Jak zapisać by nie znikało

• 9 Odpowiedzi
  • 2305 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sopik

• 8
Jak zapisać by nie znikało
« dnia: Sierpień 19, 2008, 20:09:47 »
Witam
Jak zapisać lub gdzie trasę/trasy by nie ulegały wykasowaniu po resecie? Np, jak się Navi zawiesi.

Pozdro
HP iPAQ 316 +Automapa

*

Offline mcglow

• *
  • 90
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S, AM 6.15_EU
Odp: Jak zapisać by nie znikało
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2008, 20:58:44 »
Witam
Jak zapisać lub gdzie trasę/trasy by nie ulegały wykasowaniu po resecie? Np, jak się Navi zawiesi.

Pozdro

A czy trzeba resetować jak nawigacja się zawiesi?  Może wystarczy wyłączyć i włączyć iPAQ-a.

*

Offline sopik

• 8
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:25:56 »
Trzeba resetować, próbowałem wyłaczać itp i nic nie daje. Po za tym jak GPS dedykowany HP to muszę wyresetować by z niego wyjść.
HP iPAQ 316 +Automapa

*

Offline mcglow

• *
  • 90
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:29:39 »
Trzeba resetować, próbowałem wyłaczać itp i nic nie daje. Po za tym jak GPS dedykowany HP to muszę wyresetować by z niego wyjść.

A to wyższa szkoła jazdy. Jeśli tak, to spróbuj zapisywać trasy w utworzonym w tym celu folderze, na karcie.

*

Offline sopik

• 8
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2008, 21:36:50 »
Myślałem o tym, jest pewne "ale" czy bedzie mozliwość odczytania z tego pliku i gdzie go utworzyć?
HP iPAQ 316 +Automapa

*

Offline mcglow

• *
  • 90
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2008, 22:11:22 »
Myślałem o tym, jest pewne "ale" czy bedzie mozliwość odczytania z tego pliku i gdzie go utworzyć?

A dlaczego ma nie być możliwości odczytu, jeśli utworzysz ten plik na karcie? Reset urządzenia nie powinien resetować karty.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:03:13 »
Witam

Pozdro

Menu / Trasa / Modyfikuj / Zapis

nawiasem mówiąc dziwne miejsce na umieszczenie tej funkcji ... co ma modyfikacja trasy do jej zapisu i odczytu ?

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2008, 09:51:51 »

Przy zapisie pyta się o miejsce zapisu. Ja na karcie pamięci mam osobny katalog o nazwie Trasy i tam sobie zapisuje. Nic się nie traci  :ok:

nawiasem mówiąc dziwne miejsce na umieszczenie tej funkcji ... co ma modyfikacja trasy do jej zapisu i odczytu ?

Bardzo dziwne miejsce. Ja na początku szukałem i szukałem i myślałem, że już nie ma możliwości zapisu i odczytu trasy.
Funkcję znalazłem przypadkiem kiedy szukałem alternatywnych tras nad morze  :mrgreen:
NavRoad NR430 BT

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2008, 12:39:23 »
Bardzo dziwne miejsce. Ja na początku szukałem i szukałem i myślałem, że już nie ma możliwości zapisu i odczytu trasy.
Funkcję znalazłem przypadkiem kiedy szukałem alternatywnych tras nad morze  :mrgreen:

Miałem CAŁKOWICIE IDENTYCZNĄ sytuację :-) W pewnym momencie też zwątpiłem i znalazłem to przypadkowo innym razem jak szukałem czegoś zupełnie innego.
Wynika z tego że Menu pod tym względem nie jest zbyt intuicyjne.

Pozdrawiam, Yankee

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2008, 20:23:56 »
Zapisz gdziekolwiek, byle na karcie albo w pamięci nieulotnej na PDA (jeśli taką posiada).
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free