Aktualizacja Automapy XL

• 10 Odpowiedzi
  • 4692 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aktualizacja Automapy XL
« dnia: Październik 11, 2007, 09:16:11 »
Witam.
Zrobiłem aktualizację AutoMapy XL i po wgraniu i uruchomieniu mapy w trybie pilot (pokazuje gdzie jechać) w lewym górnym rogu jest biała kreska. Mapa nie jest wyświetlana na całym ekranie jest 1 mm przerwy w górnej części. Też macie taki problem. Po zatym brak informacji o sile sygnału i ponownie nie wiem gdzie jest suwak do podgłaszania :(
Pozdrawiam

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
Odp: Aktualizacja Automapy XL
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2007, 12:46:49 »
Za mało informacji - z jakiej wersji na jaką?

Biała kreska - wskaźnik postępu, wskaźnika sygnału brak w najnowszej AM.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2007, 14:13:00 wysłana przez Darek_Foto »
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2007, 12:47:06 »
"Podgłaszanie?" menu/ustawienia/ komunikaty lub w trakcie nawigacji tapnąć w ikonę kierunku, pojawia się suwak głośności. AM4.1.2 nie ma znacznika z siłą sygnału GPS. Ten biały pasek to może znacznik postępu trasy.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2007, 12:58:33 »
Chyba nie zrozumieliście kolegę..
Wygląda z tego, że kolega właśnie przesiadł się z AM3 na AM4 - nie ma żadnego problemu.
Ta biała kreska to pasek postępu pokazujący graficznie jaki % trasy przebyło się..... ten niewykorzystany 1mm przestrzeni w trybie pełnoekranowym to przestrzeń zarezerwowana na ten właśnie pasek a głośność można ustawić tak jak wyżej opisał Kolega.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2007, 13:09:26 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2007, 13:24:48 »
Chyba nie zrozumieliście kolegę..
Wygląda z tego, że kolega właśnie przesiadł się z AM3 na AM4 - nie ma żadnego problemu.
Ta biała kreska to pasek postępu pokazujący graficznie jaki % trasy przebyło się..... ten niewykorzystany 1mm przestrzeni w trybie pełnoekranowym to przestrzeń zarezerwowana na ten właśnie pasek a głośność można ustawić tak jak wyżej opisał Kolega.

Pozdrawiam

Tak Piotrek masz rację po prostu program się tak zmienił, że kolega AdamJ2 myśli, że coś nie tak  :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 11, 2007, 13:34:49 »
Witam.
Zrobiłem aktualizację AutoMapy XL i  ...

A co zaktualizowałeś na co?
Pozostałeś nadal przy wersji 3.9?
Z opisu raczej mi wygląda na to, że przeszedłeś na wersję 4.

Jeśli tak jest to:
- ta kreska to pasek postępu będzie coraz dłuższa w miarę jak będziesz pokonywał trasę
- wskaźnik siły sygnału możesz włączyć w ustawieniach interfejsu
- siłę głosu ustawiasz pukając w strzałkę manewru na pilocie )pojawi się suwak)

A generalnie jeśli nie masz duszy odkrywcy to polecam przeczytanie podręcznika :grin:

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 11, 2007, 13:38:37 »
- ta kreska to pasek postępu będzie coraz dłuższa w miarę jak będziesz pokonywał trasę
Nawet niekoniecznie trzeba jechać... wystarczy w trybie przeglądania mapy klikać w wyznaczoną trase....
ISTQB Certified Tester

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2007, 13:42:42 »
Wydaje mi się, że w AM4.1.2 nie ma ustawienia wskaźnika siły sygnału jak podaje mikal "- wskaźnik siły sygnału możesz włączyć w ustawieniach interfejsu" Od kiedy wskaźnik szybkości został przeniesiony na panel pilota, zlikwidowano wskaźnik siły sygnału.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2007, 13:53:48 wysłana przez altroch »

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 11, 2007, 13:51:33 »
Wydaje mi się, że w AM4.1.2 nie ma ustawienia wskaźnika siły sygnału jak podaje mikal "- wskaźnik siły sygnału możesz włączyć w ustawieniach interfejsu"
Nie ma? Piszę z pamięci bo nie mam pod erka pda, ale wydawało mi sie że jest to ustawiane. Ale pociąć sie nie dam bo nigdy mnie to specjalnie nie interesowało, więc nie wyświetlałem. I we wcześniejszych wersjach  "czwórki" tez nie było?! :shock:

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 11, 2007, 13:54:56 »
Wydaje mi się, że w AM4.1.2 nie ma ustawienia wskaźnika siły sygnału jak podaje mikal "- wskaźnik siły sygnału możesz włączyć w ustawieniach interfejsu"
Nie ma? Piszę z pamięci bo nie mam pod erka pda, ale wydawało mi sie że jest to ustawiane. Ale pociąć sie nie dam bo nigdy mnie to specjalnie nie interesowało, więc nie wyświetlałem. I we wcześniejszych wersjach  "czwórki" tez nie było?! :shock:
We wcześniejszych wersjach czwórki było. Od kiedy wskaźnik szybkości został przeniesiony na panel pilota, zlikwidowano wskaźnik siły sygnału.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 11, 2007, 14:00:04 »
Nawet niekoniecznie trzeba jechać... wystarczy w trybie przeglądania mapy klikać w wyznaczoną trase....
Ale trzeba włączyć pilota. Myślę, że to ważna uwaga szczególnie jak ktoś przeszedł z AM 3  do AM 4.1.2
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G