Dłuższy już czas próbuję poradzić co nieco... ale widać nie jest mi dane...
1. Na stronie poi.mobilne dodaję ulubione kategorie, takie jakie mi się podobają...
2. Synchronizuję, użytkuję, jest ok, w czasie dodaję swoje punkty np dom cioci, dom babci, dom mamy oczywiście w kategorii dom...
3. Po pewnym czasie zauważam, że niektóre z wcześniej stworzonych kategorii na stronie poi.mobilne już nie są mi potrzbne... kasuję je... robię synchronizację, niestety nadal widnieją... musiałbym ręcznie usuwać po kolei punkty a potem całą kategorię (z tego co zauważyłem wraz z punktami się nie da ...)
4. Jeżeli próbuję stworzyć nowy plik do synchronizacji, owszem pozbawiony on jest punktów, tych które usunąłem z ulubionych... ale... tracę też te, które sam dodałem do kategorii DOM!

Jednym słowem nie ma sensownej możliwości usunięcia całych kategorii z pliku poi tak aby nie wyświetlały się już punkty zbędne, te kategorie zostały usunięte, a jednocześnie prywatne punkty widniały bez problemu...
Dla mnie to istotna sprawa... Bo co kilka miesięcy, gdybym chciał tworzyć nowy plik POI musiałbym dodawać ręcznie w punkcie gps wspomniane już domki...
A może ktoś wie jak inaczej sobie z tym poradzić?
Hmmmm?? pomocy!