[wydzielony] 'pełna kultura' z wątku LiveDrive! ...

• 62 Odpowiedzi
  • 15398 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
[wydzielony] 'pełna kultura' z wątku LiveDrive! ...
« dnia: Listopad 21, 2012, 15:42:16 »
Osoby korzystające z LD - możecie mi podać czy macie w Warszawie zablokowany przejazd ul. Szyszkową ??
Bo na miplo już po raz chyba czwarty wstawiam blokadę od sierpnia a jakiś debil ją co kilka dni usuwa  :evil: A ulica od trzech miesięcy jest nieprzejezdna i chyba szybko nie będzie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: [wydzielony] 'pełna kultura' z wątku LiveDrive! ...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2012, 15:58:51 »
Może trochę licz się ze słowami ...  :mad:
LD zamyka wjazd od Rebusowej.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2012, 15:59:56 »
Jest zablokowany maly odcinek od skrzyzowania z ulica Rebusową do blokady wbudowanej na stale w mapie obok ulicy Szyszkowej.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2012, 16:12:02 »
Może trochę licz się ze słowami ...  :mad:
LD zamyka wjazd od Rebusowej.

Idiota czy kretyn bardziej by pasowało ?? Może i masz rację, mam wyedytować czy ty to zrobisz ??
Czyli jednak jest prawdą że Miplotrafic przestaje funkcjonować, nawet istniejące blokady i antyblokady usuwają. Czyli nie mając dostępu on-line szkoda płacić za ten program :ok:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2012, 16:46:21 »
Idiota czy kretyn bardziej by pasowało ?? Może i masz rację, mam wyedytować czy ty to zrobisz ??
Zrobisz jak uważasz, pamiętaj tylko, że sam zbyt lotny nie jesteś, co miałeś okazję już parę razy udowodnić.
Może się okazać, że przy następnej okazji nie będę już miał żadnych skrupułów, by skorzystac z tych epitetów.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2012, 17:20:58 »
@Dolek, cc: all

Widzę, że jakieś niezrozumiałe dla mnie zamieszanie panuje z POI "trafficowymi". A mianowicie, że użytkownicy AM się dziwią, że oni wstawiają POI w Miplo, a administratorzy Miplo je po jakimś czasie je usuwają.

Dla mnie sprawa jest oczywista - POI "trafficowe" służą obecnie JEDYNIE do wygodnego dla niektórych (ja wolę www.targeo.pl) poinformowania operatorów AM'Traffic o istniejących rzeczywistych blokadach lub o konieczności odblokowania odcinków dróg. Od momentu, kiedy operatorzy AM'Traffic utworzą na podstawie POI "traffic'owego"  Zdarzenie AM'Traffic, blokujące lub odblokowujące drogę, z oczywistych dla mnie względów POI jest kasowane - no przecież zostało już uwzględnione!

Dla przypomnienia, kolejne oczywistości:
- synchronizacja miplo wbudowana w Automapę nie synchronizuje blokad/antyblokad miplotraffic
- oficjalne zgłaszanie poprawek do map (w tym blokowanie/odblokowywanie dróg itd., bo przeciez nie dotyczy to programu) odbywa się cały czas poprzez www.AutoMapa.pl/raportuj, co przekierowuje nas na Targeo. Nigdzie nie ma słowa o miplo - ten kanał (via miplo) jest dla wymierającego gatunku użytwkoników, którzy w ogóle wiedzą, że przez Miplo można wsadzić jakieś trafficowe POI.

BTW: Biorąc pod uwagę, że Automapa jest na trzech platformach, wAM, aAM, iAM, to mam wrażenie, że max. 5% urządzeń na rynku, które wspierają którąś z tych trzech platform, nie wspiera teraz funkcji on-line. Czyli trzeba SPECJALNIE wybrać takie urządzenie, które dostępu do sieci nie ma.

Podsumowując: - Dolek, chcesz być ekcentryczny i nie mieć on-line, Twoja wola, ale nie płacz i żal się na forum, jak to okrutnie traktują niszę off-line, w której jesteś, skoro obecnie na rynku rezygnuje się z wykorzystania takich urządzeń o nawigacji. Takie żale miałyby sens w 2002 roku, ale w 2012? Nie zapomniałeś zerwać kilku tysięcy kartek z kalendarza?

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2012, 17:24:34 »
Tak sobie wzdycham z tęsknotą za czasami, kiedy na Forum uczyliście mnie obsługi AM. Co to się porobiło? Gdzie się podziali życzliwi , chętni do pomocy? Co się stało z tym Forum? Zadawałam głupie pytania, a wy krok po kroku, za rączkę mnie cierpliwie prowadziliście. Dziś już nie mam odwagi o nic zapytać. Eh...

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 21, 2012, 17:31:37 »
Strach się bać po prostu :mrgreen: A do Marka - na jakiej podstawie te 5% bez LD?  Bo ja mam inne doświadczenia. Wśród znajomych z nawigacjami większość nie ma dostępu do LD, i nie są to tylko wapniaki.  Do tych 5% to chyba jeszcze sporo czasu.  pozdr

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 21, 2012, 17:36:31 »
Nic dodac nic ujac kolego spinnek. Zgadzam sie w 100%.

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 21, 2012, 17:44:27 »
@Hipeck

Nie do Marka, tylko do Spinnka, jak już ;)

To, że Ty i Twoi koledzy uparliście się nie zmieniać sprzętu, bo jeszcze działa, i nie wydacie choćby 300-400 PLN na telefon z Androidem, na którym aAM pójdzie, to Wasza sprawa. Konserwatyści zawsze mają pod górę.

Ja nie pisałem, że tylko 5% użytkowników Automapy to off-line'onwcy, tylko że nastąpił dramatyczny roźdźwięk pomiędzy tymi, którzy trzymają starocie, bo jeszcze dychają, a tymi, co od kilku lat mają okazję kupowac sprzęt w sklepie lub dostają sprzęt służbowy - ze WSZYTSKICH obecnych modeli urządzeń na rynku, wliczając to wszystkie urządzenia z GPS i Androidem na pokładzie (dla aAM), z GPS i iOS na pokładzie (dla iAM), i GPS oraz Windows Mobile na pokładzie (dla wAM) - na ile szacujesz liczbę urządzeń czysto off-line'owych?

*

Androider

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 21, 2012, 17:54:19 »
Tak sobie wzdycham z tęsknotą za czasami, kiedy na Forum uczyliście mnie obsługi AM. Co to się porobiło? Gdzie się podziali życzliwi , chętni do pomocy? Co się stało z tym Forum? Zadawałam głupie pytania, a wy krok po kroku, za rączkę mnie cierpliwie prowadziliście. Dziś już nie mam odwagi o nic zapytać. Eh...
I słusznie, że Droga Koleżanko już nie masz odwagi... :E . Oczywiście żartuję :) A co do twojego pytania co się stało, odpowiedź jest banalnie prosta. Koleżanko, to jest głód , jak u narkomanów. Narkoman na głodzie jest nerwowy, agresywny. Tylko tutaj towarem "do wciągnięcia" na który forumowi AM narkomani czekają jest przyzwoita aktualizacja programu, której nie widzieliśmy od chyba roku. Rozumiesz, ludzie chcą podyskutować o nowym ochłapie mięsa , a tu producent go nie rzuca, tylko cofa się w rozwoju, bo nie udoskonalając programu po prostu się cofa, aż go mam nadzieję wreszcie jakiś inny dostawca prześcignie i zakończy się wieloletni monopol spowodowany tylko najlepszymi mapami i niczym więcej. Poczekaj aż może kiedyś pojawi sie jakaś naprawdę pożyteczna poprawka dla kierowców, a nie kpiny z klientów jak ostatnio (mielizny / obliczanie powierzchni miedzy) i zobaczysz jak zrobi się sympatycznie i rzeczowo, oczywiście do czasu, aż pozytywne emocje się wypalą i głód powróci :)

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 21, 2012, 17:58:18 »
@starsza.pani

Niestety, to raczej normalny objaw, że na użytkowników, którzy zgłaszają się z problemami w zakresie rzeczy podstawowych, z reguły patrzy się nieprzychylnie, sądząc, że nie chce się im czytac podręcznika, tylko zawracają innym głowę.

