docelowych branych z ulubionych. Miałem napisać do supportu, ale w między czasie wyszła wersja finalna. Na niej jeszcze nie zrobiłem ani kilometra ;-)

Ja pisałem, podesłałem też kilka kompletów plików dokumentujących ten błąd w becie ale widać nie poprawili. Niestety z tym błędem program nie nadaje się do użytku. :(

W.

*

Offline Kanciaty

• 44
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:30:43 »
Kurcze instalacja bez problemu ale mam taki błąd. Wyznaczam trasę wszystko OK jadę zjeżdżam na stację paliw około 10 minut jestem poza trasą i się nie ruszam, zaczynam kontynuować jazdę i co punkt docelowy zostaje zmieniony, Jadzia informuje ,że do celu 400m a cel wyznaczony jest odległy o jakieś 5km.   

U mnie taki błąd pojawił się właśnie w wersji 5.5 beta. Wystąpił wielokrotnie, ale... tylko przy punktach docelowych branych z ulubionych. Miałem napisać do supportu, ale w między czasie wyszła wersja finalna. Na niej jeszcze nie zrobiłem ani kilometra ;-)

Ja pisałem, podesłałem też kilka kompletów plików dokumentujących ten błąd w becie ale widać nie poprawili. Niestety z tym błędem program nie nadaje się do użytku. :(

W.

Witam, u mnie jest to samo. AM w wersji 5.5 z tak poważnym błędem nie nadaje się do nawigacji.
Dziwi mnie fakt że przed wypuszczeniem tej wersji finalnej nie sprawdzono tego w "terenie" skoro błąd występował już w wersji beta. Czyżby chodziło tylko o wydanie przed świętami "nowego numerka".
Wróciłem do wersji 5.3 i czekam na nową poprawioną wersję a tą proponuje twórcom AM w trybie natychmiastowym o usunięcie z serwera i powrót do wersji 5.3.

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:32:27 »
U mnie jest problem z przypisaniem licencji do urządzenia - czekam na ponowne ( drugie już ) odblokowanie licencji przez support ...

Dokładnie mam to samo. Po instalacji wersji 5.5 dowiedziałem się, że moja licencja jest używana na innym urządzeniu...

to i ja dopiszę się do listy osób z powyższym błędem, od wczoraj walczę z instalacją AM 5.5  :-|

Przy okazji czy rozwiązaliście już ten problem ?
U mnie może to być problem z "oświeżaniem" zawartości karty SD na urządzeniu PNA.
Wygląda to tak: Włączam PNA - wyciągam kartę SD - kopiuje coś na zewnętrznym czytniku - wkładam do PNA ponownie ... i nie widzę nowej zawartości. Dopiero reset powoduje że PNA "widzi" nową zawartość ...

Niestety żeby to potwierdzić Support AM musi mi odblokować licencję - z pierwszym odblokowaniem poszło szybko - na drugą moją prośbę wysłaną wczoraj około 13 czekam do dzisiaj  :mysli: ...

« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:37:41 »
kurcze w którym miejscu jest opcja "Tworzenie plików zapasowych (*.bak) dla ustawień programu"
która rzekomo jest dodana w wersji 5.5.0 ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:43:52 »
Nie ma takiej 'opcji', pliki *.bak tworzone są z automatu, znajdziesz je w katalogach Data i Settings Files.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 05, 2009, 14:59:38 »
Przy okazji czy rozwiązaliście już ten problem ?
U mnie może to być problem z "oświeżaniem" zawartości karty SD na urządzeniu PNA.
Wygląda to tak: Włączam PNA - wyciągam kartę SD - kopiuje coś na zewnętrznym czytniku - wkładam do PNA ponownie ... i nie widzę nowej zawartości. Dopiero reset powoduje że PNA "widzi" nową zawartość ...

Niestety WCE tak ma. To wina systemu operacyjnego. Rozwiązanie jest takie, że instalację przeprowadziłem w czytniku, a samą rejestrację już na karcie w urządzeniu. No chyba, że przywiąże się licencję do karty...