[ankieta] AM'Traffic czyli jak powinny wyglądać warstwy SmartRoutes i LiveDrive!

• 50 Odpowiedzi
  • 19723 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
Odp: Przyszłość AM'Traffic czyli widoczny podział na LiveDrive i SmartRoutes...
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 24, 2011, 20:44:20 »
Wystarczyło do tego "tak" i "nie" dodać "nie ma dla mnie znaczenia". A tak to masz z mojej strony "nie", choć dla mnie to akurat tych kolorków może nie być.

Twoje prawo  :wink:

ankieta nie ulegnie zmianie... i nie pojawi się żadna dodatkowa opcja. Dlaczego?

http://pdaclub.pl/forum/automapa/livedrive-i-smartroutes-w-nowej-am-6-8/

jak zajrzysz do linku to zobaczysz wyniki.

Nie zadając sobie trudu policzenia stosunku "za" do "przeciw", nie dowiesz się jakie były wyniki po odrzuceniu "Nie korzystam z LiveDrive!" a wynik był 85,3% do 14,7%. No ale trzecia opcja wypaczyła wynik ankiety. W zamian za to dowiedzieliśmy się, że wielu użytkowników nie używa LiveDrive, oczywiście interesowało nas jak nie wiem co.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 09:09:32 wysłana przez jachraniak »

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 24, 2011, 21:15:53 »
Abstrahując od opcji wyboru udział 43 głosujących nic nie daje. Jest to poniżej błędu statystycznego nawet biorąc aktywnych użytkowników tego forum.

Może to coś znaczyć, jak nie. Nie do stwierdzenia. Niestety.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 24, 2011, 22:10:17 »
A ja bym chciał widzieć aktualne dane LD i odróżniać je od SR. Podoba mi się ten cały LD i jego działanie (jakie jest takie jest) na tą chwilę i być może w przyszłości będzie lepsze.
Jestem za odwzorowaniem z Targeo z przerywanymi kolorami i aktualnymi nieprzerywanymi z LD.  :ok:
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline jachraniak

• 2152
Odp: Przyszłość AM\'Traffic czyli widoczny podział na LiveDrive i SmartRoutes...
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 25, 2011, 15:45:49 »
@izaw poprzednia ankieta jednak coś tam dała, nie do końca to czego oczekiwaliśmy, ale jednak...

@morette Miejmy nadzieję, że są chęci i możliwości ze strony producenta żeby taką wizualizację wprowadzić, zresztą sposób prezentacji z 6.7 jest też dobry. Nie napiszę, że każdy gdzie SR będzie się różnił od LD będzie dobry bo znów wykombinuja coś takiego, że spełnią warunki a funkcjonalności nie będzie  :mrgreen:

Połączone: [time]Kwiecień 27, 2011, 08:16:15[/time]

Edit w pierwszym poście.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2011, 08:16:48 wysłana przez jachraniak »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 27, 2011, 10:17:49 »
No to już jak miałoby być to po ludzku.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline morette

• 630
Odp: [ankieta] AM'Traffic czyli jak powinny wyglądać warstwy SmartRoutes i LiveDrive!
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 27, 2011, 11:55:29 »
Witam

Ponieważ jestem fanem AM  :E i jestem od początku LD z jej bolączkami i zaletami to  widzę w tej technologii przyszłość i w pełni zgadzam się z Jachraniakiem. Mimo wielu negatywnych doznań o działanie LD w różnych częściach Kraju jak i ciągłym rozwojem tej funkcjonalności wierzę że z każdą wersją AM będziemy mieli coraz lepszą usługę w programie. Oczywiście obyśmy się nie cofali do tyłu jak to miało miejsce w wersji 6.8.0. Ta wizualizacja mnie osobiście nie przypadła do gustu.
Bardzo wyraziście przedstawił to jachraniak na załączonych zrzutach. Osobiście jestem za opcją indywidualnego pokazywania danych LD tak jak jest to w Targeo (przerywanie kolory) i jak przedstawił autor wątku na ostatnim zrzucie. Zdaje sobie sprawę że może to odbiegać od rzeczywistości i na podstawie tego możemy się spodziewać lawinowego narzekania ale w takiej wersji bardzo by mi to opowiadało.   

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
Odp: [ankieta] AM'Traffic czyli jak powinny wyglądać warstwy SmartRoutes i LiveDrive!
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 27, 2011, 12:19:08 »
A mnie osobiście te kolorki coraz mniej zaczynają obchodzić.

Kolory są najmniej ważne - ważny jest prawidłowy lub nie skutek ich pobrania oraz właściwa interpretacja.

Osobiście dla mnie warstwa Traffic mogłaby nie istnieć gdybym miał zaufanie do programu.