Ale jest i na to rozwiązanie: zadawać konkretne pytania, np.: instrukcja [tu link do niej] mówi, że aby wykonać daną czynność, należy wykonać to i to, a u mnie to tak nie działa. Zadawanie pytań w stylu: nic mi nie działa, nie znam się, pomóżcie, na żadnym ze znanych mi forów nie przysparzało pytającemu popularności, to forum nie jest wyjątkiem.

Może rozwiązaniem byłoby utworzenie osobnego poddziału dla lajkoników (=laików)? Ale z tym to już do administratora, czyli do nocnegoMarka.

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 21, 2012, 18:01:57 »
To, że Ty i Twoi koledzy uparliście się nie zmieniać sprzętu, bo jeszcze działa, i nie wydacie choćby 300-400 PLN na telefon z Androidem, na którym aAM pójdzie, to Wasza sprawa. Konserwatyści zawsze mają pod górę.
No to bracie pojechałeś... Nie wiem jak inni, ale ja kupiłem urządzenie razem z AM i nikt mi nie powiedział, że będę musiał zmieniać je razem z aktualizacją programu. Nie ze względu na wrodzoną chciwość, ale ze względu sens. Kurna, to tak jak by mi Big Bill kazał kupować nowego laptopa, bo jakaś aktualizacja windowsa tego wymaga... I to kurcze nie jakiś skok typu win xp - win7, czy win8. W wypadku AM chodzi o któreś tam miejsce po przecinku! Wybacz, ale to nie jojczenie. Kto wie, czy AQQ nie wymyśli za rok kolejnej funkcjonalności nie obsługiwanej przez obecne urządzenia. Tak więc całkiem możliwe, że razem z wykupieniem licencji na kolejny rok będziemy kupować nowe nawigacje dla tego programu... A co, stać nas przecież na 300-400 zł więcej przy każdej aktualizacji
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 18:03:59 wysłana przez emperator »

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 21, 2012, 18:18:20 »
Emperator takie sa teraz REALIA stety lub niestety i tego nie przeskoczysz. Wiec idac tym tokiem myslenia nalezy rzecz ze przesadzasz. Aczkolwiek to co piszesz ma jakis sens.

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 21, 2012, 18:44:18 »
Może przesadzam. Jednak sam pomyśl. Big Bill właśnie wypuścił nową windę, a nadal wspierają win 7, a nawet do xp dają łatki krytyczne! Nikt nie każe wymieniać komputerów, choć też pewnie stare są już niewiele warte i za kilkaset złotych można kupić najtańszy komputer obsługujący nowe systemy.
Ja nie neguję absolutnie zasadności LD, tylko chciałbym jakiegoś  szacunku ze strony producenta. Tu na forum starsza.pani usłyszała, że nokia 500 to sprzęt godny polecenia. Kosztował nie 400zł, ale dobrze ponad tysiąc zł. Kupiła, i ma wyrzucić navi (czytaj kupę kasy) z powodu aktualizacji? NIe każdy za darmo dostaje sprzęt firmowy. Teraz to też jest jojczenie?
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 18:46:52 wysłana przez emperator »

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 21, 2012, 18:58:36 »
Zrobisz jak uważasz, pamiętaj tylko, że sam zbyt lotny nie jesteś, co miałeś okazję już parę razy udowodnić.
Może się okazać, że przy następnej okazji nie będę już miał żadnych skrupułów, by skorzystac z tych epitetów.

No niestety to ty jesteś tutaj ten jedyny świętojebliwy a wszyscy inni to trole  :ok:
A twoje epitety to mi akurat powiewają dość luźno. I skończ waść i zajmij się cieciowaniem tutaj  :ok:

Połączone: [time]Listopad 21, 2012, 19:05:00[/time]
Co się stało z tym Forum? Zadawałam głupie pytania, a wy krok po kroku, za rączkę mnie cierpliwie prowadziliście. Dziś już nie mam odwagi o nic zapytać. Eh...

