Udało się.
Udało sie uruchomić AM5.2 - oczywiście po sformatowaniu karty i po zainstalowaniu na nowo AM5.2 pojawił sie problem z rejestracją ( błąd rejestracji, ale o tym uprzedzali w instrukcji aktualizacji ). Chciałem powrócić do wersji 5.1 - a tu przy instalacji błąd : system nie znajduje skórek o podanej rozdzielczości.
Zresetowałem system Noki przyciskiem, zainstalowałem AM 5.2 po raz kolejny i wszystko w porządku.
Zdąrzyłem przed wyjazdem w podróż ale tu dopiero się zaczęło - Hołowczyc w pilocie swoje a ja swoje t.z. po znakach drogowych.
Trasa Bydgoszcz, Opole, Nysa, Wrocław, Poznań, Bydgoszcz to ciągłe wkurzanie sie na pilota, w wielu miejscowościach wyznaczał mi jakieś objazdowe trasy, najprostsze były po oznaczeniach drogowych.
Odcinek z Ostrowa Wielkopolskiego do Poznania kombinował do samego Poznania ( nie chciał przejść na trasę którą jechałem 11 i S11)
Zastanowię się na spokojnie jak zadawać trasę, jak skonfigurować Nokię tak żeby było naprawdę optymalnie.
A swoją drogą czy jest jakaś aplikacja na PC , umożliwiająca ustalenie dokładnej trasy i dopiero po tym wprowadzenie jej do Noki, było by to zdecydowanie wygodniejsze.