Witam Kolegów,
Odświerzam temat - bo tu chyba najlepiej.
W maju a konkretnie 22 zakupiłem sobie Upgrade do EU. Tu na pdaclub. W jamiconie. Oto co jest napisane w zapupach:
Zakup upgrade dodatkowo przedłuża o 1 miesiąc ważność licencji i możliwosć pobierania najnowaszych wersji oprogramowania i map Automapa Polska XL
Warunkiem zakupu upgrade jest podanie numeru licencji AutoMapy (licencja musi być aktywna) oraz adresu email użytego do wykonania rejestracji. Proszę wpełnić poniższy formularz:
Nie będę wgłębiał się w szczegóły - powiem tylko, że licencja kończyła mi się za kilka dni, a nikt w jamiconie nie poinformował mnie, że zakup upgrade nie przedłuża licencji. Zawsze myśłałem, że z Upgrade to jest tak, że daje pełną funkcjonalność, łącznie z terminem użytkowania - najprościej zakup upgrade = nowy program. A tu jak widać w powyższej ramce - jeszcze miesiąc dłużej.
A tu niestety nie - zaowocowało to niestety tym, że wtedy mogłem kupić sobie subskrypcje za 115 zł i zaraz potem upgrade za 405 a teraz do ceny Upgrade muszę dołożyć jeszcze 240 bodajże bo już AMUE subskrybuję a nie AMXL

Z jednej strony czuję się oszukany a zdrugiej pluję sobie w brodę, że na automapa.pl nie poczytałem i tu na forum. Ale nie mam czasu, a pozatym to już 3 rok użytkowania i wiedziałem, że tylko dystrybutorzy to sprzedają.
Ale nie w tym rzecz, sytuacja spowodowała u mnie pewne przemyślenia:
oto ktoś komu pozostało do końca terminu ważności licencji powiedzmy dwa tygodnie kupując subskrypcję a potem Upgrade "cieszy się" działaniem programu AMEU przez 12 miesięcy + miesiąc przedłużenia ( zgodnie z tym co powyżej) + 2 tygodnie które mają do końca. Kto inny, któremu zostało 90 dni ma 16 miesięcy ( 90 dni +12 miesięcy+ miesiąc). Ale są też tacy, którym brakuje do końca 7 miesięcy i ci już muszą kupić Upgrade na 12 miesięcy a później 240 zł zapłacić. Co tak defacto" kradnie im te conajmniej 7 miesięcy użytkowania)
Oczywiście osoby z drugiej grupy mogą się cieszyć ale te które są w pierszej lub 3 już nie.
Poszukajcie proszę błedu w moim rozumowaniu -ja go nie widzę.
Nie uważacie, że komuś z tymi zasadami conieco się pokiełbasiło. Czy to nie powinno być tak, że powinny być te ceny za subskrypcję albo upgrade w jakiś logiczniejszy sposób naliczane?
I jeszcze jedno - mam wrażenie, że to co jest napisane w pdaclub - sklep jamicon
http://www.pdaclub.pl/am.php?typ=upgrade zawiera błąd - chodzi o ten dodatkowy miesiąc....
Pozdrawiam,