AM a zapamiętywanie pozycji po współrzędnych

• 4 Odpowiedzi
  • 1512 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bartolomeo

• *
  • 67
  • Sprzęt: ASUS MyPAL A639 i Xperia P
AM a zapamiętywanie pozycji po współrzędnych
« dnia: Luty 22, 2010, 16:07:42 »
Czy jest możliwość, żeby zapisywać sobie pozycje kontaktów wg współrzędnych? Chyba punkty Ulubione tak robią, POI też ale mnie chodzi konkretnie o kontakty - jak w Garminie, który to w Symbianie w polu Notatka kontaktu Outlookowskiego a w Windowsie Mobile w polu Radiotelefon zapisywał sobie np coś takiego:
<GarminPoint lat="0.938679383" lon="0.357263493"> <name>Diesel Service Mądry</name> <elev>-0.11450</elev> <smbl>13</smbl> </GarminPoint> (Od razu mówię ze to nie kryptoreklama bo tego servisu już tam nie ma :ohreally:)
Jaka z tego korzyść? Łatwiej jest zarządzać  tylko kontaktami i mieć w nich wszystkie potrzebne dane, bez potrzeby dodawania jeszcze punktów POI czy Ulubionych - bo wtedy to już nie będę wiedział gdzie mam szukać danego kontrahenta - w kontaktach, POI czy ulubionych.

« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:56:56 wysłana przez Bartolomeo »
Pozdrawiam wszystkich :)

*

Offline voyager

• **
  • 120
  • Hey! It compiles! Ship it!
  • Sprzęt: MIO P560 +AM 6.11e  PL ; TF101; i8260 + AM 1.4.2
Odp: AM a zapamiętywanie pozycji po współrzędnych
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2010, 19:35:24 »
A po kiego? Że tak zapytam. W kontaktach mam adres i to powinno wystarczyć. AM w jakimś zakresie potrafi użyć danych z kontaktów i je pokazać. Może nie robi to tak fajnie jak GoogleMaps... ale jednak.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2010, 20:14:27 »
Właśnie garmin to fajnie robi zapisuje w kontaktach pozycję z adresem i prowadzenie do kontaktu można wywołać od razu z książki adresowej telefonu (bez uruchamniania garmina, program się sam uruchomni), natomiast automapa nie ma takiej możliwości trochę szkoda. Najciekawsze jest to że automapa przeczyta kontakt zapisany za pomocą garmina natomiast wklepany ręcznie do książki adresowej już nie . Chyba opisałem to jasno przynajmniej się starałem

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2010, 21:05:46 »
A po kiego? .......
Też tak na początku pomyślałem   :-?  ale zacząłem  kombinować do czego to ew. może być potrzebne i......   Co w przypadku jak adresu  z kontaktów nie ma jeszcze w AM  :-|   np.  08-330  Telaki 52     B)  bez lat/lon ani rusz  :E :E :E
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline Bartolomeo

• *
  • 67
  • Sprzęt: ASUS MyPAL A639 i Xperia P
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 23, 2010, 00:20:03 »
Więc właśnie po takiego, że jak nie ma takiego adresu w Automapie to po latlongie się dojedzie. A niestety mam takich adresów niezłą kolekcję... Chciałem mieć wszystko w książce kontaktów a nie rozbijać to na ulubione dodatkowo.

Podobnie dobrym pomysłem jest, że z garmina można łatwo wejść w kontakty i je zmodyfikować. Automapę trzeba zamykać (lub minimalizować - nie wiem czy to wystarczy) ręcznie i ręcznie odpalać kontakty, ręcznie przesuwać do interesującego i ręcznie... itd.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 14:57:27 wysłana przez Bartolomeo »
Pozdrawiam wszystkich :)