Swoją drogą, to cieszy mnie ciśnienie producenta Automapy w kierunku technologii on-line (w tym wypadku - LD), oby tylko podołali finansowo i oby użytkownicy zaczęli zmieniać swoje przyzwyczajenia z epoki map drukowanych, akceptując swoimi pieniędzmi zmianę kursu. Choć może być z tym cieżko, czytając maile kilku przedmówców.
Po początkowym szoku (brak aktualnych danych SR) zaczynam to popierać, w tym szaleństwie jest metoda. Stękanie off-line'owców w niczym im nie pomoże, od kiedy zorientowano się, że korków, remontów i terminu otwierania autostrad nie da się przewidzieć, hehehehe

Oczywiście, tacy off-line'owi mają pretensje, bo tu droga zamiknięta, nie prowadzi przez nowootwartą autostradę, a tu Automapa wrąbałą mnie w korek po horyzont, jak śmiała....

Tyle tylko, że obawiam się, iż bez postawienia na nowoczesną user-friendly platform, za jaką obecnie mam Androida, może słabo wyjść z tymi planami, bo rozsądny użytkownik na chwilę obecną ma raczej potężny zgryz, jakie urządzenie kupić, by nie zostać z wartą sporo kasy cegłą. Być może nie doceniam Windows CE, i jest ono na tyle dobre, że można śmiało kupić sobie taki dedykowany sprzęt (czyli nie smartfon) z Internetem i będzie ok - nie mam w tym temacie doświadczeń.