Licencja jest poprawna, tylko instalowałem na niesformatowaną kartę do starego folderu. Lepsza pomoc w firmie, niż tutaj. Dzięki za hejt. Trzymajcie się.
Powiem bez ogródek, nie od końca ci wierzę. Bez hejtu.

To z powodu, iż piszesz o testowaniu dwóch wersji PC i WinCE (a to jest oczywiście żadnym problemem przy słodzonym programie) a wersja na PC raczej nie powinna się potykać przy karcie (jej wyszukiwanie folderów z mapą zachowuje się inaczej niż wersja WinCE która jedzie po drzewku katalogu i przy zdublowanych instalacjach potrafi rzeczywiście się zamotać), a twoje objawy - w szczególności na PC gdzie pojawia się ten dodatkowy komunikat - jest
w 100% zgodny z opisem (i to na dwóch różnych wersji na PC i WinCE) bojów osób z wadliwą lewą wersją 6.25.1.
Osób które również chwilowo (to jest w oczekiwaniu na "proper" cracka do 6.25.1) wróciły do ostatniej działającej 6.24.
Przypomina mi to trochę zabawne zabezpieczenia we Wiedźminie:
https://polygamia.pl/powiesili-ci-geralta-w-wiedzminie-trzeba-bylo-nie-grac-na-pirackiej-kopii-wideo/gdzie grający na YT napotykali się na zabawne "błędy" i narzekali na "problemy" z grą - tym samym niechcący przyznając się, że chyba nie grali w niemodyfikowaną wersję...
No ale 100% dowodów nie mam, możliwe że kompletny przypadek, iż masz błędy na dwóch różnych wersjach programu identyczne -
to gorąco przepraszam za nietrafne podejrzenia - zgłoś problem do producenta i dokładnie go opisz, szkoda by posiadacze oryginałów borykali się z tym samym problemem co piraci.