Ja instalowałem (jak zawsze zresztą), z kartą w urządzeniu i poszło jak z płatka, ŻADNYCH problemów. Jeśli jednym działa a drugim nie, to śmiem twierdzić, że problem nie tkwi tylko i wyłącznie w pliku, który się ściągnie, ale też (jak dla mnie jest to główna przyczyna), w urządzeniu: typ, stopień zaśmiecenia, rodzaj karty, etc.
Pewnie masz rację tylko, że to Nokia n500. Trudno to jakoś zaśmiecić, skoro do niczego innego oprócz nawigacji nie służy. Prędzej jakiś błąd odczytu karty (oryginalna karta AM). Nie wiem. Na forum jest już jedno pytanie i niestety problem nie został rozwiązany. Podpowiedzią było użycie czytnika, z czego skorzystałem. Teraz już nieistotne, bo instalacja przeszła poprawnie i już mapy używam.
Z przyjemnością stwierdzam, że znakomita większość przesłanych przeze mnie poprawek została dodana.
Co do błędów to czasami zdarza się, że mapa daje komunikat "nie można przeliczyć punktu trasy". Na mapie zaznaczony jest start i meta, ale trasa nie jest pokazywana na mapie. Po restarcie urządzenia bez problemu wszystko działa poprawnie, aż do nowego błędu. Na razie zdarzyło się to dwa razy, ale też bawię się mapą dopiero od rana.