A620 i AutoMapa - czasem się zawiesza!

• 9 Odpowiedzi
  • 2217 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 13, 2004, 21:18:10 »
Czy u kogoś też tak się dzieje? Wysiadam z samochodu na chwilę i zabieram mojego A620, zostawiając GPS Fortuna U2 dalej włączonego (po prostu wypinam wtyczkę z A620). Kiedy za chwilę wracam, to albo po podłączeniu najczęściej program się wiesza i trzeba robić reset, albo baaardzo długo GPS szuka pozycji.

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2004, 08:20:51 »
Coprawda jak mialem A620 mialem gps na CF, ale odlacznie go powodowalo poprostu utrate sygnalu i to wszystko... a wpiecie przywracalo sygnal i to nawet w krotkim czasie.

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2004, 12:16:47 »
Mam dokładnie tak samo - chwilowa nawet utrata połączenia z GPS powoduje zwis każdego softu korzystającego z GPS. Nie jest to wina AM a raczej Asusa, bo tak samo zachowuje się u mnie OziCE i PDANavigator.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2004, 13:24:50 »
U mnie to samo - ja z kolei używam "myszki" na kabelku (tej z zestawu GPS Asusa). Nie dzieje się tak jednak w 100% przypadków - czasem można spokojnie wyłączyć program.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2004, 18:32:40 »
Czyli wychodzi na to, ze na kabelku sie tak zachowuja...
Ja z gps CF mialem inny problem, za kazdym razem zanim wpinalem gps'a musialem robic soft reset bo inaczej nie wykrywalo go.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2004, 19:11:10 »
Fortuna Clip On z Bt zostawiona wlaczona, hp2210 z BT i AM wylaczonym w menu, mozna ponownie wlaczyc bez problemu. Ponownie zostaje nawiazane polaczenie i AM pracuje normalnie.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2004, 23:04:32 »
ALe jak wysiadziesz z auta zostawisz Fortune wlaczona a palma wylaczys zpowerem z wlaczona automapa to zobacz czy wtedy ci sie polaczy. :) u mnie nie ma szans

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2004, 15:07:13 »
Witam,
też mam te problemy i występuja one od pewnego czasu, nie związanego z wymianą urządzenia. Mam Qtek2020, który od grudnia 2003 pracował w takich systuacjach prawidłowo - wyłączenie GPS/wyjęcie urzadzenia i ponowne włączenie po prostu uruchamiało komunikację.
Od jakiegoś czasu (kojarzę to z kolejna zmiana wersji Automapy ok. lipca) mam problem braku mozliwości wejścia po takiej operacji w jakiekolwiek menu Automapy. Sam program działa, Qtek też, ale jakiś proces "zawiesza" Automapę.
Pzdr.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2004, 21:18:36 »
Cytat: bierutek
ALe jak wysiadziesz z auta zostawisz Fortune wlaczona a palma wylaczys zpowerem
Juz to w innym watku podawalem, zamiast AM odpal Visualgpsce . Efekt zawieszenia ten sam gdy zostanie wylaczony power podczas pracy programu polaczonego z gps-em. Nie jest to wiec wina/cecha AM.
Te programy trzeba wylaczac przez wyjcie z menu.

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2004, 15:14:31 »
Witam,
mam Automape 3.6 i nie zawiesza się po odłączeniu GPS'a. Mam natomisat inny problem. Po chwilowej nawet utracie sygnału moja Fortuna U2 z Asusem bardzo długo nie odnajduje sygnału gps... Mam na skali GPS w automapie sygnał za to nie łapie nic na SAT. Mieliście taki problem ?

Patryk