[wydzielony] o hakach, cytatach i zachowaniach godnych pożałowania.

• 35 Odpowiedzi
  • 8948 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
co wy na błędy tego typu ... bo ja nie mam słów :D zgłoszone do supportu
Krótko i na temat: komlpetnie mi zwisa, że masz takie błędy, a zwisa mi z jednego powodu:
Cytat: armin84
ciekawe, bo u mnie jest ;/ v 6.8.1 PC + crack 2.4  [cytat z innego forum]
ufam, że supportowi zwisa to równie serdecznie.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 22:53:58 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: [wydzielony] o hakach, cytatach i zachowaniach godnych pożałowania.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2011, 23:01:21 »
ufam, że supportowi zwisa to równie serdecznie.

Support powinien na dzień dobry zablokować licencję  :ok:

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2011, 08:38:48 »
do NocnyMarek: skoro jesteś taki święty, to po co tam zaglądasz?

Co prawda nijak się ma moja osoba do NM, ale jest jakiś zakaz zaglądania na inne fora ?? Przecież tam jest sporo interesujących postów, można się dowiedzieć sporo ciekawych rzeczy.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2011, 09:07:46 »
Co prawda nijak się ma moja osoba do NM, ale jest jakiś zakaz zaglądania na inne fora ?? Przecież tam jest sporo interesujących postów, można się dowiedzieć sporo ciekawych rzeczy.
Kolego Dolek ufam szczerze, że to zdanie napisałeś w dobrej wierze, a nie z podtekstem  :ok: Jeżeli w dobrej wierze, tzn, że faktycznie z tamtego forum można również dowiedzieć się wielu rzeczy, które wzbogacają naszą wiedzę o programie to ja się podpisuję pod tym obiema łapami, natomiast nie rozwinę myśli, co ja sądzę o wykorzystywaniu innego forum do wyciągania tzw haków na innych, które jak dobrze wiesz ostatnimi czasy bardzo ale to bardzo źle się kojarzą  (tutaj miało być nawiązanie do polityki, ale nie wolno). Wiem, że tym zdaniem po raz kolejny podpadam moderatorowi, ale w sumie to niewiele mnie to interesuje. Uważam, że to było zagranie nie fair, a zwłaszcza w Święta i  ja mam odwagę to napisać. Powiem ci, że jak przeczytałem po raz pierwszy ten 113 post, to nie mogłem zrozumieć dlaczego przy postach moderatora jest link "zgłoś do moderatora" . Przyznasz, że to błąd systemu, powinien tam być link "zgłoś do administratorów forum". To wszystko co co chciałem powiedzieć i od razu informuję, że nie dam się wciągnąć w żadne dyskusje w tym temacie nawet na PW, gdyż nie chciałbym zostać zbanowany, gdyż cenię sobie to forum pomimo takich nieładnych i prawie nikomu nie potrzebnych sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 09:13:34 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2011, 09:21:02 »
Kolego Dolek ufam szczerze, że to zdanie napisałeś w dobrej wierze, a nie z podtekstem

Jak najbardziej napisałem szczerze. Jestem tam stałym 'czytaczem', choć sam bardzo niewiele się udzielam. Uważam że jest równie pomocne jak wiele innych.

Ale nie wiem o co chodzi z tymi hakami - jeden z ostatnich postów kolegi armin84 dotyczy kradzieży oprogramowania. Na forum pdaclub jest od dawna zasada, że na temat kradzionego softu się nie rozmawia. Jak komuś pasuje i przyjmuje to do wiadomości to ok, jeżeli nie to niech nie piszę.

Kolega armin84 wcale nie ukrywa że korzysta z kradzionego oprogramowania i jest przestępcą, więc wcale się nie dziwię że moderator to zacytował. Nie ma tu żadnego haka, skoro armin84 publicznie o tym pisze.

