AM 5.2.0 (657) nie chce wczytać ikony (POI)

• 3 Odpowiedzi
  • 1037 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
AM 5.2.0 (657) nie chce wczytać ikony (POI)
« dnia: Grudzień 21, 2008, 15:52:00 »
Dołożyłem ostatnio nową kategorię do synchronizacji z Miplo.pl - wysepka na jezdni.
Niestety po synchronizacji (z włączoną opcją "pobierz wszystko jednorazowo") nie zaimportowało mi do folderu icons ikony do tej kategorii (MiploSync v. 1.4.0.9 - nowsze wersja generują błędy).
Siłą rzeczy nie wyświetla się pożądana ikona.
Wrzuciłem więc ją tam ręcznie (nazwa pliku - 707.bmp). Bez rezultatu  :(
Nie pomogło usuwanie jakichkolwiek plików z folderu Data Files jak i całego folderu.
Nie pomogły restarty mapy i urządzenia.
Wszystko niby działa OK - tylko tej ikony nie ma  :(
Jedyne co nie funkcjonuje właściwie to to, że Automapa od jakiegoś czasu, przy każdym starcie, wczytuje punkty POI oraz przeprowadza reorganizacją pliku.
W tym przypadku usunięcie folderu Data Files (jak poradził mi support Automapy) również nic nie dało.
Macie pomysł jakiś?
Może ręczna edycja pliku categories.data?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: AM 5.2.0 (657) nie chce wczytać ikony (POI)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 16:31:56 »
na chwilę obecną jest nowa wersja miplo, możesz ściągnąć i sprawdzić. Podejrzewam, że może nie pomóc rozwiązać problemu, ale kto wie nowsza wersja to nowsza wersja...

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:09:09 »
Dołożyłem ostatnio nową kategorię do synchronizacji z Miplo.pl - wysepka na jezdni.
Niestety po synchronizacji (z włączoną opcją "pobierz wszystko jednorazowo") nie zaimportowało mi do folderu icons ikony do tej kategorii (MiploSync v. 1.4.0.9 - nowsze wersja generują błędy).
Siłą rzeczy nie wyświetla się pożądana ikona.
Wrzuciłem więc ją tam ręcznie (nazwa pliku - 707.bmp). Bez rezultatu  :(
Nie pomogło usuwanie jakichkolwiek plików z folderu Data Files jak i całego folderu.
Nie pomogły restarty mapy i urządzenia.
Wszystko niby działa OK - tylko tej ikony nie ma  :(
Jedyne co nie funkcjonuje właściwie to to, że Automapa od jakiegoś czasu, przy każdym starcie, wczytuje punkty POI oraz przeprowadza reorganizacją pliku.
W tym przypadku usunięcie folderu Data Files (jak poradził mi support Automapy) również nic nie dało.
Macie pomysł jakiś?
Może ręczna edycja pliku categories.data?

zakładam że zaznaczyłeś w AM że chcesz aby ten POI był wyświetlany?
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2008, 23:39:33 »

zakładam że zaznaczyłeś w AM że chcesz aby ten POI był wyświetlany?

Tak.
Ale problem już rozwiązałem. Nazwę pliku ikony zmieniłem na Wysepka na jezdni.bmp i wyświetlają się już.

Ale wywalę tę kategorię bo to porażka. Zamiast wstawiać POI tylko na początku i końcu serii wysepek, czy też tylko na dojeździe do skrzyżowania to nawrzucane jest punktów i nic nie widać.
Poza tym nie ma wysepek malowanych a tylko murowane a o te malowane mi chodziło najbardziej (są z daleka niewidoczne a wysepka murowana ma i tak znak, więc ją widać na drodze).
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .