Druga sprawa, to jaka trase miales ustawiona? Przy szybkiej prowadzi chyba bardziej sensownie (zrzut ekranu), przy optymalnej rzeczywiscie prowadzi jak opisales.
Miedzio,
jak już napisałem w pierwszej wiadomości, miałem ustawioną trasę szybką a mimo to poprowadziło mnie przez "buraki",
zastanawiam się jak udało Ci się wyznaczyć trasę szybką w sposób jak to przedstawiłeś na załączonym zrzucie ekranu?
Być może rozbieżność w wyznaczaniu trasy między moim i Twoim urządzeniem wynika z różnego stanu danych SR i LD,
ja wciągam zawsze dane online podczas jazdy.
Jeśli Ty również synchronizujesz dane online to oznacza, że mamy przypadek opisany w sąsiednim wątku z dwoma urządzeniami w jednym samochodzie, które wyznaczały inne trasy do tego samego punktu

A wg mnie POI powinien wskazywac dokladnie na dany punkt bez innych kombinacji, bo dopiero wtedy bedzie bur... Przeciez i tak do przewazajacej ilosci punktow nie da sie "wjechac" (poczta, bankomat itd. itp.). Trzeba na wlasna reke szukac miejsca parkingowego obok tego punktu, a pozniej juz piechotka dojsc do tego POI z wlaczona AM (przynajmniej ja tak robie). Nie chce zeby zamiast POI danej poczty, AM wskazywalo mi np najblizszy parking, bo w obcym miescie nic mi to nie da. Natomiast informacja gdzie jest wjazd moglaby byc w opisie punktu - skoro dany hotel zajmuje az tak duzy teren.
Zgadzam sie w całej rozciągłości, że POI powinien wskazywać dokładnie na dany punkt - tyle, że powinno tak być w przypadku małych punktów typu bankomat, czy wspomniana przez Ciebie poczta ale ja miałem na myśli POI, które z natury rzeczy są duże, jak np. dworzec kolejowy, lotnisko, stocznia, centrum handlowe, ogrodzony teren dużego biurowca czy wspomniany hotel gołębiewski

W takich przypadkach wygodniej byłoby, gdyby nawigacja prowadziła do wjazdu na teren niż np. do ulicy położonej najbliżej budynku, która od wejścia na teren posesji jest oddzielona płotem, bo jak napisałem może okazać się, że aby dojechać do tej właśnie ulicy będziesz musiał odstać w korku aby skręcić w lewo tylko po to aby okazało się, że w docelowym punkcie trasy jest tylko płot zamiast spodziewanego wjazdu na posesję a jak już się o tym przekonasz to będziesz musiał odstać w korku po raz kolejny aby objechać posesję i trafić do bramy wjazdowej.
Scout.