[Miplo] Nie wysyłaj moich propozycji POI - błąd?

• 8 Odpowiedzi
  • 1510 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chola

• 253
[Miplo] Nie wysyłaj moich propozycji POI - błąd?
« dnia: Listopad 01, 2010, 10:08:57 »
Z okazji wyjazdu "na święta" i dodawaniu POI zauważyłem jedną rzecz - mam nadzieję, że robię coś źle, bo jak nie, to straciłem całą swoją wczorajszą pracę...

Po dodaniu POI, usunięć, itp. uruchomiłem w południe synchronizację z zaznaczoną opcję "Nie dodawaj moich propozycji POI" - zawsze wolę na spokojnie sprawdzić w miplo dodane punkty, lokalizację, dane, itp. zanim "dorwie" się do nich moderator :)

Wieczorem uruchomiłem ponownie synchronizację, już z odptaszkowaną opcją nie wysyłania POI - okazało się, że miplosync nie wysyła dodanych wcześniej POI.

Przypadek sprawdziłem dzisiaj na 1 POI - błąd potwierdzony.
Czy coś robię nie tak? Bo jak nie, to wysyłam do supportu.

EDIT: nie dodałem, że AM 6.6.1, miplosync 1.8.0.1
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 10:16:38 wysłana przez chola »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: [Miplo] Nie wysyłaj moich propozycji POI - błąd?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2010, 10:18:26 »
Tylko to nie jest błąd. Skoro zaznaczyłeś "Nie dodawaj moich propozycji POI", to znaczy, że nie chcesz, aby się znalazły na Miplo. Skąd program ma wiedzieć, jakie są Twoje intencje? A może są to punkty, których nigdy nie chcesz dodać?

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2010, 10:32:02 »
Ale przynajmniej kilka Twoich zmian zostało przesłanych.
Zatwierdziłem przed chwilą usunięcia.

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2010, 10:58:13 »
Usunięcia były ręczne, przygotowane przeze mnie na podstawie zgłoszonych w trakcie jazdy usunięć. Dzięki!

Połączone: Listopad 01, 2010, 10:59:41
Tylko to nie jest błąd. Skoro zaznaczyłeś "Nie dodawaj moich propozycji POI", to znaczy, że nie chcesz, aby się znalazły na Miplo. Skąd program ma wiedzieć, jakie są Twoje intencje? A może są to punkty, których nigdy nie chcesz dodać?

Ale potem zmieniłem i nadal nie dodaje moich propozycji POI. Czy to oznacza, że nie mogę odroczyć synchronizacji POI do dogodnego dla mnie momentu?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2010, 11:17:33 »
No właśnie o to chodzi, żeby nie wysyłało tych propozycji, które powstaną w trakcie, kiedy opcja "Nie dodawaj moich propozycji POI" jest zaznaczona. Dlatego odroczyć możesz tylko poprzez zablokowanie w ogóle synchronizacji, na jakiś czas.

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2010, 11:33:54 »
Podczas dodawania POI opcja była nieaktywna. Zaznaczyłem ją tuż przed synchronizacją.

Jeśli program miałby mieć funkcję w takim kształcie jak opisujesz, to nie za bardzo rozumiem jej sens - po co nie ma mi w ogóle wysyłać moich propozycji? Są kategorie prywatne, POI w utworzonych przez użytkownika kategoriach, itp. które można wykorzystywać do dodawania POI, które nie chcemy żeby trafiły do ogólnej bazy.

Wg mnie opcja powinna uniemożliwić wysłanie propozycji POI do momentu jej odznaczenia, ale nie uniemożliwiać ich wysłanie w późniejszym terminie w ogóle.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 11:35:25 wysłana przez chola »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2010, 14:44:59 »
No właśnie o to chodzi, żeby nie wysyłało tych propozycji, które powstaną w trakcie, kiedy opcja "Nie dodawaj moich propozycji POI" jest zaznaczona. Dlatego odroczyć możesz tylko poprzez zablokowanie w ogóle synchronizacji, na jakiś czas.

MZ to dość ryzykowna interpretacja, nie sądzę by to celowo miało tak działać.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2010, 14:59:13 »
Nie wiem, czy tak miało działać, czy nie - nigdy z tego nie korzystałem - ale zawsze tak działało. Jestem sobie w stanie wyobrazić, że ktoś nie chce, by jego punkty w ogólnie dostępnych kategoriach, nie trafiały na Miplo.

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 01, 2010, 20:49:15 »
No to trochę niefajnie. Wszystkie nowe POI i poprawki poszły w pizdu  :-|
Dzięki za info Panowie.