Co do wiadomości PW to nie ma obaw. Jak mam coś napisać to piszę na forum, ja nie z tych co drążą temat dziesiątkami postów na PW.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2011, 09:50:35 »
Ale nie wiem o co chodzi z tymi hakami - jeden z ostatnich postów kolegi armin84 dotyczy kradzieży oprogramowania. Na forum pdaclub jest od dawna zasada, że na temat kradzionego softu się nie rozmawia.
Kolega armin84 wcale nie ukrywa że korzysta z kradzionego oprogramowania i jest przestępcą, więc wcale się nie dziwię że moderator to zacytował. Nie ma tu żadnego haka, skoro armin84 publicznie o tym pisze.
Owszem pisze publicznie, ale na innym forum, a nie na pdaclub.pl . Tu jest ta subtelna różnica i to mi się bardzo nie podoba, że ktoś jest cytowany z innego miejsca tutaj. Jeżeli pokażesz mi post kolegi armina84 z forum tutejszego, gdzie jest informacja o kradzionej wersji programu, to napiszę, że miałeś rację. Zobacz, że w cytacie wklejonym przez moderatora jest dopisek, że to cytat z innego forum. Mi tylko o to chodziło pisząc, że to zagranie nie fair.

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2011, 10:05:41 »
Zobacz, że w cytacie wklejonym przez moderatora jest dopisek, że to cytat z innego forum. Mi tylko o to chodziło pisząc, że to zagranie nie fair.

Wg mnie jeśli cytuje się wypowiedź kogokolwiek z innego forum należy podać pełne źródło aby zapobiec zarzutowi o manipulację lub kłamstwo.
piona

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2011, 10:10:01 »
Owszem pisze publicznie, ale na innym forum, a nie na pdaclub.pl .

To również można się czepiać NocnegoMarka że założył ten wątek i w pierwszym poście umieścił cytat ze strony Automapy o zmianach w nowej wersji albo mieć pretensje do osób które cytują np. posty Automapy z FB.
Nie popadajmy w skrajności, przecież są to wypowiedzi publiczne. Natomiast rzeczywiście warto aby pod cytatem było podane źródło  :ok:

Koniec z mojej strony tego OT.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2011, 10:14:09 »
Koniec z mojej strony tego OT.
No nic, każdy to sobie oceni sam  :wink: Z mojej strony również kończę tę kwestię.

*

Bilunia

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 26, 2011, 11:19:56 »
Konrad4x
Haki są jak widać dalej modne - nie tylko w polityce. Niektórzy nigdy nie wyrosną ze starych przyzwyczajeń. Dla nich im grubsza "teczka", tym więcej władzy. Dopóki klaszczesz - jest OK. Fikniesz, to ... :worried:
Szkoda, że "strusie" czytając "inne fora" nie widzą uwag dot. AM, twierdząc, że skoro coś nie zostało napisane tutaj, to nie zostało zauważone. Już byłem gotów uwierzyć, że "tam" strusie mają głowę w piachu, a tylko tutaj ją wyjmują, by zaczerpnąć świeżego powietrza i coś przekąsić :O~.
Niektóre zachowania, są godne pożałowania ... :(
Tyle z mojej strony

Nie potwierdzam.
Ja załadowałem ulubione (.fav) z 6.8.1 (beta) i potwierdziłem problem z odczytem naszych znaków narodowych. Załadowałem te same dane, tylko skopiowane z v.6.2 i problemu nie było.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 11:26:14 wysłana przez Bilunia »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 26, 2011, 11:24:17 »
A ja się w pełni zgadzam. Skoro ktoś się bezczelnie obnosi z faktem kradzieży AM to niech ma świadomość, że nie ma co tu robić.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Bilunia

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 26, 2011, 11:28:36 »
A ja się w pełni zgadzam. Skoro ktoś się bezczelnie obnosi z faktem kradzieży AM to niech ma świadomość, że nie ma co tu robić.
Zgoda. Co nie znaczy, że należy wyciągać i upubliczniać "kwity" w formie cytatów.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 26, 2011, 11:47:05 »
Dla mnie większość tego wątku kwalifikuje się do wydzielenia kilku niesamowicie interesujących nowych wątków - bo wiele z nich nie ma nic wspólnego z tematem AM 6.8.1 .

