AM 4.5.2. wiesza się

• 10 Odpowiedzi
  • 1592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
AM 4.5.2. wiesza się
« dnia: Styczeń 07, 2008, 13:04:23 »
Czy ktoś ma może też taki problem??

Po wystartowaniu programu AM wiesza się bardzo często w dwóch następujących przypadkach:

- pojawia się komunikat o uruchomieniu programu, w górnym pasku ikonka AM i .... nic sie nie dzieje. Proces nie występuje w pamięci więc się nie da gu ubić inaczej niż soft resetem.
- AM uruchomi się, zaczyna szukać GPSa, podaje komunikat, że go (zgodnie z prawdą) nie znaleziono, a następnie podczas przegladania mapy (przesuwanie, zoomowanie) po kilku ruchach wiesza się i znów pozostaje tylko soft reset, pomimo, że do klawisza sprzętowego przypisany jest "zakończ działanie programu" bo klawisz nie działa.

Dla wyjaśnienia:
- urządzenie HTC TyTN,
- ilość pamięci w momencie uruchamiania AM: storage 4,54MB, programy 25,89MB

Nie dzieje się tak zawsze, więc moim zdaniem nie jest to wpływ ilości wolnej pamięci storage, ale może się mylę??!!!
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM 4.5.2. wiesza się
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2008, 13:12:04 »
Nikt tu chyba wcześniej takich problemów nie zgłaszał, może zgłoś do supportu?
Ze swej strony wiem, że pracują nad rozwiązaniem jakichś problemów z dzialaniem AM
na kilku 'dziwnych' urzadzeniach, może TyTN to właśnie jedno z nich?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2008, 13:19:38 »
Chyba będę musiał.

Dzięki Marek

*

Offline Piotr1

• *
  • 75
  • Sprzęt: PDA i-mate, i900 Omnia
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2008, 15:01:06 »
Raz miałem sytuację zawieszenia się AM, ale tylko samej mapy. Nawigacja działała a mapa "stała" w miejscu. Po soft resecie nie miałem jeszcze powtórki

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2008, 17:09:10 »
Ze swej strony wiem, że pracują nad rozwiązaniem jakichś problemów z dzialaniem AM

Mam nadzieję, że coś poprawią w kolejnej wersji, bo u mnie wiesza się praktycznie zawsze kiedy w kolejności:

- zaplanuję sobie jakąś trasę siedząc w budynku poza zasięgiem gps.
- uśpię pda z włączoną AM i wyznaczoną trasą
- w samochodzie włączam pda i w drogę nie czekając na fix
- po niecałej minucie łapie fix, zaczyna wyznaczać trasę  ... i wiesza cały system, na ekranie pozostaje kreska łącząca punkty pośrednie...

No i muszę gdzieś stanąć, trafić rysikiem do dziurki resetu itd... potem jest już ok, nawet nie gubi wcześniej wyznaczonej trasy.

Mam praktycznie czysty system WM5, ponowna instalacja AM z czyszczeniem czego sie dało nic nie pomaga. Muszę ciągle pamiętać, by przed uśpieniem pda wyłączać AM. A zaczęło sie od wersji 4.5, wcześniej było OK. Coś musieli w międzyczasie skopać.

Pozdrawiam
W.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2008, 17:17:24 »
Muszę ciągle pamiętać, by przed uśpieniem pda wyłączać AM.

Cóż, ja _zawsze_ wyłączam AM kiedy ją kończę używać. Może dlatego nie mam tego typu problemów?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2008, 17:19:12 »

Cóż, ja _zawsze_ wyłączam AM kiedy ją kończę używać. Może dlatego nie mam tego typu problemów?

To prawda. U mnie co prawda wstaje, ale po długiej walce  :|

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 08, 2008, 17:59:04 »

Pewnie tak...  Ja się po prostu przyzwyczaiłem do tego, że wychodząc na kilka minut z samochodu w "punkcie przez" wciskam usypianie, pda w kieszeń, a po powrocie pda w uchwyt, przycisk .. i zanim się asus obudzi, jadę dalej.  I trochę mnie teraz wkurza jak muszę znowu stawać, żeby resetować :(

Jednym z elementów instalacji AM jest "Wtyczka kontroli przebudzenia". Widać nie do końca działa jak powinna ... Albo za bardzo męczę moją AM i Jadzia jest strasznie śpiąca :)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 08, 2008, 18:11:19 »
Ja nie usypiam tylko włączam Hold i palmtop wtedy pobiera bardzo mało prądu (wygaszony ekran).

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 08, 2008, 18:13:35 »
Support AM odpowiedział radząc:
- sformatować kartę i zgodnie z procedurą i zaleceniami wykonac instalację programu
- zwiększyć ilość pamięci operacyjnej o 5MB

No i cóż na to poradzić, jeśli
- karta była sformatowana i procedura instalacji wykonana zgodnie z zaleceniami
- ilości pamięci się nie da w TyTN'ie zwiększyć bez odinstalowywania jakichś programów, a tego nie chcę/mogę zrobić bo ich używam.

Mogli równie dobrze dodać - kup inne urządzenie o większej ilości pamięci operacyjnej.

A AM tak jak dotychczas kilka razy się uruchomi bez problemów, a potem jak się zatnie to .... tylko kilka kolejnych soft resetów potrafi ją uruchomić.

Zaczynam oszczędzać na TyTN'a Drugiego ;)

A tak BTW to podobnie jak nocny Marek też zawsze wyłączam AM (i inne programy) przed uśpieniem PDA :)

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 08, 2008, 18:23:40 »
Ja nie usypiam tylko włączam Hold i palmtop wtedy pobiera bardzo mało prądu (wygaszony ekran).

To sie da zrobić jak zostawiasz navi w samochodzie. Jak biorę ze sobą to mi zaraz gdzieś na schodach Jadzia krzyczy z kieszeni" Za 100m zawróć w lewo" :))