AM6.8.1d z nową mapą 1106 na wakacje

• 140 Odpowiedzi
  • 39108 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AM6.8.1d z nową mapą 1106 na wakacje
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 30, 2011, 10:15:50 »
Fakt - bo to ze dolna belka bardzo czesto pokazuje glupoty wiadomo nie od dzis. Aczkolwiek jest bardzo duza poprawa w stosunku do tego co bylo na niej widoczne np rok temu.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 30, 2011, 10:34:42 »
Fakt - bo to ze dolna belka bardzo czesto pokazuje glupoty wiadomo nie od dzis. Aczkolwiek jest bardzo duza poprawa w stosunku do tego co bylo na niej widoczne np rok temu.

Gdzie jest poprawa, tam jest poprawa. U mnie jest pogorszenie.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 30, 2011, 10:40:18 »

Zglaszalem im (support) ten problem z wyswietlaniem miejscowosci ponad rok temu, ale jak widac niewiele sie poprawilo a czasem i pogorszylo.

*

pliers

« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 30, 2011, 10:47:55 »
Cytat: pliers
wyżej, niestety nic się nie poprawiło. Nie wiem czy to możliwe że akurat fragment mapy im się przesunął, może jakieś manewry wojskowe były i zakłócali? :-) Generalnie nie dało się jechać. Ovi Maps uruchomione równocześnie nie miało takiego problemu.
Po obejrzeniu śladów Ci się nie dziwię, ten ślad to tragedia jak napisał JR.Nysa.
Skonwertowałem ślady i podglądnąłem na AM i w GoogleEarth, sam zobacz.
Z mapą jak widać jest wszystko w porządku, bo na GE są te same przesunięcia.
Piszesz że Ovi Maps miałeś uruchomione równolegle i tam było OK.
No to mam tylko jedną propozycję, zamień sprzęty miejscami.

Dzięki za uwagi. niestety póki co nie wybieram się ponownie do Gdańska więc nie będę miał okazji poeksperymetować. PNA mam umieszczone od dawna w dokładnie tym samym miejscu, jeździłem po różnych innych mniej czy bardziej "zagęszczonych " miejscowościach i nigdy mnie nic takiego nie spotkało, a już tym bardziej kilka razy z rzędu. Pozostaje tylko obserwować.

W takiej sytuacji trzeba po prostu zresetować GPS. Odbiornik pogubił się (tak się czasem dzieje) i podawał programowi błędne odczyty. Najczęściej takie zjawisko występuje podczas:
- łapania fixa w czasie ruchu pojazdu
- łapania fixa w obszarze mocna zabudowanym gdzie sygnał odbity potrafi być silniejszy niż sygnał bezpośredni.
Taki ogłupiały odbiornik potrafi fałszować później dane nawet przez wiele kilometrów. Najbardziej spektakularny błąd tego typu jaki mi się kiedyś przydarzył powodował przesunięcie pozycji na zachód o dokładnie 80 km!
Błąd utrzymywał się przez 2 godziny i nie ustąpił, w końcu sam nie wytrzymałem i zresetowałem GPS.

Dzięki. Wydaje mi się jednak że restartowałem (?) GPS poprzez włączanie/wyłączanie programu, mimo to problem występował przez kilka dni. Również dziękuję za uwagi.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 10:49:30 wysłana przez pliers »

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 30, 2011, 10:59:19 »
Czasami pomaga wyłączenie/włączenie obsługi GPS w samej AM. Ilekroć nagle przestaje mi widzieć satelity,
albo krzyczy, że 'Słaby sygnał GPS' a ja jadę po otwartej przestrzeni, wyłączam GPS i włączam ponownie.
W tej wersji AM czyli 6.8.1d zwykle tak za trzecim razem zaczyna to działać poprawnie, tj. widzi więcej niż 3
satelity i przestaje pokazywać błędną pozycję. To czy to zależy od mojego urządzenia i GPSa w nim czy AM
samej - tego nie wiem. Trochę też się poprawia, gdy pomimo braku pliku z efemerydami do mojego urządzenia
od już ponad 2 lat, ustawię port COM na ten programowy, a nie sprzętowy.
--
twinsen

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 30, 2011, 12:36:09 »
jest ktoś z Krakowa ? rondo Ofiar Firmy Radko, (od lat w przebudowie) tak masz je przejechać jadąc do Krakowa:

akurat na omijanym odcinku nie ma korków ;)

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 12:39:02 wysłana przez Teodoryk »

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 30, 2011, 14:58:55 »
Powiedziałbym, że jest bez zmian -- jak było źle, tak jest.
Na dolną belkę trzeba wypuścić tylko ulicę i nazwę miejscowości, bo "dzielnica" w tym programie potrafi składać się z 3 członów, jednego bardziej bzdurnego od drugiego.
To nie tablica ogłoszeń !

« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 30, 2011, 15:00:51 »

Też tak macie ?

Ja mam podobnie ale w przypadku synchronizacji AMcenter. Mimo przejechania 1000 km nic nie wysyła a próba pobrania kończy się komunikatem: aktualna wersja mapy nie jest obsługiwana.

*

Offline Karski

• *
  • 66
    • Skórki i inne dodatki spoza standardu do AutoMapy
  • Sprzęt: Call me Iggy
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 30, 2011, 16:43:18 »
Może pora się douczyć?
Hehe - całe miasto musi się douczyć. Mam szwagra, który pracuje w UM i w żadnym oficjalnym dokumencie nie ma wzmianki o jakiejkolwiek dzielnicy. A ta nazwa jest tak samo oficjalna, jak nazwanie Nowego Jorku Big Apple  :P
Pozdrawiam i zapraszam

*

Konrad4x

« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 30, 2011, 19:25:50 »
Hehe - całe miasto musi się douczyć. Mam szwagra, który pracuje w UM i w żadnym oficjalnym dokumencie nie ma wzmianki o jakiejkolwiek dzielnicy. A ta nazwa jest tak samo oficjalna, jak nazwanie Nowego Jorku Big Apple  :P
A wiedziałeś, że na Ursynowie jest Zakopane. Tak tak ulica Rodowicza Anody leży w Zakopcu. Dzieki Automapie to wiesz  :E :E :E
Jak mnie taryfiasz spyta gdzie leży ta ulica, to mu powiem, że jak to nie wiesz ? W Zakopcu ciulu z "Wąchocka"  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 19:27:53 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 30, 2011, 19:36:22 »
....
Jak mnie taryfiasz spyta ...
"taryfiasz" :mysli: :-? :O    a co za czort ?

:E :E :E
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 30, 2011, 20:11:49 »

*

Konrad4x

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwiec 30, 2011, 20:18:13 »
A wiedziałeś, że na Ursynowie jest Zakopane.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ursyn%C3%B3w#Osiedla_Ursynowa

hehe spodziewalem sie tej riposty, co prawda nie od ciebie, ale ok :)
Widzisz problem jest taki, ze to zakopane pojawia sie w AM jak zaznaczysz sobie, ze chcesz tylko ogladac na belce miejscowosc oraz ulice. Nie zaznaczylem, ze chce dzielnice/osiedle . Pomimo tego zostalem przez AM uszczesliwiony na sile. Stad wlasnie miedzy innymi uwazam, ze ta dolna belka, to delikatnie mowiac nieudane rozwiazanie. Prawda, ze delikatnie to podsumowalem ?  :P

Połączone: Czerwiec 30, 2011, 20:23:35
....
Jak mnie taryfiasz spyta ...
"taryfiasz" :mysli: :-? :O    a co za czort ?
 :E :E :E

widze, ze kolega z tych pismiennie niomylnych :) Od dzis czytaj kazda swoja wypowiedz po 3 razy zanim wyslesz, bo wytkne ci publicznie kazda literowke, no dobra nie bede taki - kazdy blad ortograficzny :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 20:23:35 wysłana przez Konrad4x »

*

• 6498
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwiec 30, 2011, 21:32:46 »
Widzisz problem jest taki, ze to zakopane pojawia sie w AM jak zaznaczysz sobie, ze chcesz tylko ogladac na belce miejscowosc oraz ulice. Nie zaznaczylem, ze chce dzielnice/osiedle . Pomimo tego zostalem przez AM uszczesliwiony na sile. Stad wlasnie miedzy innymi uwazam, ze ta dolna belka, to delikatnie mowiac nieudane rozwiazanie.
Też uważam, że osiedla to przegięcie, choć w przypadku Warszawy ma to pewne uzasadnienie. Nie powiesz np., że jedziesz na płd-wsch Ursynów, tylko na Kabaty. Podobnie na Młociny, a nie na jakieś Bielany północne.
Pochrzanione jest to m.in. w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, a na Śląsku połowa miast (i ich dzielnic) jest w Katowicach. Niewątpliwie albo do uporządkowania (tylko jak?), albo do wywalenia z AM - zastawiając tylko miasto i ulicę.
Nawiasem mówiąc - kocham w AutoMapie tę dolną belkę, bo zawsze wiem gdzie jestem, jak przejeżdżam przez te wszystkie pipidówki. Szczególnie, gdy ktoś zadzwoni i zapyta.