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2011, 11:48:20 »
"Kwity" to bylyby, gdyby NM wszedl pod lozko glownego zainteresowanego i nagral jak ten kochance zwierza sie z tego, ze ma cracka do AM. Natomiast ten ktos bez problemu, wrecz bezczelnie obnosi sie z tym, ze AM sobie uzytkuje nielegalnie i czyni to na ogolnie dostepnym forum. Nie widze zadnej podstawy, zeby nie mozna bylo cytowac takich wypowiedzi, a tym bardziej, ze to jest nie fair. Nie fair to chyba te zagrywki z crackami?

PS. I nie popadajmy w skrajnosci, jestem przekonany, ze z 90% uzytkownikow tego forum "ukradla" kiedys soft, swiadomie czy tez nie - czytacie dokladnie dluuuugie licencje i na pewno nie robicie nic sprzecznie z nimi? Co oczywiscie nie oznacza, zeby z tym powoli nie walczyc. Sorry za OT, ale i tak watek bedzie musial bydz wydzielony/usuniety.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 26, 2011, 12:03:14 »
Po pierwsze armin zadał pytanie:
co wy na błędy tego typu ... bo ja nie mam słów :D zgłoszone do supportu
więc dostał odpowiedź.

Po drugie mamy tu przykład, kiedy oburzony użytkownik programu zgłasza do supportu bug,
który ma w swojej pirackiej wersji, a którego nie udało mi się wywołać na moim oryginale.
Mam to przemilczeć tylko dlatego, że na tym forum nie przyznał się że piraci?
To byłby dopiero szczyt hipokryzji.

Po trzecie, linku do żródła nie podałem bo i tak zostałby wycięty przez mechanizm forum
wycinający linki do stron pełnych warezu.

Po czwarte, gdybym nie uważał, że wersja AMPC (bez obsługi GPS) powinna być
gratisowym dodatkiem dla legalnych użytkowników AM moja reakcja byłaby ostrzejsza.

Po piąte
Cytat: armin84
świętość niewiele ma wspólnego zaglądaniem czy niezaglądaniem, to raczej kwestia
postępowania czy wykorzystania wiedzy, którą tu czy tam można znaleźć.

Po szóste
Cytat: Bilunia
Niektóre zachowania, są godne pożałowania ... :(
Zgadzam się, np. dla mnie godną pożałowania jest postawa aktywnego krytyka,
żeby nie powiedzieć krytykanta programu, połączona z równie aktywną
działalnością wspierającą jego pirackich użytkowników.
Dlatego ja my navia tylko zaglądam, a Ty tam jesteś 'GPS instruktorem'.
Równie godne pożałowania jest dla mnie zachowanie człowieka, który ubliża
każdemu, kto tylko na jakiś temat ma niej krytyczne zdanie od niego samego.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Bilunia

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 26, 2011, 12:12:50 »
Powiem tak.
G---o nam do tego, by oceniać filozofię życia poszczególnych ludzi. Kto nam dał takie prawo. Natomiast jeżeli już ktoś się uprze, to może działać w kierunku, by ludzie stali się lepsi. Ale sposoby typu "won stąd" chyba temu nie służą.
Do kościoła też nie chodzą sami święci, a nawet w zakładach karnych wiedzą, co to resocjalizacja.
Jak już się "poobrzucamy", pocytujemy, to może w końcu to ktoś wywali w odchłań kosza. Cała ta stronka chyba ma niewiele wspólnego z tym, po co się tutaj spotykamy.
Chociaż ... niektórzy wyznają zasadę -dziel i rządź.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 26, 2011, 12:16:54 »
Jeżeli miałbym się odnieś do wyłapywania "złodziei", "bandytów" i różnej maści "przestępców" to nic mnie to nie obchodzi i nikogo nie będę oceniał.
Facet o AM legalnej inaczej pisze na innym forum bo tu jest to nie mile widziane, a udaremnianiem takich praktyk niech się zajmuje zainteresowany czyli Aquart, nie potrafi naprawiać błędów w swoim programie, to może w śledzeniu piratów będzie skuteczny.
Inne forum jak napisałem też jest bardzo potrzebne, tam pisze się o wielu problemach i często znajduje rozwiązanie, tu natomiast dyskusja jest w zanikowej formie i ogranicza się do sprzeczki kto z czego powinien w AM korzystać.

cytat : Po czwarte, gdybym nie uważał, że wersja AMPC (bez obsługi GPS) powinna być
gratisowym dodatkiem dla legalnych użytkowników AM moja reakcja byłaby ostrzejsza.