Drzewo się psuje od korzenia. Cieć który ma pilnować porządku stara się być najmądrzejszym. Zapomina że to forum tworzą użytkownicy :S

Połączone: Listopad 21, 2012, 19:15:33
Podsumowując: - Dolek, chcesz być ekcentryczny i nie mieć on-line, Twoja wola, ale nie płacz i żal się na forum, jak to okrutnie traktują niszę off-line, w której jesteś, skoro obecnie na rynku rezygnuje się z wykorzystania takich urządzeń o nawigacji. Takie żale miałyby sens w 2002 roku, ale w 2012? Nie zapomniałeś zerwać kilku tysięcy kartek z kalendarza?

Chciałbym zauważyć że grupa "Urządzenia korzystające ze SmartRoutes bez LiveDrive!" jest najliczniejszą grupą podaną na stronie producenta. I nie wiem jak wyliczyłeś te 5% - navi off-linowe sprzedawane są od lat i jestem pewien że stanowią sporo większą cześć niż 5%.
Ty również wymieniłeś już swój laptop na najnowszy z ekranem dotykowy wspieranym w W8 ?? Ja całe szczęście tak wszystkiego od razu nie łykam jak młody pelikan  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 19:15:33 wysłana przez Dolek »

*

Smerfik

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 21, 2012, 19:35:34 »
Zrobiło się tutaj "cieplutko", więc dorzucę trochę do paleniska :)
W 100 % zgadzam się z wypowiedziami starszej pani. Kiedyś to forum było kopalnią wiedzy dla wszystkich. Zarówno początkujących, jak i zaawansowanych. Każde z nas kiedyś było w temacie AM większym, lub mniejszym neptykiem. Nikt nie urodził się orłem. Sam czerpałem z tej kopalni wiedzy pełnymi garściami.
Teraz to forum stało się miejscem dla koneserów i jedynej słusznej ideologii - "tylko AM z LD". Neptycy i "myśący inaczej" nie mają tutaj czego szukać :S
@ spinek
Z całym szacunkiem dla Twojej osoby i wiedzy, pozwolę sobie nie zgodzić z niektórymi kierunkami Twojego myślenia.
Kiedyś AM dawała człekowi wybór uzywania (lub nie) tych czy innych funkcji - mam tutaj na myśli SR, czy LD.
Wystarczy poczytać wypowiedzi używających tych "gadżetów", by dojść do wniosku, że często nawet bardzo wypasione sprzęty nie dają rady, by udźwignąć te nowinki. Pisaniem o sprzętach za 400 stówy bazujących na bezpośrednim dostępie do LD, to już przegiąłeś. Podobnej skali przegięciem jest twierdzenie, że 5% użytkowników nie korzysta z LD.
Przegięciem jest to, że na chwilę obecną, producent robi wszystko, by nas zmusić do ciągłego korzystania z LD, bo jeżeli tego nie zrobimy, AM nie wpuści nas na nowooddane odcinki dróg (A1), czy też nie uaktualni nam sytuacji związanej z blokadami, robotami ... itp.
Jeszcze nie tak dawno, do tego celu służyła aktualizacja danych SR.
Jeżeli na chwilę obecną, AQ na równi traktuje płacących za program, jednak nie korzystających z LD, z tymi, którzy nie płacą - dając im dokładnie tyle samo, to nietrudno przewidzieć, jak w niedługim czasie będzie się kształtował stosunek "legali", do "złodziei".
Sam korzystam ze sprzętu bazującego na WM6, z 64 RAM na pokadzie (Asus A639), na którym AM bez LD działa nadspodziewanie płynnie i stabilnie w stosunku do tych współczesnych, wypasionych sprzętów, o których tutaj wielokrotnie czytałem, które LD potrafi zmusić by "wyzionęły ducha".
... i moje stanowisko w tej kwestii nie ma nic wspólnego z "wapniactwem" technicznym :proud:

Ty również wymieniłeś już swój laptop na najnowszy z ekranem dotykowy wspieranym w W8 ?? Ja całe szczęście tak wszystkiego od razu nie łykam jak młody pelikan  :ok:
:ok: Super tekst :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 19:48:51 wysłana przez Smerfik »

*

Offline starstruck

• 261
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 21, 2012, 20:30:48 »
I to jest podbudowujący tekst. A ja już się czułem jak jeden z nielicznych emerytów, który ma jakiś muzealny odbiornik bez jakiegoś nowoczesnego bajeru i nie może się głośno tym chwalić. I jeszcze głośniej narzekać, że ten bajer jest do d...

*

Offline Wojteksw49

• **
  • 182
  • Sprzęt: Modecom FreeWAY MX2, GMS 6501 AMEU
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 21, 2012, 20:43:24 »
Smerfik, popieram Ciebie całkowicie. Tak jak napisała Starsza pani, życzliwości już nie ma. Każdemu, kto próbuje się coś zapytać, przypina się łatkę niedorajdy, zacofanego człowieka który nie chce iść z duchem czasu. Znam wielu legalnych użytkowników AM, ludzi wykształconych, którzy nie wiedzą o istnieniu forum gdzie jest ciągła dyskusja jak poprawiać AM. Wszyscy Ci użytkownicy zakupili sprzęt oraz program oraz od czasu do czasu pobierają nową wersję AM i proszę mi wierzyć nie stanowi to 5% a znacznie więcej.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 21, 2012, 20:58:28 »
Jeszcze nie tak dawno, do odblokowywania nowych odcinków dróg, służyły aktualizacje map. Potem przyszło miplo, miploTraffic, teraz jest SR i LD - jak ktoś nie chce, to nie używa i już, a nie narzeka, że on nie chce LD, ale chciałby mieć bajery.

Sam przez jakiś czas jeździłem na wAM tylko z SR, mapy aktualizowałem jak wyszły, aktualizacji SR mi się nie chciało ściągać i dało się żyć.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 21, 2012, 21:22:15 »
Żyć się da, ale chodzi o to, że każdy kto płaci za legalny program, ma być traktowany jednakowo. Ja mam LD, ale do tej pory niestety była to kicha. I właśnie dlatego wielu posiadaczy LD go nie używa. Jeśli Aq zrobi w tym względzie, to , co powinien, to sytuacja się na pewno zmieni.  pozdr

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 21, 2012, 21:24:38 »
@Dolek

Mistrzu, chyba sobie nawet nie zdajesz sprawy, że chciałbyś mieć niedającą się wykonać rzecz - nawigację on-line na urządzeniu off-line. Jak chciałbyś to zrobić, tego nie precyzujesz.

Ale i Twoje podejście to nisza niszowej niszy. Bo czyniąc się samozwańczym rzecznikiem grupy "Urządzenia korzystające ze SmartRoutes bez LiveDrive!" Ty, który mówisz o jakiejś aktualizacji danych SR, wybacz, ale wyszedłbyś na jakiegoś dziwaka w tej grupie. PRAWDZIWY użytkownik off-line owy nawigacji ma w pompie JAKIEKOLWIEK aktualizowanie czegokolwiek. Dane SR mu zwisają i powiewają. Wiem, bo znam kilka takich osób. Aktualizowanie map przychodzi takim użytkownikom praktycznie wtedy, kiedy albo fotoradar pstryknie taką osobę, a go Automapa nie pokazała, albo już tak stare są mapy, że wyślą go parę razy w kosmos i zmarnuje kilka godzin na kręceniu się w kółko.

Zdecyduj się zatem, albo chcesz mieć z założenia aktualny program nawigacyjny (w rozsądnych granicach), wtedy wybierasz on-line, albo z założenia nieaktualną, wtedy wybierasz off-line. Stanie w rozkroku i jojczenie, jak to producent tłamsi off-line'owców... No niech skonam... Człowieku, u nas osoba w ogóle z jakąkolwiek nawigacją to już jest wyjątek. Niech nawet jedni z drugimi używaja aplikacji nawigacyjnych, jakichkolwiek, on-line tudzież off-line, to już bedzie świetnie.

Ile masz w Polsce samochodów? 20+ mln? Ile masz licencji najpopularniejszego programu w Polsce sprzedanego? Rząd 500 tys? O to można walczyć, a nie o to, jak się aktualizować i dlaczego co trzy/cztery tygodnie to grzech śmiertelny.

A jednak uważam, że jesteś jak młody pelikan ... ;) Walczysz o z góry przegraną sprawę, chcesz uszczęśliwić off-line'owców na siłę pseudo on-line'm, zamiast zostawić ich w spokoju w swoim skansenie, a rzucasz się on-line'owcom do gardła nie wiedzieć, po co.

Z drugiej strony, jesteś jak stary pelikan;), co to nie zauważył, że wymysł, że nawigację uruchamia się tylko i wyłącznie na dedykowanym sprzęcie nawigacyjnym, to tylko twór wyobraźni. Pisząc o urzadzeniach nawigacyjnych, miałem również na myśli setki modeli smartfonów i tabletów z GPS, zdolnych odpalić AM w jednej z trzech istniejących postaci. Zbierz sobie to wszystko do kupy - , stąd się bierze mój szacunek, że tylko max. 5% z tej grupy to urządzenia off-line. BTW: Wiesz co to jest smartfon z Androidem z GPS na pokładzie i ile się tego sprzedaje w Polsce?

@Smerfik - byle telefon z Androidem i GSM, np. taki jak mojej córki (!) za 350PLN Samsung Galaxy 3, uciąga Automapę aAM i LD. W czym mamy problem?

W epoce internetu Twoje biadolenie o niechęci do online przypomina mi kogoś, kto skarży się, że kiedyś przecież były kilogramowe podręczniki użytkownika, takie piękne, poręczne, z miękkimi kartkami, a po przeczytaniu można było napalić tym w piecu, i komu to szkodziło. Kiedyś było dobrze, krowy się pasły, mleko dawały, a teraz Internet przyszedł i co? Krowy nie dają mleka, kury się nie niosą. Takie długie tyrady, takie wzmożenie.. Zamiast zaqkupu pierwszego lepszego smartfona z Androidem i GPS poniżej 400PLN i kartę SIM z jakimś limitem 50MB na miesiąc.

Spoko, czytałem o ludziach, którzy do końca życia nie zamontowali sobie toalety w domu, bo od wieków ludzie chodzili za potrzebą za stodołę i tak już po prostu ma być. To raczej względy psychologiczne, nie warunki techniczne, decydują o Twoim proteście. Kiedy to zrozumiesz, bedzie Ci naprawdę lżej ;)

Czujesz się zmuszony przez producenta do czegokolwiek i Ci to nie pasi? W takim razie, konkurencyjne produkty na pewno Cię zadowolą, masz to jak w banku ;)

@wszyscy - piszemy o LD, a Wy piewcy SR i zmarłego kilka lat temu MiploTraffic - co Was wzięło na wynurzenia o Waszej miłości do off-line w tym wątku, że się tak zadziornie zapytam? Utwórzcie sobie wątek "Stary, dobry i sprawdzony SR - moja miłość od pierwszego [i jedynego] ;) pobrania z netu" i dzielcie się tam Waszymi wspomnieniami, jak w śnieżną noc zaprowadziło Was na manowce, gdzie przecież tak uroczo spędziliście czas, bez netu, z butelką wina itd... ;)

*

Androider

« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 21, 2012, 21:25:22 »
Smerfik, popieram Ciebie całkowicie. Tak jak napisała Starsza pani, życzliwości już nie ma. Każdemu, kto próbuje się coś zapytać, przypina się łatkę niedorajdy, zacofanego człowieka który nie chce iść z duchem czasu.
Też uważam, że @Smerfik napisał bardzo dobrego posta.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 22:01:06 wysłana przez Androider »

