Aktualizacja pokrycia map

• 6 Odpowiedzi
  • 2106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aktualizacja pokrycia map
« dnia: Październik 08, 2008, 11:30:27 »
Ciekawi mnie kwestia wg jakich kryteriów autorzy automapy tworzą, aktualizują mapy, ich pokrycie budynkami itd.
Przykładowo miejscowość Kędzierzyn-Koźle, druga pod względem powierzchni i liczby ludności miejscowość w województwie opolskim (większe jest tylk Opole).
W obecnej wersji AM kompletny brak zabudowań, co za tym idzie numeracji ulic, drogi sa nieaktualne, części nie ma wcale, w ogóle z map można wywnioskowac, że to jakieś pustkowie.
Rozumiem, małe miejscowości, wsie, itp. ale tego nie potrafię zrozumieć.

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
Odp: Aktualizacja pokrycia map
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 08, 2008, 11:52:19 »
Ciekawi mnie kwestia wg jakich kryteriów autorzy automapy tworzą, aktualizują mapy, ich pokrycie budynkami itd.
Przykładowo miejscowość Kędzierzyn-Koźle, druga pod względem powierzchni i liczby ludności miejscowość w województwie opolskim (większe jest tylk Opole).
W obecnej wersji AM kompletny brak zabudowań, co za tym idzie numeracji ulic, drogi sa nieaktualne, części nie ma wcale, w ogóle z map można wywnioskowac, że to jakieś pustkowie.
Rozumiem, małe miejscowości, wsie, itp. ale tego nie potrafię zrozumieć.

W aktualnej wersji map (0806) w Kędzierzynie Koźlu są ulice i jest numeracja domów.
Może nie ma wszystkich ulic i uliczek i są jakieś braki, tak jak to się zdarza w innych miastach, ale żeby w ogóle NIE, to NIEPRAWDA.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2008, 13:03:32 »
Dzięki, sprawdzę dokładnie jeszcze raz jak wrócę z pracy, może coś źle patrzyłem ;)

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2008, 13:07:29 »

Warto napisac jaka to wersja map bo nie zawsze Twoja obecna to nasza obecna.
Paweł

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 08, 2008, 18:33:57 »
Faktycznie nie zwróciłem uwagi, że w wersji 5.1.1. wprowadzono numerację, w poprzedniej (chyba 5.0.5) na 100% jej nie było.
Rozumiem, że AM jest w ciągłym rozwoju, nie zmienia to faktu, że numeracja ulic pojawiała się późno,
oznakowanie klatek bloków jest wprowadzone na odwrót (budynków dalej nie ma).

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2008, 08:20:57 »
Miałem na myśli wersję map, a nie wersję programu bo nowa wersja programu nie zmienia wersji map - chyba że są jakies błędy krytyczne.
Paweł

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2008, 09:13:59 »
Może nie ma żadnej reguły... aktualizowane jest to co sie pierwsze nawinie pod rękę...
ISTQB Certified Tester