Jak ja się z tym zgadzam i nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego tak nie jest.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 12:38:07 wysłana przez ycbo »

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 26, 2011, 14:32:55 »
Osobiste wycieczki pod adresem użytkowników tego forum są nie fair. Oczywiście osoby cytujące tutaj innych zgadzają się aby tutejsze ich wtopy były wyśmiewane i komentowane na innych forach, niekoniecznie dotyczących nawigacji. A są wątki typu "wpadka roku" itp.

Atakowanie osób zamiast walki na argumenty powoduje zamianę forum na magiel, z maglarką w osobie - i tu każdy niech sobie dopowie.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 26, 2011, 14:46:07 »
Jeżeli miałbym się odnieś do wyłapywania "złodziei", "bandytów" i różnej maści "przestępców" to nic mnie to nie obchodzi i nikogo nie będę oceniał.
rozumiem...
Facet o AM legalnej inaczej pisze na innym forum bo tu jest to nie mile widziane,
jak to ładnie brzmi... nie złodziej, nie pirat, facet o legalnej inaczej... to tak nawiązując do "pseudokibiców" czyli de facto bandytów i przestępców...
a udaremnianiem takich praktyk niech się zajmuje zainteresowany czyli Aquart, nie potrafi naprawiać błędów w swoim programie, to może w śledzeniu piratów będzie skuteczny.
No właśnie, w pierwszym zdaniu napisałeś że nikogo nie będziesz oceniał. Czyżby w Aquracie siedziały maszyny i pisały AM? Nie, przecież to oczywiste, ze tam siedzą ludzie. Skoro jasno się określiłeś że nikogo nie będziesz oceniał w kontekście złodzieja to dlaczego oceniasz ludzi którzy piszą program? I to jeszcze stawiasz w negatywnym świetle że pisać programu nie potrafią... Umówmy się co do jednego - 95% z nas uważa że AM jest najlepsza. Inaczej w ogóle by nas nie było na tym forum. Wracając - napisz co potrafi pirat...
Inne forum jak napisałem też jest bardzo potrzebne, tam pisze się o wielu problemach i często znajduje rozwiązanie, tu natomiast dyskusja jest w zanikowej formie i ogranicza się do sprzeczki kto z czego powinien w AM korzystać.
Tak, masz rację.
Tam się pisze o rozwiązywaniu problemów.
Kiedyś tam zajrzałem przy okazji wydania kolejnej bety.
Wątek miał 5 stron.
80-85% zawartości to było zdobycie skutecznego patchera.

Podsumowując - zauważam u wielu użytkowników forum dotknął syndrom sztokholmski

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Syndrom_sztokholmski

po prostu zbyt wiele czasu spędzacie na forum gdzie patologia (złodziejstwo) jest normalne i akceptowane. Jedynym złem jakie istnieje to producent oprogramowania.

Taką samą analogię znajdziecie w więzieniu - wszyscy są w porządku, o nikim nie mówi się złodziej czy bandyta, zły jest Wymiar Sprawiedliwości i Policja.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 15:11:32 wysłana przez jachraniak »

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 26, 2011, 18:16:04 »
Przyznam, że nie jestem przekonany, czy:

1) wątek ten powinien w ogóle istnieć,
2) a jeśli tak, to czy powinien być na forum AM.

Ad 1.
Wątków o piractwie w historii forum było kilka (kilkanaście). Wszystkie skończyły się globalną awanturą. Niektóre warnami.
Myślę, że eksperymentalnie zostawię ten wątek, ale będę mu się przyglądał.