Braki i niedomagania AM Traffic:

1. Nadal brak jasnej i czytelnej informacji o utrudnieniach ( bo wpatrywanie się w kolory to chyba jakaś patologia - szczególnie w trasie) a info na górnej belce utrudnienia/poprawa to dla mnie za mało)
2. Wszystkie te kolorki można by zamienić na prezentację graficzną - jak na Traffic TomTom.jpg
3 AM Traffic - winien być odpowiednikiem TMC - blokady dróg w czasie rzeczywistym na podstawie zdarzeń drogowych (wypadek, kolizja , inne)

Wiem że powyższe to tylko pobożne życzenia jednak na początku kiedy Traffic zaczynał swój byt byłem ogromnym jego entuzjastą.
Teraz po kilku zaliczonych dłuższych postojach w korkach (wypadki) widzę ,że to nie ten etap funkcjonalności gadżetu reklamowego i poleganie na AM Traffic jest "jak niekończące się testy na użytkownikach" - może zadziała może nie.

Nie interesują mnie nazwane tu szumnie "źródełka" i ich ilość - interesuje mnie efekt końcowy który póki co jest mizerny.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2011, 12:29:34 wysłana przez JR.Nysa »

*

Dżeju

Tak jak pisał nocnyMarek, puniek i kilku jeszcze, to ma działać, a kolorki ? Kto to ogląda po wyznaczeniu trasy, jeśli ma ZAUFANIE do tegoż udogodnia w nawigacji.

*

Offline jachraniak

• 2152
Beta za progiem, wątek się odpiął

Wyniki są bardzo czytelne... Miejmy nadzieję, że Aqurat coś z tym zrobi.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2011, 11:15:39 wysłana przez jachraniak »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Beta za progiem, wątek się odpiął

Wyniki są bardzo czytelne... Miejmy nadzieję, że Aqurat coś z tym zrobi.

Ja też mam nadzieję, że usunie to definitywnie (kolorki) i wreszcie zabierze się za uproszczanie obsługi i wyglądu programu.

*

Offline jachraniak

• 2152
Dzięki emisiu za głos w ankiecie i wspaniałą perspektywę - wszyscy użytkownicy LD, jeśli chcecie sprawdzić bieżące prędkości zapraszam na targeo.pl

Nieźle :mysli:

Jeszcze podaj mi dokładnie jakiego profilu mam używać żeby nie stać w korkach a Cię ozłocę  :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2011, 00:45:21 wysłana przez jachraniak »

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
Ja też mam nadzieję, że usunie to definitywnie (kolorki)

:ok:

Zamiast kolorków wolałbym routing uwzględniający warunki na drodze. Bo do jazdy to jedynie potrzebuję kolorków na sygnalizatorach, a nie w programie  :P
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline morette

• 630
Niech będzie i routing a kolorków nie wyrzucajcie kto chce niech sobie je wyłączy i tyle

*

Offline jachraniak

• 2152
W końcu z OleYek'iem znaleźliśmy błąd w liczbie głosów. Był to głos pewnego usera który po oddaniu głosu zakończył działalność na forum. Glosował na "tak", troszkę szkoda tego głosu, ale żeby był porządek trzeba było poczyścić.

Teraz liczba głosów się zgadza.

Na marginesie - dziś mija 62 dni od wydania 6.8.1.b. Chyba sporo mają do zrobienia skoro jeszcze nie wydali nowej bety... Czyżby wizualizację AM'Traffic?  :wink:

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Osobiście wolałbym lepiej dopracowane dane SmartRoutes.
A najbardziej pożadane jest naprawienie błędów z obsługą sygnału GPS.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
A najbardziej pożadane jest naprawienie błędów z obsługą sygnału GPS.

Zdecydowanie się pod tym podpisuję, bo obecny algorytm obsługi odbiorników GPS to tragedia zarówno z funkcjonalnego jak i z programistycznego punktu widzenia. "Od środka" wygląda to tak jakby nowy programista nie umiejąc lub nie mogąc już poprawiać i zoptymalizować dotychczasowego algorytmu napisał od nowa swoje własne dzieło ale chyba nie maił specjalnie doświadczenia w tej materii. Może i obciążenie systemu jest mniejsze ale jakość działania pozostawia bardzo dużo do życzenia.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
Jeszcze MiploLoc musza naprawic!

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
A ja typuję połączenie AM i MiploSync w jeden program!

*

Offline jachraniak

• 2152
 :mrgreen:

Ankieta miała wisieć do wydanie bety i tak będzie... Zapraszam go głosowania tych co jeszcze nie wzięli udziału, jak i tych co omyłkowo zaznaczyli wybór. Od początku w ankiecie jest możliwa zmiana głosu z "tak" na "nie" i odwrotnie.

*

Offline jachraniak

• 2152
targeo traffic dostało szersze białe obwódki wokół dróżek. Co zbliżyło sposób prezentacji danych do AM, miejmy nadzieję, że w ramach wzajemności AM dostanie przerywane paseczki (prognoza) i ciągłe (pomiar). Oby!

Tak swoją drogą ciekawe ile jeszcze musimy poczekać na nową wersję programu  :O~
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 08:17:42 wysłana przez jachraniak »

*

Offline jachraniak

• 2152
Trzeba fachowo zwieńczyć wątek.

Doczekaliśmy nowej wersji programu, sposób wizualizacji AM'Traffic dzięki tej ankiecie zatoczył koło i wrócił do optymalnej formy.

Wszystkim którzy wzięli udział w głosowaniu dziękuję.

nMarku, nie mogę zakończyć ankiety, zamknij jeśli możesz.