Prawda, ze delikatnie to podsumowalem ?  :P
Całkiem elegańciuteńko...  :grin:

*

Konrad4x

« Odpowiedź #104 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:00:23 »
Nie powiesz np., że jedziesz na płd-wsch Ursynów, tylko na Kabaty. Podobnie na Młociny, a nie na jakieś Bielany północne.
owszem nie powiem, tylko wpisze do AM adres pod jaki chce trafic i guzik mnie obchodzi czy to zakopane, kabaty, czy inne mlociny :P
To powinno tak dzialac, ze ma mi sie to pojawiac jak sobie to zaptaszkuje, a nie na sile. W innych navi takiego kuriozum nie ma i jest ok. Jezeli nie moga tego balaganu ogarnac, to niech albo wywala te osiedla, tylko faktycznie jak, jezeli jest bajzel, albo niech zakupia slownik uporzadkowany. Ja jezdze z AM w orientacji pionowej, wiec kazdy mm tej belki jest dla mnie wazny i szkoda mi miejsca na pierdoly, bo czasami zaslania to istotne informacje lub je obcina.

*

• 6498
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:45:00 »
Moim zdaniem w bazie nazw (i w obszarach) nazwy osiedli powinny być. Bo taksówkarz z Wąchocka może nie wiedzieć, gdzie te Młociny czy inne Kabaty są, a klient się uprze i trzeba go tam zawieźć (np. pod McDonalda na Młocinach).
Ale nie powinno nazw osiedli być w belce. Czy powinna być nazwa dzielnicy? Może jakieś referendum?

*

Konrad4x

« Odpowiedź #106 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:57:14 »
Moim zdaniem w bazie nazw (i w obszarach) nazwy osiedli powinny być. Bo taksówkarz z Wąchocka może nie wiedzieć, gdzie te Młociny czy inne Kabaty są, a klient się uprze i trzeba go tam zawieźć (np. pod McDonalda na Młocinach).
Ale nie powinno nazw osiedli być w belce. Czy powinna być nazwa dzielnicy? Może jakieś referendum?
troszke sie zaplatales, bo z jednej strony piszesz, ze osiedla powinny byc w bazie, ale nie powinny byc wyswietlane na belce. No to gdzie te osiedla mialyby sie wyswietlac, jak nie na belce. Moim zdaniem niech sie wyswietlaja, tylko na wyrazne zyczenie usera, czyli po zaptaszkowaniu tej oocji. I wtedy nie bede zrzedzil :P
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 22:58:47 wysłana przez Konrad4x »

« Odpowiedź #107 dnia: Czerwiec 30, 2011, 22:59:11 »
Faktycznie, APR zniknął z Wrocławia. Przejrzę jeszcze więcej skrzyżowań i puszczę info do supportu.

W Opolu też już ponoć nie ma APR  :S

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwiec 30, 2011, 23:07:25 »
Oczywiście powinno na belce być wyświetlane to co zaznaczę. Zamiast czterech opcji niech będzie np. osiem.

I wtedy osiedle będzie - osiedlem, dzielnica - dzielnicą, kraj - krajem. A teraz oprócz tego co chcę mam mnóstwo śmiecia na belce. I nawet kolejności nie mogę wybrać.

*

• 6498
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwiec 30, 2011, 23:12:18 »
troszke sie zaplatales, bo z jednej strony piszesz, ze osiedla powinny byc w bazie, ale nie powinny byc wyswietlane na belce. No to gdzie te osiedla mialyby sie wyswietlac, jak nie na belce. Moim zdaniem niech sie wyswietlaja, tylko na wyrazne zyczenie usera, czyli po zaptaszkowaniu tej oocji. I wtedy nie bede zrzedzil :P
POI też są w bazie, a jakoś na belkę nie trafiają. Przecież to algorytm decyduje, co ma być wyświetlane na belce. Równie dobrze belka może być pusta, jeśli zdecyduje tak programista.
Może być też tak, że w trybie przeglądania mapy (jak klikniesz na punkt mapy) dzielnice i osiedla mogły by się pojawiać na belce, zaś w trybie nawigacji np. tylko ulica i... (tu wpisać wariant "dzielnica, miasto" lub tylko "miasto").
To chyba można dowolnie ustawić.