Ad. 2
Skoro piszecie o piratach, i warezie AM  - zostawię tutaj i zobaczę co z tego wyniknie.

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 26, 2011, 19:38:17 »
Zgadzam się na ostrzeżenie
Pierdolisz i tylko pierdolisz
wyczyść kompa bo hehe "nie jesteś święty"

[admin]ban na 30 dni[/admin]
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 20:11:51 wysłana przez ajed »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 26, 2011, 19:49:56 »
Prorok?  :O

A tak na marginesie, to było by bardzo miło z Twojej strony gdybyś się wypowiadał bardziej elokwentnie i jednak z ogładą. :-|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2011, 20:32:10 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:06:16 »
@jachraniak – Zawsze uważnie czytam to co piszesz, bo piszesz najczęściej na temat który bardzo mnie interesuje.
Bardzo możliwe że tak można odebrać mój wpis jak go skomentowałeś, nie było moja intencją bronienie ludzi którym żal 20 lub 40 groszy dziennie na legalna subskrypcję, było natomiast moją intencją dowalenie twórcy programu który jest nie kończącą się betą, niechlujną i niedokończoną (jemu za to płacę).
Napisałem że mi to wisi bo nie wchodzę na to forum aby czytać o złodziejach i innych opryszkach, bo ten dział poświęcony jest AutoMapie a temat konkretnej jej wersji.
Jeżeli przytoczyłeś dla porównania kibiców piłki nożnej (nie słyszałem o innej dyscyplinie sportu skupiającej tylu chuliganów) to tzw. prawdziwy, czyli spokojny kibic powinien brać czynny udział w uspokajaniu stadionowego bydła, czy powinni to robić organizatorzy i właściciele stadionów.?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:07:34 »
Zgadzam się na ostrzeżenie

To miło. Ale Twoja zgoda jest mi zupełnie zbędna. A ponieważ złamałeś regulamin z premedytacją i pełną świadomością kary, na którą "się zgadzasz", otrzymujesz pełny ban na 30 dni.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:14:33 »
A tak na marginesie, osoba od której wzięła się ta dyskusja - armin84,  zgłosiła konto do usunięcia. Przed chwilą zatwierdziłem usunięcie.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:40:03 »
A tak na marginesie, osoba od której wzięła się ta dyskusja - armin84,  zgłosiła konto do usunięcia. Przed chwilą zatwierdziłem usunięcie.
Drogi adminie badz precyzyjny, to nie od armina84 zaczela sie ta dyskusja, ale od moderatora, ktory sprowokowal ciag postow  :ohreally:  Mam nadzieje, ze za ten wpis nie zaplace banem

*

Offline piona

• 358
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:46:36 »

Tylko czy jest to sukces? (to nie zarzut bynajmniej do ciebie).
Można zmieszać człowieka z błotem ale wg mnie lepsza byłaby rzeczowa dyskusja np n/t wyższości legalnego oprogramowania nad piactwem. Myślę, że o wiele więcej zyskalibyśmy normalnym traktowaniem gościa. Wydaje mi się, że tak go zaszczuto, że teraz ma gdzieś legalną AM. Pójdzie tam, gdzie mu pomogą spokojnie i bez obelg.
piona

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:52:12 »
Miałeś rzeczową dyskusję tu:
... Pierdolisz i tylko pierdolisz...
Pozdrawiam
Karol

*

Offline piona

• 358
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:55:40 »
Miałeś rzeczową dyskusję tu:
... Pierdolisz i tylko pierdolisz...

A czy gdzieś pisałem, że ta wypowiedź mi się podoba?
Mam dość chamstwa i prostactwa. Takie zachowanie nie jest dla mnie akceptowalne. Niezależnie od tego z której strony pada.
piona

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 26, 2011, 21:01:14 »
.....Mam dość chamstwa i prostactwa. Takie zachowanie nie jest dla mnie akceptowalne......

Ja też i mam prośbę do Administacji o usunięcie tego wątku.