taki oto problem z POI...

• 4 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baritone

• *
  • 98
  • Sprzęt: Asus A636
taki oto problem z POI...
« dnia: Maj 08, 2007, 14:30:28 »
Dłuższy już czas próbuję poradzić co nieco... ale widać nie jest mi dane...
1. Na stronie poi.mobilne dodaję ulubione kategorie, takie jakie mi się podobają...
2. Synchronizuję, użytkuję, jest ok, w czasie dodaję swoje punkty np dom cioci, dom babci, dom mamy oczywiście w kategorii dom...
3. Po pewnym czasie zauważam, że niektóre z wcześniej stworzonych kategorii na stronie poi.mobilne już nie są mi potrzbne... kasuję je... robię synchronizację, niestety nadal widnieją... musiałbym ręcznie usuwać po kolei punkty a potem całą kategorię (z tego co zauważyłem wraz z punktami się nie da ...)
4. Jeżeli próbuję stworzyć nowy plik do synchronizacji, owszem pozbawiony on jest punktów, tych które usunąłem z ulubionych... ale... tracę też te, które sam dodałem do kategorii DOM!
:(:(:(
Jednym słowem nie ma sensownej możliwości usunięcia całych kategorii z pliku poi tak aby nie wyświetlały się już punkty zbędne, te kategorie zostały usunięte, a jednocześnie prywatne punkty widniały bez problemu...
Dla mnie to istotna sprawa... Bo co kilka miesięcy, gdybym chciał tworzyć nowy plik POI musiałbym dodawać ręcznie w punkcie gps wspomniane już domki...
A może ktoś wie jak inaczej sobie z tym poradzić?
Hmmmm?? pomocy! :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: taki oto problem z POI...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2007, 15:46:28 »
Hint: Menu/Edycja pliku na mobilne.net.
Swoją drogą prywatne POI warto trzymać w osobnym pliku.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline baritone

• *
  • 98
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2007, 15:52:07 »
tego nie zrozumiałem za bardzo - Hint: Menu/Edycja pliku na mobilne.net.

a jeśli chodzi o trzymanie w innym pliku... zgoda... ale jak naraz korzystać z dwóch plików poi?? jest taka techniczna możlwiości? wykonalne??

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 08, 2007, 16:40:40 »
Na stronie mobilne.net jest możliwość wczytania i edycji swojego pliku,
możesz usunąć zbędne punkty, kategorie, albo wszystkie kategorie z wyjątkiem prywatnych
i ściągnąć swój plik spowrotem.

Z 2 naraz nie da rady, możesz skopiować zawartość jednego do drugiego poleceniem 'dodaj z pliku'
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline baritone

• *
  • 98
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 08, 2007, 17:43:00 »
dzięki, nie miałem pojęcia, że tak można modyfikować kategorie na stronie...
Myślałem, że usuwanie punktów z ulubionych to już właśnie to... szkoda, że nigdzie to jakoś normalnie nie jest wyjaśnione :( no ale jest forum :)
Pozdrawiam, dzięki