AM 3.8xx - ślad, czy ktoś już odtwarzał?

• 3 Odpowiedzi
  • 1180 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« dnia: Marzec 29, 2005, 22:56:08 »
Usiłuję odczytać ślad zapisany dziś. AM nie go odczytała do końca, wygląda jakby przerwała zapis w połowie. A to co zdążyła odtworzyć cały czas usypane komunikatami: "Zjechałeś z trasy", "Jesteś poza trasą", "Wyznaczam trasę...". Wiem, że w rzeczywistości tak nie było, bo pilnie przyglądałem się ekranowi w czasie jazdy. Komunikaty takie były, ale nie permanentnie.

AM wpadła w taki tryb odtwarzania śladu po dotarciu do pierwszego miejsca, w którym faktycznie (w czasie podróży w realu) nastąpił komunikat o domniemanym zjechaniu z trasy.

Drugi ślad zapisany w drodze powrotnej już był zgodny z rzeczywistością.

Czy stwierdziliście podobny przypadek?

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2005, 15:24:29 »
W pliku z zapisem śladu nie ma zapisanych komunikatów głosowych.
Sytuacja opisana przez Ciebie wskazuje na to, że usiłowałeś odtworzyć ślad i jednocześnie miałeś wyznaczoną jakąś trasę. Nie wiem do czego może służyć taka kombinacja? Skasuj trasę, odtwórz ślad i nie będzie żadnych komunikatów.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2005, 16:21:55 »
Cytat: IgaB
W pliku z zapisem śladu nie ma zapisanych komunikatów głosowych.
Sytuacja opisana przez Ciebie wskazuje na to, że usiłowałeś odtworzyć ślad i jednocześnie miałeś wyznaczoną jakąś trasę. Nie wiem do czego może służyć taka kombinacja? Skasuj trasę, odtwórz ślad i nie będzie żadnych komunikatów.

Ależ mnie właśnie zależy na tych komunikatach. Bo chcę m.in. wychwycić błędy typu: zapowiedź "na rondzie prosto", a tymczasem trzeba pierwszym zjazdem w prawo.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2005, 16:42:28 »
W takim razie wyznacz trasę i przeskakuj kursorem w prawo - będziesz miał komunikaty jakie spotkasz na trasie, ale nie mieszaj do tego odtwarzania śladu. Jeśli chcesz wyznaczyć trasę zgodną z Twoim śladem (o ile tam są drogi) to użyj funkcji Pokaż ślad i zgodnie z mim wyznacz trasę.