AM 6.7 - wyłączenie świateł

• 16 Odpowiedzi
  • 6240 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
AM 6.7 - wyłączenie świateł
« dnia: Styczeń 22, 2011, 23:02:02 »
Czy da się wyłączyć z tej wersji mapy sygnalizację świetlną, aby nie była pokazywana na mapie, czy jest to z automatu?
Będę wdzięczny za odpowiedź

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM 6.7 - wyłączenie świateł
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2011, 23:30:41 »
Da się wyłączyć zmieniając wpis w którymś pliku konfiguracyjnym.
Poszukaj w tym wątku lub/oraz w którymś podpiętym.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2011, 00:25:09 »
WYŁĄCZENIE "Wizualizacji sygnalizacji świetlnej"

AutoMapa EU\Profiles\{TWÓJ PROFIL}\settings files --- gmv.settings
   AllowTrafficLights=1
   Zamienić na AllowTrafficLights=0

TrafficLightsMaxScaleToDraw=2.200000 --- regulacja skali do której są widoczne.

Tylko z poziomu EWindows dochodzę do settings files i tyle. Gdzie albo jak znaleźc plik AllowTrafficLights

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2011, 09:52:14 »
WYŁĄCZENIE "Wizualizacji sygnalizacji świetlnej"

AutoMapa EU\Profiles\{TWÓJ PROFIL}\settings files --- gmv.settings
   AllowTrafficLights=1
   Zamienić na AllowTrafficLights=0

TrafficLightsMaxScaleToDraw=2.200000 --- regulacja skali do której są widoczne.

Tylko z poziomu EWindows dochodzę do settings files i tyle. Gdzie albo jak znaleźc plik AllowTrafficLights
AllowTrafficLights=1 to jest zmienna w pliku gmv.settings - zmieniasz ja na 0

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2011, 14:12:59 »
Napiszcie koledzy czy te światła tak bardzo przeszkadzają  :-? Jak to wygląda na qvga ? Ja mam vga i widzę te światła jak sobie o nich przypomnę - są to takie małe "pitułki" że nie rzucają się w oczy a tym bardziej nic nie zasłaniają  Może na qvga jest inaczej :-|
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Konrad4x

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2011, 14:20:51 »
Napiszcie koledzy czy te światła tak bardzo przeszkadzają  :-? Jak to wygląda na qvga ? Ja mam vga i widzę te światła jak sobie o nich przypomnę - są to takie małe "pitułki" że nie rzucają się w oczy a tym bardziej nic nie zasłaniają  Może na qvga jest inaczej :-|

Ja myślę, że tak naprawdę to nikomu one nie przeszkadzają, ale wiesz co szkodzi napisać coś na forum. Ot taki manifest, że hej hej jestem tu i coś mi sie nie podoba  :E :E :ok: :P  W ogóle czasami fajne postulaty mozna poczytać, typu jak wyłączyć numerację budynków. No sam powiedz co taka numeracja może przeszkadzać w nawigacji, jak to ledwo co widać. Dam sobie "łapę odciąć", że takie postulaty wypisują najczęściej osoby, które najmniej korzystają z nawigacji do faktycznej nawigacji, a bawią się jedynie demem w domciu przy piwku i z nudów kombinują coby tu sobie pozmieniać, bo widok się znudził.  :O~ No dobra stół się wypowiedział, pora na nożyce  :D
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 14:28:55 wysłana przez Konrad4x »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2011, 20:41:19 »
Te sygnalizacje na 320x240 zajmując niepotrzebnie cenne miejsce, a już na pewno denerwują, bo jest to element rozpraszający, który nie ma Ż-A-D-N-E-G-O zastosowania praktycznego!

Czy ktoś z was dojeżdżając do skrzyżowania sprawdza w AM czy jest na nim sygnalizacja? Co to w ogóle ma być ta sygnalizacja w nawigacji!?! Przecież to absurd jest a nie funkcja!
Równie dobrze mogliby wyświetlać studzienki kanalizacyjne, a jeśli 1 na 10 000 kierowców sprawdza w nawigacji, czy na skrzyżowaniu jest sygnalizacja, to mógłby sobie to w wyświetlanych POI włączyć- nie trzeba uszczęśliwiać na siłę wszystkich.

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2011, 20:51:34 »
A może mi ktoś, laikowi wyjaśnić na czym ta wizualizacja polega ?

Jak pokazuje, czy będę  miał zielone, to biorę.

*

Offline Radef

• *
  • 76
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:12:22 »
A ja mogę się przyznać że czasami jest to potrzebne. Np. dojeżdżam do jakiejś ulicy w którą mam skręcić a tuż przed tym skrętem jest jeszcze jedna ulica i wtedy widzę że muszę skręcić na tej na światłach a nie na tej "innej".

Te sygnalizacje na 320x240 zajmując niepotrzebnie cenne miejsce, a już na pewno denerwują, bo jest to element rozpraszający, który nie ma Ż-A-D-N-E-G-O zastosowania praktycznego!

Czy ktoś z was dojeżdżając do skrzyżowania sprawdza w AM czy jest na nim sygnalizacja? Co to w ogóle ma być ta sygnalizacja w nawigacji!?! Przecież to absurd jest a nie funkcja!
Równie dobrze mogliby wyświetlać studzienki kanalizacyjne, a jeśli 1 na 10 000 kierowców sprawdza w nawigacji, czy na skrzyżowaniu jest sygnalizacja, to mógłby sobie to w wyświetlanych POI włączyć- nie trzeba uszczęśliwiać na siłę wszystkich.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2011, 21:32:39 »
A ja mogę się przyznać że czasami jest to potrzebne. Np. dojeżdżam do jakiejś ulicy w którą mam skręcić a tuż przed tym skrętem jest jeszcze jedna ulica i wtedy widzę że muszę skręcić na tej na światłach a nie na tej "innej".

Normalnie nie miałbyś takich wątpliwości, ale w AM drogę zasłaniają Ci APR, budynki, dymki z nazwami ulic i inne sygnalizatory, więc nie ma się co dziwić, że nie wiadomo gdzie skręcić   :E

*

Offline Radef

• *
  • 76
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2011, 22:03:35 »
Nie jestem bezkrytycznym fanem AM, ale tu muszę zaprotestować. Jeżdżę bez budynków, po prostu w mieście w gęstej zabudowie (budynki i drogi) zdarza się że sygnał GPS nie jest idealny, a drogi są blisko siebie i nie wiesz gdzie skręcić  nie z winy AM. I nie szukaj teorii spisowej - chcieliście wiedzieć czy ktoś używa czy nie - ja od dawna miałem tą kategorię z MIPLO i przydaje się. Ale to tylko moje zdanie i nie musicie się z nim zgadzać.

Normalnie nie miałbyś takich wątpliwości, ale w AM drogę zasłaniają Ci APR, budynki, dymki z nazwami ulic i inne sygnalizatory, więc nie ma się co dziwić, że nie wiadomo gdzie skręcić   :E

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2011, 22:40:14 »
A ja osobiscie wylaczylem, bo mi przeszkadza. Na Omni one zaslaniaja strzalke manewru. jeszcze dodatkowo APR rowniez sie w to wszystko laduje. A odnosnie, ze pomagaja sie zorientowac w ulicy. ze trzeba skrecic w ta ktora ma swiatla? Przeciez one sa tak wyswietlane, ze nie wiadomo ktorej ulicy sie dotycza. A juz zwlaszcza na rondzie, gdzie jest 5 zjazdow i kazde z sygnalizacja.
Oprocz studzienek kanalizacyjnych to niech jeszcze dodadza przystanki, hydranty, reklamy przy drodze. Przeciez to wszystko moze byc odnosnikiem. A mapa bedzie powoli tylko dodatkiem.

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2011, 23:03:00 »
Oprocz studzienek kanalizacyjnych to niech jeszcze dodadza przystanki, hydranty, reklamy przy drodze. Przeciez to wszystko moze byc odnosnikiem. A mapa bedzie powoli tylko dodatkiem.
- O, nareszcie, dziękuję. Mam podobne zdanie i jeszcze w tej kwestii.... http://pdaclub.pl/forum/automapa/jak-wylaczyc-budynki-3d/msg1441923/#msg1441923
Pozdrawiam

*

Bilunia

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 23, 2011, 23:49:37 »
Wystarczy zerknąć na odległość do manewru :proud:
Dodatkowo można sobie zwiększyć powiększenie mapy przed manewrem.

Jak pokazuje, czy będę  miał zielone, to biorę.
Mało tego. Jak będziesz miał włączone LD, to dojeżdżając do świateł przełączy Ci na zielone :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2011, 23:52:02 wysłana przez Bilunia »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2011, 11:55:17 »
@Konrad4x - czy mógłbyś sprawdzić a potem ogłosić swoja opinię czy fortepian u mnie w łazience wisi na ścianie we właściwym miejscu.
Czemu maja służyć opinie "ja bym sobie tego nigdy nie wyłączył".
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2011, 15:00:00 wysłana przez ycbo »

*

Konrad4x

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 24, 2011, 15:07:49 »
@Konrad4x - czy mógłbyś sprawdzić a potem ogłosić swoja opinię czy fortepian u mnie w łazience wisi na ścianie we właściwym miejscu.
Czemu maja służyć opinie "ja bym sobie tego nigdy nie wyłączył".

Kolego wyluzuj trochę, <teskst usuniety - ocenzurowałem się sam>, a potem ewentualnie wkładaj w "usta" wypowiedzi typu "ja bym sobie....." . Gdzie ja to napisałem ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2011, 15:12:04 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 24, 2011, 19:50:37 »
Ja jestem na nieustającym luzie, sam nie wiem dlaczego mnie ponosi i czasami coś kliknę, a nie powinienem bo o zrozumienie trudno.
Czytam faceta i rozumiem co pisze "Jak wyłączyć" to mu odpowiadają.
Jak inny zapyta jak stłuc szkło ekranu to znaczy że spodziewa się odpowiedzi : połóż na czymś twardym i walnij młotkiem centralnie, informacje o skutkach tego stłuczenia są mu zbędne.