AM 3.9.7.5 i POI z mobilne net

• 7 Odpowiedzi
  • 1919 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM 3.9.7.5 i POI z mobilne net
« dnia: Lipiec 18, 2007, 16:04:38 »
witam posiadam AM na mio A701 i mam problem lub sobie nie radze. Pobrałem pliki fotoradar.uam i plik suszarki.uam. Pobrałem również ikonki i dzwięki. Ikonki wgrałem do katalogu Icons a dzwieki do głownego katalogu oraz pliki .uam. potem daje punkty uzytkownika/wczytaj plik/ szuszarki.uam. Plik sie wczytuje i pokazuje sie lista suszarek. Jednak co zrobić by automapa je pokazywała podczas jazdy i ostrzegała? w POI wyświetlane nie pokazuje sie kategoria Suszarki i nie moge ich zaznaczyc krzyżykiem, czy to jest powodem? czy coś jeszcze musze zmienić. Może przeinstalować program?  I jeszcze pytanie czy dzwięk np do szuszarek nie powinien sie nazywać suszarki? bo teraz sie nazywa dzwięk_numerek

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
Odp: AM 3.9.7.5 i POI z mobilne net
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2007, 16:29:40 »
polecam przeczytanie instrukcji ewentualnie uzycie szukajki na forum wielokrotnie to bylo opisywane

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2007, 13:04:42 »
plik powinien nazywać się tak samo jak nazwa kategorii (nie nazwa pliku z punktami ale nazwa kategorii tych punktów)

co do wyświetlania. Ja zawsze robiłem pusty plik i importowałem pliku uam. Po zaimportowaniu właśnie w punktach POI powinny wyświetlić Ci się także te nową dodane punkty i kategorie
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2007, 23:07:50 »
plik powinien nazywać się tak samo jak nazwa kategorii (nie nazwa pliku z punktami ale nazwa kategorii tych punktów)
co do wyświetlania. Ja zawsze robiłem pusty plik i importowałem pliku uam. Po zaimportowaniu właśnie w punktach POI powinny wyświetlić Ci się także te nową dodane punkty i kategorie

Import jest możliwy od wersji 4. W wersji 3 można wczytać plik, lub doczytać z pliku.
Najprościej, gdyby poczytał instrukcję. Jest i do wersji 3 i do 4.

Swoją drogą Pobrałem pliki fotoradar.uam i plik suszarki.uam to ciekawe podejście. Gdybym w ten sposób chciał dodawać kategorie POI do AM to chyba bym się pogubił  :o. Ciekawe jak on to zrobił... Polak potrafi...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 20, 2007, 07:55:00 »
Najmocniej przepraszam. Zapomniałem że pojawiają się jeszcze tematy od wersji 3x :P
Co do fotoradarów i suszarek to nie zrozumiałem co w tym jest złego. Jedno to fotoradary stacjonarne, drugie miejsca gdzie misiaczki suszą, więc w czym problem ?

Autorze tematu. Jeśli masz dalej problemy, napisz. Odpowiem na postawione pytania.
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2007, 08:33:36 »
Co do fotoradarów i suszarek to nie zrozumiałem co w tym jest złego. Jedno to fotoradary stacjonarne, drugie miejsca gdzie misiaczki suszą, więc w czym problem ?

Problem w tym, że nie ma sensu ściągać każdej kategorii w postaci osobnego pliku. Nazwa pliku z punktami POI jest dowolna, dopiero nazwy plików z dźwiękami i ikonkami muszą być identyczne jak nazwy kategorii ich dotyczących.

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 20, 2007, 10:56:16 »
akubit zgadza sie. to oczywiste, ale bynajmniej nawet ja mam osobne pliku uam i dopiero pozniej lacze je w jeden plik. czasami nawet nie uzywam "szuarki". czesto bezcelowe bo setki punktow sa i tak do niczego a automapa co wioske zapchana jest tymi punktami ;]
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 20, 2007, 16:02:04 »
A nie lepiej (i prościej) założyć konto, dodać dane kategorie do ulubionych i ściągnąć to hurtem? Rozumiem, że w v3. zbyt duży (ha, ha... - wcale nie taki duży) plik PU skutował zamuleniem, przez co musiałem mieć trzy konta z różnymi kategoriami: niezbędnik (stacje paliwowe, niebezpieczne miejsca, radary, itp), sklepy, wypoczynek. W v.4 tego problemu już nie ma i można śmiało mieć kilkadziesiąt tysięcy punktów POI w kilkudziesięcu kategoriach. Oczywiście nie ma sensu ściągać pojedynczo każdej po kolei. Mając np. 50 potrzebnych (mniej lub bardziej) kategorii POI musisz wszystko ściągać osobno a później łączyć.. Wybacz, ale jest to bez sensu a na pewno zajmuje dużo czasu. W moim wieku, czas biegnie coraz szybciej i zaczynam go cenić ;).
Robi się to hurtem, jako ulubione a następnie importuje do programu. No i żeby było jasne - w 4 można określić co się chce wyświetlić a reszta jest do ewentualnego wykorzystania - nawigacji do celu (np. do jakiegoś sklepu). Dzięki temu możemy mieć jednocześnie dużą bazę poi i niezapaćkaną mapę ogromną ilością ikonek.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2007, 16:07:33 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/