Jadąc ostatnio kilka razy trasą Bydgoszcz-Inowrocław-Bydgoszcz zauważyłem, że na tym odcinku różnie wygląda u mnie sytuacja z ostrzeganiem o POI. Mam włączone ostrzeganie o POI - fotoradary/fotoradary przenośne/kontrole radarowe/samochody z kamerami. Mimo, że trasa wyżej wymieniona jest prosta postanowiłem w Inowrocławiu odszukać miejsca docelowego za pomocą AM. W trasie powrotnej przypadkiem zauważyłem, że mimo iż w Inowrocławiu buczał kilka razy o kontroli to już w Brzozie (ok. 10km przed Bydgoszczą) już nie. następnie przed Bydgoszczą (ok. 6 a następnie 3km przed) też nie. Trochę mnie to zdziwiło pomyślałem, że może nie mam włączonego ostrzegania po konkretnej stronie drogi. Tylko jedna rzecz nie dawała mi spokoju, że jak jechałem do to też nie chyba nie było ostrzeżenia. Jednak pomogła tu sytuacja w firmie... w ciągu dwóch dni trasę tą zrobiłem 8 razy... Sprawdziłem ustawienia AM - na wszelki wypadek włączyłem ostrzeganie o danych punktach po obu stronach kierunku jazdy, rozciągnąłem też odległość od punktu na 100m (po obu stronach). Sprawdziłem, że na pewno jest włączone ostrzeganie o danym typie (choć to było oczywiste bo inaczej nie ostrzegałby o innych).
Ma ktoś jakąś diagnozę dlaczego tak może być lub o czym zapomniałem?