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 21, 2012, 21:46:16 »

Proszę, wersja aAM to jakiś żart. Wersja beta, za którą trzeba płacić. Nie działa 2/3 tego, co powinno. Brak synchronizacji z miplo.pl. Brak aktualizacji SR. Brak... Zrozumiałbym politykę Aqratu, gdyby rozwijali wersję adroidową i ios, a wersja Windowskowa powoli by była wygaszana. A tu widać że ciągle wersja win ma się dobrze, iOS gorzej, a wersja Androidowa nie wyszła jeszcze poza płatną betę.
A co do online AM - wytłumacz to mojemu ojcu, że przed uruchomieniem AM ma sparować urządzenie z telefonem, odpalić AM, zatańczyć taniec radości, wyznaczyć trasę i pojechać. To nie dla emerytów, dlatego ojciec ma urządzenie bez dostępu do netu, bo po prostu tego nie ogarnia.
IMHO urządzeń offlinowych jest pewnie więcej, niż onlinowych. Odcięcie takich ludzi od blokad/antyblokad z miplo.pl to, delikatnie ujmując, chamstwo.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 21:51:32 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 21, 2012, 22:00:15 »

To już nie jest forum dla nas. Dlatego przestałem tu pisać.

ZTeraz to forum stało się miejscem dla koneserów i jedynej słusznej ideologii - "tylko AM z LD". Neptycy i "myśący inaczej" nie mają tutaj czego szukać :S

Jest dokładnie odwrotnie, o czym Ty i Twoi klakierzy doskonale wiedzą. Nie dziwi mnie, że nM puszczają nerwy. Na Was nie ma siły. Miłego wieczoru  :evil:

*

Androider

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 21, 2012, 22:02:50 »
@Akubit jak napisałeś, że przestałeś tu pisać, to nie pisz !!!! Miłego wieczoru.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 21, 2012, 22:04:04 »
Jak zwykle błyskotliwy...

*

Androider

« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 21, 2012, 22:14:26 »
dzięki mój odwieczny przyjacielu :)
Kurcze, że na forum, którego nazwy nie wymienię nie ma takich pyskówek jak tu. Czasami mam wrażenie, że osoba naszego wiecznego moda jest kimś takim jak osoba wiecznego Prezesa pewnej partii. I tak jak ta osoba skłóciła skutecznie Polaków na lata, tak nasz moderator skutecznie skłócił towarzystwo swoją obiektywnością. Nie znajduję bardziej trafnej diagnozy na to co się tutaj wyprawia. Ja piszę też czasami na tamtym forum i do łba mi nie przyszłoby komuś dokuczać i tak samo postępują tam inni , a tutaj non stop kolor waśnie i spory ideologiczne. No obraz naszego kraju w pigułce :E

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 21, 2012, 22:41:40 »
A co do online AM - wytłumacz to mojemu ojcu, że przed uruchomieniem AM ma sparować urządzenie z telefonem, odpalić AM, zatańczyć taniec radości, wyznaczyć trasę i pojechać. To nie dla emerytów, dlatego ojciec ma urządzenie bez dostępu do netu, bo po prostu tego nie ogarnia.
IMHO urządzeń offlinowych jest pewnie więcej, niż onlinowych. Odcięcie takich ludzi od blokad/antyblokad z miplo.pl to, delikatnie ujmując, chamstwo.
To teraz skonfiguruj sobie w urządzeniu offline synchronizację miplotraffic. Ile kroków do tego trzeba ? 20? 30?

Gdzie wgrasz program miplo na PNA? Poustawiasz pliki z POI? To zrobi emeryt? No bez jaj :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 21, 2012, 22:49:13 »
To teraz skonfiguruj sobie w urządzeniu offline synchronizację miplotraffic. Ile kroków do tego trzeba ? 20? 30?
Gdzie wgrasz program miplo na PNA? Poustawiasz pliki z POI? To zrobi emeryt? No bez jaj :)

Akurat to działało u ojca. Wystarczyło raz skonfigurować laptopa i nie było problemu.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5