A czy jest taka opcja w AM - wybór sposobu wyświetlania treści na belce? Nie mam wersji WM, a w TPC oraz iAM nie widzę.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #110 dnia: Czerwiec 30, 2011, 23:34:39 »
Kolego Moi, jest taka opcja na WM, jak tapniesz w dolna belke, to wyskakuje okienko i mozesz wybierac, tylko co z tego jak to zle dziala uszczesliwiajac nas na sile, tak jak napisal tez Izaw. ja juz dawno pisalem o tym do supportu i to nawet dwa razy, ale co poradzic, jak oni uwazaja, ze jest ok. Rece wtedy opadaja :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2011, 23:38:21 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwiec 30, 2011, 23:38:40 »
Oczywiście powinno na belce być wyświetlane to co zaznaczę ...
A teraz oprócz tego co chcę mam mnóstwo śmiecia na belce. I nawet kolejności nie mogę wybrać.
Jak nie możesz jak możesz, trzeba tylko chcieć. Kolejność wyświetlania jest taka
w jakiej sobie wybierzesz elementy do wyświetlenia.

A problem jest tylko w tym, że wprzypadku miejscowości i dzielnic,
to co się wyswietla wcale nie jest tym co się wyświetlać powinno.
Nieraz w polu miejscowości wyświetlane są części miejscowości, czy dzielnice
a w polu dzielnicy/osiedla pojawiają sie nazwy miasta.
Mało tego, bywa ze przy ustawieniu miasto-dzielnica wyświetla się jedne miasto,
a w polu dzielnica inne miasto, albo w polu miasto wyświetla się dzielnica,
a w polu dzielnica miasto, w dodatku nie te, do którego należy wyświetlana dzielnica.
A najgorsze, że ten burdel jest od lat i nie widać nawet perspektyw na poprawę  :mad:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 01, 2011, 00:00:12 »
[mod]wyciąłem niepotrzebny cytat nM.[/mod]
Sam sobie przeczysz. Nie można precyzyjnie wybrać typu i ilości informacji. Najczęściej jest jej za dużo, ale czasami tylko numer drogi, choć nie zaznaczony.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2011, 00:11:33 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 01, 2011, 00:21:26 »
Co to znaczy precyzyjnie?
Masz do wyboru 5 pól i wybrac możesz precyzyjnie:
- jakie chcesz
- ile chcesz
- w jakiej kolejności
A że zawartość tych pól nie zawsze jest zgodna z ich nazwami, to już nie kwestia braku wyboru.
Ale takiego cuda ja opisujesz, żeby wyświetlało nr drogi choć nie jest zaznaczony
to jeszcze nie spotkałem.

*

• 6498
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 01, 2011, 01:12:03 »
jak tapniesz w dolna belke, to wyskakuje okienko i mozesz wybierac
O! Na TPC też to działa. Fajne! I jak tu nie lubić tej AutoMapy?  :ok: :grin:
Po ponad ośmiu latach z AM może wreszcie kiedyś wykonam ten RTFM...  :E

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 01, 2011, 02:11:01 »
Sam sobie przeczysz. Nie można precyzyjnie wybrać typu i ilości informacji. Najczęściej jest jej za dużo, ale czasami tylko numer drogi, choć nie zaznaczony.
Jest balagan w bazie. Zglaszalem im ze 30 razy, ze belka sie popisuje glupotami.
Ich problem polega pewnie na tym, ze za bardzo nie maja koncepcji jak te baze uporzadkowac. Przez lata dokladali info i teraz trzeba to wyjac z bazy, poukladac i poprzesuwac bledne dzielnice z miast w dzielnice i nazwy miast w miasta.
Belka z ulica i miastem czesto pokazuje bzdure na bzdurze.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 01, 2011, 12:11:05 »
nM
Mam pola do wyboru i co z tego? Ja wybieram swoje, a pokazuje swoje. Często mnie interesujące w postaci "...".

Jeżeli Ty się nie spotkałeś, to nie znaczy,że nie istnieje. Cóż, nie jesteś alfą i omegą, a czasami szkoda. Jadąc drogą wojewódzką mam mam na górnej i dolnej belce tylko numer. Oczywiście nie mówię o miastach, a miasteczkach czy wsiach (nie sprawdzałem statusu miejscowości) - inaczej małych skupiskach domów oznaczonych w realu zielona tablicą z nawą i czasami białą z budyneczkami. A że pokazuje numer drogi? A co ma innego, gdy danych brak?

