AM 5.3 i brak wszystkich POI na mapie

• 3 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM 5.3 i brak wszystkich POI na mapie
« dnia: Styczeń 14, 2009, 21:29:47 »
Dodałem sobie do POI kilka interesujących mnie miejsc (stacje benzynowe, suszarki, radary, restauracje, markety) i mimo domyślnego ustawienia aby już przy dośc małej skali pokazywał punkty POI to nie widzę ich wszystkich na mapie. Dopiero po znacznym zbliżeniu punkty POI pokazują się. Przy wyszukiwaniu jest normalnie.

Jak naprawić ten problem? Ta wersja AM tak ma, czy gdzieś w opcjach trzeba pogrzebać? W poprzedniej AM nie miałej takich problemów i punkty POI były zawsze widoczne wszystkie przy danej skali (nawet jak kilka było w jednym miejscu).

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: AM 5.3 i brak wszystkich POI na mapie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2009, 22:41:04 »
Ta wersja AM tak ma, czy gdzieś w opcjach trzeba pogrzebać?

Nie, ta wersja ma tak jak poprzednie. Należy ustawić od jakiej skali mają się wyświetlać punkty i od takiej się wyświetlają.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2009, 22:49:54 »
Cytat: kovalek
W poprzedniej AM nie miałej takich problemów i punkty POI były zawsze widoczne wszystkie przy danej skali (nawet jak kilka było w jednym miejscu).

Już od kilu wersji AM sama sobie 'przerzedza' las ikon ze wzrostem skali.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2009, 17:14:41 »
Cytat: kovalek
W poprzedniej AM nie miałej takich problemów i punkty POI były zawsze widoczne wszystkie przy danej skali (nawet jak kilka było w jednym miejscu).

Już od kilu wersji AM sama sobie 'przerzedza' las ikon ze wzrostem skali.

No ok. Ja zrozumiałem że wszystkie punkty się nie wyświetlają pomimo ustawienia odpowiedniej skali. A jednak autorowi chyba chodzi o to o czym mówisz, czyli czyli że jest widoczna tylko jakaś część POI, czyli nie wszystkie.

A tak swoją droga od czego zależy, które punkty są wyświetlane a które nie ?? Bo mając stację benzynową + budka telefoniczna + lotto raz widać stację a gdzie indziej pokazuje się lotto.