Ja bym spojrzal na to tak:
Wydaje mi sie iz Automapa na urzadzeniach z dzialajacym i wlaczonym internetem to max 20% sprzedanych licencji.. Przeciez sporo jezdzi urzadzen z wbudowaną AM, ktore nie maja internetu.
Dodatkowo AM 6 to bardzo nowy produkt, wiec ciezko sie spodziewac duzej i wiarygodnej ilosci danych o AM traffic online (np ktos moze zapomniec AM wylaczyc i bedzie z nia spacerowal i juz mamy zaklamany wynik; to samo wspomnianymi taksowkami)..
Ja traffic odczuwam wtedy, gdy jade trasa, na ktorej jest korek, raczej nie oczekiwany (np wczorajsze) i wtedy AM , sama z siebie, potrafi mi znalezc droge bocznymi uliczkami. I tylko wtedy, czyli dane offline sa brane pod uwage.
Na wykorzystanie traffic online bedziemy musili poczekac, az AM 6.x bedzie bardziej populrana (bo nie wiaodmo czy dane z AM 5.5.x moga byc przydatne do trafficu) i na zwiekszenie liczby urzadzen z AM i podlaczeniem do internetu... Legalnosc AM tez ma tu znaczenie: stopien piractwa AM, wg mnie, jest bardzo duzy, a co za tym idzie , takie instalacje nie moga byc zrodlem danych do AM..
Interesuje mnie tez jakie są "źródła danych Traffic"? W kolejnych wersja AM 6.x (beta , rc , rtm) i byla informacja iz dodano kolejne źródla. Jakie one moga byc?
Pozdrawiam