Aktualizacje a przegladarka-czy to prawda?

• 6 Odpowiedzi
  • 1400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:34:16 »
Kupilem niedawno automape w wersji XL i usilowalem ja zainstalowac. Sluchajac rad znajomych, nie instalowalem programu z plyty tylko probowalem sciagnac najnowsza wersje + plany miast ze strony AM. Oczywiscie sciagnelo sie ok,ale zamiast programu mialem jakies dziwne pliki "default", ktore otwieraly sie tylko za pomoca programu Front Page, w ktorym z kolei po otwarciu plikow nic sie nie pokazywalo (oprocz kilku kwadracikow). Nie moglem wiec zainstalowac AM.

W pomocy technicznej AM napisano mi, ze musze sciagnac program uzywajac przegladarki Internet Explorer 6.xxxx. Ja od dluzszego czasu uzywam Mozilla Firefox i zawsze wszystko moglem sciagac bez problemu.

Moje pytanie brzmi: czy to rzeczywiscie jest prawda, czy ktos z was mial podobny problem i czy jednak musze uruchomic explorera (mialem z nim problemy,bo wchodzily mi wirusy i dziwne pliki, np n/t kasyn, a odkad mam Mozille, wszystko jest ok, wiec troche sie boje).

Bede wdzieczny za Wasze opinie!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:11:16 »
Nie, nie musisz zmieniać przeglądarki,
wystarczy, że użyjesz drugiego (lewego) klawisza myszy :)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:18:12 »
Jak to drugiego klawisza myszy? Jak kopiuje program, to klikam (w/g instrukcji na stronie) prawym klawiszem myszy i potem,gdy mam juz program na pulpicie klikam dwa razy lewym (rowniez w/g instrukcji).

I jeszcze wazna sprawa: gdy kopiuje program, pliki "default" umieszczam na pulpicie i potem gdy chce skopiowac plany miast, plik ma taka sama nazwe i pyta czy ma zamienic istniejacy juz na pulpicie plik "default" (chyba nie??) czy zapisac z inna nazwa? I wtedy nie wiem co mam zrobic...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:25:58 »
No więc zapomnij o instrukcji i kliknij LEWYM
Jasne?
Pliki default to śmieci (może nawet są to właściwe pliki, tylko nazwy z sufitu)
Masz ściągnąć:
AutoMapaPPC_3.9.5.exe i Miasta&PL_v3s.exe

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2006, 00:22:59 »
Ok,dzieki. Dlaczego oni tego tak nie wyjasniaja na stronie...Powninni Cie zatrudnic i placic duza forse!!!!
Tak zrobilem i wszystko jest ok....

Ale....mam kolejny problem. Kliknalem w zainstalowany program i zapytal sie gdzie ma go zainstalowac na moim PDA, wskazalem storage card i wszystko jest ok, zapisal sie. Kliknalem nastepnie w Plany i tu wyniknal problem. Najpierw pyta,na jakim komputerze ma on byc? Wiec podaje PC,bo PC pocket w wersji 2002/2003 nie mam. Tak czy inaczej,pyta sie gdzie go zapisac,ale juz na komputerze stacjonarnym. Zapisalem w program files,ale sie nie chce automatycznie przeniesc do PDA. Przenioslem wiec go do floderu WM My document (ktory sie synchronizuje z PDA) i zaczal sie zapisywac,ale w pamieci urzadzenia a nie na karcie.Nie wiem jak mam mu to zlecic,bo nie znajduje takiej opcji. A pamiec mam za mala na tyle MB na urzadzeniu (karte mam 1 GB).

W jaki sposob mam zapisac te plany,zeby znalazly sie w folderze AM na storage card? Gdy zapisaywalem program AM, grzecznie sie zapytal gdzie mam go zapisac,przy planach nie byl juz taki wyrozumialy..

Bede wdzieczny za jeszcze jedna odpowiedz...mam nadzieje,ze juz ostatnia i ze bedzie ok!!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2006, 00:40:20 »
PPC!

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 10, 2006, 01:44:47 »
Dzieki wielkie!!!
Wszystko juz dziala ok!