HTC HD2 a GPS

• 6 Odpowiedzi
  • 4202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 a GPS
« dnia: Październik 31, 2011, 21:58:57 »
Witam,

Wiem , że podobne tematy już były , np: http://pdaclub.pl/forum/automapa/obsluga-gps-w-automapie-(6-8-x)/
Ale zgłaszam swoje doświadczenia z AM anno domini 2011

testowałem na LEO już TOMa , Garmina , Sygica ale polubiłem AM
Do którejś wersji było WSZYSTKO OK.
Potem AM zrobiła się nerwowa na postoju na światłach - kursor skakał, obracało mapę, prędkość skakała od 0 do 4km/h
Poprawka "by Mayek" plus patent z kasowaniem 2 plików GPS.xxx w ustawieniach profilu samochodu osobowego załatwiało sprawę. Do czasu.
6.8.1g sztywno jak po vitasteronie
6.9 beta - ho ho ho - chyba od czasu do czasu latam albo się teleportuje o 15m
6.9 -na światłach stabilnie, ale od czasu do czasu skok w czasoprzestrzeń. krótko
6.9 B - zupełnie jak beta na cukrowym chaju...

Dzienne przebiegi ok. 80 km po Warszawie o różnych porach dnia. Włączony/wyłączony LD i Traffic . 
I co dalej. Co robić - bo oczywiście nie można wgrać nowszej mapy na starszej wersji AM.
Czy znowu muszę zmienić program do nawigacji ?

*

PapaD

Odp: HTC HD2 a GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2011, 22:14:12 »
kolego po wszczepieniu poprawki Mayeka nie zauważam u siebie takich problemów. Jedynie co u mnie się pogorszyło w tej nowej wersji zdecydowanie to czas łapania  fixa. dziś np przejechałem z 500 metrów zanim pojawiła się pierwsza żółta kreska na wskaźniku sygnału z satelit. Poprzednia wersja pod tym względem u mnie sprawowała się wyśmienicie. Acha ja robię dziennie po Warszawie min 30 km. Zakładam, że AGPS masz wylaczony, bo to konieczne.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 22:18:34 wysłana przez PapaD »

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2011, 08:41:54 »
Potwierdzam długie łapanie sygnału. Na zimno w najnowszej wersji nawet nieraz około dwóch minut. Wcześniej tak nie było. Po wszczepieniu poprawki Mayeka w każdej wersji jest dobrze.

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2011, 13:17:23 »
PapaD pisze : Zakładam, że AGPS masz wylaczony,
Czy możesz napisać jak to wyłączyć, w co klikać kolejno. Mam wrażenie że wyłączam nie to co trzeba bo co kilka dni i tak chce pobierać dane o satelitach a z tego co zrozumiałam czytając forum nie powinno tak być

*

PapaD

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2011, 14:26:04 »
meszugga, agps pomylił ci się zapewne z programem , który masz w rom-ie, czyli quick-gps i to on ci pobiera dane o położeniu satelit. Nawiasem mówiąc, to możesz sobie to przestawić w opcjach programu na pobieranie ręczne. Jeżeli chodzi o usługę agps, to u mnie wygląda to tak, wchodzisz w ustawienia windowsa i tam szukasz czegoś takiego jak "lokalizacja". jak to uruchomisz, to pojawia się ekran jak w załączniku. Ja mam takie ustawienia, dzięki którym kursor nie biega na boki na postojach np na skrzyżowaniu.

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2011, 14:55:54 »
Bardzo dziękuję.

*

PapaD

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2011, 15:13:39 »
Nie ma za co :) wątek chyba do przeniesienia.