@jachraniak zaimponowałeś mi
Rozebrałeś temat na czynniki pierwsze, uargumentowałeś, szacunek, bo sporo pracy cię to kosztowało. Nie oceniam tego, bo mamy wolność poglądów i jest to na pewno cenny wkład do dyskusji. Natomiast apropos tak dużej ilości hejterów, to sprawa wymaga przedyskutowania, bo to ciekawy temat. Po pierwsze na pewno wynika to z tego, że zapewne AM ma najwięcej użytkowników (legalnych+nielegalnych- patrz motto Sygmy), a ta rzesza ludzi przebija w ilości postów inne nawigacje. W tych postach mamy często wyraźną niechęć do programu, którą w dużej części wyrażają zapewne userzy innych nawigacji lub goście opłacani przez konkurencję do pisania negatywnych ocen programu (takie zjawisko jest znane i nawet pisała o tym prasa) . Ale są wśród hejterów, też tacy jak ja, którzy używają od zawsze tylko AM, uważają go za najlepszy program na rynku i zwyczajnie szlag ich trafia jak widzą jak producent ciągnie ten software w dół lub robi sobie jaja z klientów wprowadzając zmiany, które zapewne wymyślili na szybko na jakimś spotkaniu w sesji "brown paper", gdzie hasłem przewodnim było wprowadzamy zmiany, ale żeby to nie obciążyło specjalnie czasu naszych programistów i mamy teraz takie pierdoły jak pomiar jakiegos obszaru, jak mielizny i szczyty wodne, jak poprawki w nazwach akwenów wodnych, ekran pożegnalny itp bzdury, o które nikt nie prosił z pewnością. To jest kpina z usera i udowodnij mi , że nie jest. Owszem zaraz @ochkarol mi wytknie, ale dorobili aktualizację z poziomu programu. Okey, tylko jak coś robić to chyba do końca, czyli SR dalej w lesie, czyli via amcenter, więc co to za funkcjonalność. Ja jestem fanem automapy, ale widząc co się dzieje (wAM stanęła w rozwoju już rok temu, aAM to beta, bo do finala jej daleko) z tym programem piszę w tonie negatywnym, ale paradoksalnie z troski o przyszłość tego oprogramowania, która nie rysuje się różowo jak dalej to będzie tak wyglądało , a nie wyobrażam sobie jeżdżenia na takim naviexpercie, czy o zgrozo yanosiku