Co do braku wyboru. Chcę wybrać i mieć, a nie dociekać co będzie i kiedy zamiast tych "wybranych" pojawi się coś innego. Jeżeli Tobie tak pasuje, to OK, Ale inni mogą mieć inne zdanie. Pozwolisz?

*

Konrad4x

« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 01, 2011, 12:44:38 »
nM
Chcę wybrać i mieć, a nie dociekać co będzie i kiedy zamiast tych "wybranych" pojawi się coś innego. Jeżeli Tobie tak pasuje, to OK, Ale inni mogą mieć inne zdanie. Pozwolisz?
Chyba się czegoś napaliłem, ale stanę w obronie NM. Moderator nie napisał, że mu ten stan rzeczy pasuje, a nawet napisał (z resztą nie tylko on) wcześniej dobitnie, że panuje w tym temacie burdel od wielu lat. I tu zapewne pełna zgoda. Pewnie gdyby wystawić w tym temacie ankietę, to 99 % odpowiedzi poparło by to stwierdzenie. A tak na marginesie, to ja np troszkę biorę poprawki na niektóre łagodzące problem wypowiedzi NM-a, ponieważ rozumiem, w jakiej niełatwej roli on tu występuje. Pewnie "przy piwie" te rozmowy wyglądałyby lekko inaczej  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2011, 12:49:21 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #118 dnia: Lipiec 01, 2011, 13:28:55 »
Mam zaznaczone nazwy ulic, a jadąc np. Al. Krakowską wyświetla mi się na belce (E67; E77; 7; 8) Krakowska al.
W HD2 ustawionym pionowo na oryginalnej. skórce widać tylko część tej informacji, nr drogi są mi nie potrzebne bo i tak nie będę tego porównywał z tabliczkami w słupach (to nie jest nawigacja sztabowa).
Tylko nie piszcie że mogę to ustawić poziomo i wtedy będę widział więcej - ja chcę tak jak zaznaczyłem NAZWA ULICY.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 01, 2011, 14:58:28 »
Cytat: ycbo
Mam zaznaczone nazwy ulic, a jadąc np. Al. Krakowską wyświetla mi się na belce (E67; E77; 7; 8) Krakowska al. ...  ja chcę tak jak zaznaczyłem NAZWA ULICY

Nie, nie masz zaznaczonej NAZWY ULICY, aż takiego wyboru nie ma.
Masz zaznaczoną opcję 'Ulica/Droga' więc nie opowiadaj, że zaznaczyłeś tylko nazwę ulicy.

Cytat: izaw
Mam pola do wyboru i co z tego? Ja wybieram swoje, a pokazuje swoje ...
Właśnie o to chodzi, że masz wybór, tylko prawie nic z tego nie wynika.
Spróbuję Ci to wyjaśnić obrazowo, może wtedy poczujesz różnicę.
Na dziale mięsnym w supermarkecie masz dziesiątki różnych wędlin masowej produkcji,
a każda smakuje tak samo. Możesz przebierać do woli, od Rzeszowskiej i Krakowskiej
przez Chłopską i Wiejską, po Jałowcową i Mortadelę, tyle że różnicy w smaku prawie nie odczujesz.
Ja chcę żeby Krakowska smakowała jak Krakowska, Jałowcowa jak Jałowcowa,
a nie żeby wszystkie smakowały jak wyrób kiełbasopodobny.
Ty chcesz jeszcze 2x więcej możliwości wyboru.
Czy jak dołożą Ci Podwędzaną, Podsuszaną i Kiełbaskę Babuni to będziesz zadowolony?

Jeżeli Ty się nie spotkałeś, to nie znaczy,że nie istnieje. Cóż, nie jesteś alfą i omegą ...
Jadąc drogą wojewódzką mam mam na górnej i dolnej belce tylko numer
A co ma do tego Alfa i Omega?
Skoro twierdzisz, że istnieje to po prostu pokaż screna.
Ja twierdzę, że jeśli na dolnej belce nie masz wybranej opcji 'Ulica/Droga'
to numeru tam nie zobaczysz. Ty twierdzisz że:
czasami tylko numer drogi, choć nie zaznaczony.
Skoro tak jest, to po prostu pokaż to. Wystarczy mi jeden obrazek.

A że pokazuje numer drogi? A co ma innego, gdy danych brak?
Jak danych brak, to zwyczajnie ma nie pokazywać niczego.