Co do pierwszego - klikam po prostu na ikonkę cytuj przy poście i tyle. A poza tym warto zacytować cały post - wtedy jest jaśniej - widać od razu do czego ktoś się odnosi.
Wtedy jest ciemniej bo nie widać, widać od razu wtedy, gdy z cytatu usuniesz tą część do której się nie odnosisz.
Cytując zawsze całość tylko niepotrzebnie zwiększasz objętość wątku, a niepotrzebną treścią rozmywasz wyrazistość dyskusji
Jest opcja cytuj to korzystam z niej.
Z każdej funkcji mozna skorzystać mniej lub bardziej inteligentnie, Tobie proponowałem tą drugą opcję.
Co do drugiego - nie sieję żadnych plotek, po prostu na włączonej AM wygasza się ekran.
Po włączeniu GPS'a i złapaniu przez niego fixa podświetlenie nadal pozostaje WŁĄCZONE.
A przed złapaniem?
Jeśli włączysz GPS w pomieszczeniu, gzie nie złapie fixa, a podświetlenie nie zgaśnie
to znaczy, że o podtrzymaniu podświetlenia nie decyduje fix (jak sugerowałeś), a włączenie GPSu.
Od czego zależy pojemność bufora? Ja mam tylko 3.1 Mb na mapę Polski.
Od ilości wolnej pamięci, zrzuć chwilowo największy katalog np. z Program files na kartę,
a zobaczysz że górna granica wzrośnie.
Przy okazji dodam, że zauważyłem, że od wersji 4.1.1 AM zaczęła 'śmiecić':
na PDA z QVGA instaluje pliki do rozdzielczości VGA (zupełnie zbędne ponad 600kB)