mio m400 i automapa

• 5 Odpowiedzi
  • 15392 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mio m400 i automapa
« dnia: Styczeń 28, 2011, 16:09:21 »
Czy jest możliwość zainstalowania AM w m400 (nie ma wejścia na kartę ) automapa instaluje się na tym sprzęcie ale nie da się zarejestrować po ponownym podłączeniu . Czy jest na to jakiś sposób typu instalacja na kartę i przekopiowanie do urządzenia ( ale skazanie przypisania licencji do urządzenia ?)

Nie piszcie żebym wymienił navi bo ten sprzęt mi odpowiada ze wg na serwis i jakość wykonania.

*

Offline izaw

• 1165
Odp: mio m400 i automapa
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2011, 18:06:24 »
Musisz odblokować navię do windowsa. Wtedy uzyskasz dostęp do niej przez ActiveSync dla XP, lub odpowiednika dla nowszych.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2011, 20:34:22 »
A nie pójdzie instalacja, tak jak w Nokii 500?
Tam też Windows CE jest zablokowany i po podłączeniu kabelkiem karta jest widoczna jako dysk. Widzi coś PC z tego Mio po podłączeniu kabelkiem?
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2011, 21:40:05 »
po podłączeniu mio jest wykrywalne jako dysk przenośny.

od roku udaję mi się bezproblemowo zainstalować automapę na MIO 400 PL/CEU/FEU. wystarczy odpalić instalację i wybrać MIO jako urządzenie przenośne, po czym przypisać licencję do sprzętu.

jedyne co nas ogranicza to ilość wolnego miejsca (automapa na europę nie wejdzie bez ograniczenia ilości państw), natomiast do mio400 polecam dograć wygodny panel do odpalania nawigacji i zostawić sobie oryginalne oprogramowanie MIO które jest na urządzeniu.

Oczywiście poprzez (IMHO) chore przepisy, po wgraniu Automapy czy nawet samego panelu, tracimy gwarancję sprzętu MIO
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2011, 21:48:27 »
po podłączeniu mio jest wykrywalne jako dysk przenośny.
od roku udaję mi się bezproblemowo zainstalować automapę na MIO 400 PL/CEU/FEU. wystarczy odpalić instalację i wybrać MIO jako urządzenie przenośne, po czym przypisać licencję do sprzętu. ...
Czyli identycznie jak w Nokii 500. Pewnie instalacja i przypisywanie licencji razem z tym całym cyrkiem z odpinaniem urządzenia.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2011, 11:14:48 »
Dokładnie tak jak piszesz, chociaż nie raz zdarzało mi się odpinać i podłączać urządzenie kiedy instalowałem Automapę na telefony
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI