AM6.8.1d z nową mapą 1106 na wakacje

• 140 Odpowiedzi
  • 39119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mareko

• **
  • 217
Odp: AM6.8.1d z nową mapą 1106 na wakacje
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 23, 2011, 00:25:49 »
Nie ma sie co ekscytować . Ja zgłosilem poprawki dot. ulicy na ktorej mieszkam jakieś pol roku temu, bylo dobrze przez kolejne 2-3 wydania mapy po czym w kolejnej znowu było źle. A rzecz jest wazna bo zglaszalem ze droga jest ... jednokierunkowa a AM wyznaczala trase pod prąd !!

Która to ulica? W Nysie?
Nie wiem czy zauważyłeś ale w Nysie i okolicy dużo poprawek zostało naniesionych na mapie.

Aktualnie nie widzę większych błędów w mapie naszego miasta.

najnowsza aktualizacja jest znowu  ok :)

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 23, 2011, 08:27:10 »
To, że uwzględnili nasze poprawki to małe miki. Jest lepszy numer - niedawno założyłem taki wątek:

http://pdaclub.pl/forum/automapa/przejazd-kolejowy/

Nie podawałem lokalizacji, bo tak mnie wkurzyli, że nie miałem zamiaru podawać na tacy tego, to co już mieli.

I proszę bardzo - przejazdy wróciły na swoje miejsce! W changelogu ani słowa o tym, że przybyło przejazdów :)

Mam wrażenie, że od kilku wydań AM (o SR nie wspominając) wypociny z tego forum są poważnie obrabiane przez Aqurat i jak widać wszystkim wychodzi to na dobre.

Oby i w tym temacie:

http://pdaclub.pl/forum/automapa/przyszlosc-am%27traffic-czyli-widoczny-podzial-na-livedrive-i-smartroutes/

zrobili zgodnie z głosem ludu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 08:30:22 wysłana przez jachraniak »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 23, 2011, 09:19:06 »
To ja dodam jeszcze jedną ciekawostkę  B)  Pamiętacie ten wątek:  http://pdaclub.pl/forum/automapa/bledna-godzina-dojazdu-w-panelu-pilota/    Już nieaktualny  :ok: :ok: :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 09:21:56 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 23, 2011, 09:59:01 »
@RUKAT

Pomyślałem, że może dokonali jakiejś modyfikacji w 1421 o czym nie poinformowali, więc zainstalowałem program (wcześniej zgodnie z instalatorem aktualizowałem jedynie mapę) i nie widzę różnicy w zagadnieniu które poruszyłeś.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 23, 2011, 10:10:02 »
Też żadnych zmian w temacie nie widzę.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 23, 2011, 10:32:22 »
W nowej wersji pojawiło się w mojej okolicy dopiski do numeracji OF i OFO (obrazek) zapewne chodzi o oficynę , ale są 2 oznaczenia ?
i ciekawe co konkretnie one oznaczają?
W wyszukiwaniu adresu też się pokazuje taka numeracja z dopiskiem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 10:34:30 wysłana przez mayek »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 23, 2011, 10:39:42 »
Też żadnych zmian w temacie nie widzę.
hmmm ...   Rzeczywiście  :mrgreen:   Tylko co ja takiego robiłem że wychodziło mi ok  :-|
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 23, 2011, 10:51:02 »
Uwazam ze zle zrobili nie poprawiajac godziny dojazdu w pilocie. A wiedziec na pewno wiedzieli.

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 23, 2011, 11:08:02 »
oj tam, oj tam  :mrgreen:

Zrobią AM7 a w niej zapewne będzie dobrze. Dalsze rozwijanie (poprawianie) AM6 nie miało sensu skoro AM7 za progiem  :ok:

*

ratajczyk

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 23, 2011, 12:06:30 »
ale lipa - pospieszyli sie. A2 strykow - konin dopiero od 1 lipca platna bedzie a tu juz jest  :mrgreen:
dziwne, w innym wariancie juz nie krzyczy, ze platna  :S
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 12:12:04 wysłana przez Sebademode »

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 23, 2011, 14:06:01 »
Ja znalazłem inny problem na wersji EU i wyznaczaniu tras już poza granicami Polski. Na wcześniejszej mapie tego nie zauważyłem.
Warunki są takie:
1. Świeża instalacja (bo myślałem, że przez aktualizacje mi się tak robi).
2. Wczoraj wieczorem ściągnięte dane z miplo.
3. Ustawiona trasa optymalna (bardziej krótka niż szybka).
4. Drogi płatne - omijaj (w poprzednich wersjach dało się wyznaczyć bez problemu trasę przy takich ustawieniach), promy - pytaj, autostrady - OK.
5. Trasa Zelów (konkretnie wioska Ignaców koło Zelowa) - Chorwacja miasto Split (centrum wg. AutoMapy).

Efekt -> wyskakuje komunikat po angielsku z windowsa, że "nie ma wystarczającej ilości pamięci, proszę wyłączyć inne aplikacje i spróbować ponownie". Po naciśnięciu OK AutoMapa się zamyka lub zawiesza.
W innych trybach czyli trasa, szybka, krótka czy te same warianty z drogami płatnymi dają ten sam efekt.
W programie zwiększyłem ilość dostępnej pamięci ale to nic nie dało.

Sprawdziłem też na innych zagranicznych miejscowościach i doszedłem do wniosku, że ten problem zależny jest chyba od odległości bo wyznaczenie trasy przy warunkach jak wyżej do Liege w Belgii czy Londynu trwa długo ale się udaje. Zaś większa odległość do Albacete w Hiszpanii wyrzuca błąd, że nie może wyznaczyć trasy przy takich ustawieniach kategorii dróg, więc włączyłem drogi płatne i jest to samo co z Chorwacją. Im dalej tym gorzej.

Możecie to sprawdzić u siebie?

Mój sprzęt to taki jak w opisie Nokia 500 (jak do tej pory dla mnie najlepsza nawigacja, szybko działa i ma sprzętową regulację głośności więc nie muszę celować w ekran podczas jazdy :-)). Oczywiście Nokia taka jak wyszła ze sklepu bez przeróbek.

PS. Możecie mi powiedzieć gdzie lub jak tu wyłączyć SR bo czasem robi mi absurdy prowadząc jakimiś polami czy ogródkami działkowymi a widzę, że główna droga jest przejezdna bezproblemowo.

Pozdrawiam

*

ratajczyk

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 23, 2011, 14:24:02 »
u mnie wyznacza, lecz mimo ustawien jak u Ciebie (optymalna omijaj drogi platne) to krzyczy taki komunikat:"POLOZENIE PUNKTOW TRASY WYMUSZA JEJ PRZEBIEG NASTEPUJACYMI DROGAMI : *PLATNE (R3 SLOWACJA)".

*

Offline grzesk

• *
  • 69
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 23, 2011, 14:30:37 »
u mnie wyznacza, lecz mimo ustawien jak u Ciebie (optymalna omijaj drogi platne) to krzyczy taki komunikat:"POLOZENIE PUNKTOW TRASY WYMUSZA JEJ PRZEBIEG NASTEPUJACYMI DROGAMI : *PLATNE (R3 SLOWACJA)".

U mnie poza Hiszpanią kiedy krzyczy właśnie komunikat automapa staje na 90% wyznaczania trasy i tak gdzie po 3 minutach lub więcej wywala błąd braku pamięci. To samo jest z Hiszpanią jak włączę drogi płatne.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 23, 2011, 15:01:40 »
Kolego Grzesk, wiem, ze to ci poradze to jest chore, bo tylko potrzebuje tego AM do oddychania, ale zrob sobie format karty pamieci i ponownie postaw AM z instalki. Powinno pomoc, a na pewno nie zaszkodzi :)

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
Odp: Niespodzianka: AM6.8.1d z mapą 1106 dostępna na serwerze AM
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 23, 2011, 15:10:25 »
Zdaje mi się, że trzeba zmniejszyć ilość pamięci na mapy tym samym zwiększona będzie pamięć na operacje. Tak około 6,5 MB na mapy.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline grzesk

• *
  • 69
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 23, 2011, 15:48:35 »
Kolego Grzesk, wiem, ze to ci poradze to jest chore, bo tylko potrzebuje tego AM do oddychania, ale zrob sobie format karty pamieci i ponownie postaw AM z instalki. Powinno pomoc, a na pewno nie zaszkodzi :)

Już to robiłem wczoraj. To było pierwsze co mi do głowy przyszło...

Połączone: Czerwiec 23, 2011, 16:14:09
Zdaje mi się, że trzeba zmniejszyć ilość pamięci na mapy tym samym zwiększona będzie pamięć na operacje. Tak około 6,5 MB na mapy.

Dzięki, pomogło. Ustawiłem 6.0 MB i działa. Strasznie wolno wyznacza ale działa.

Parę minut temu Support AutoMapy też mi tak odpisał aby zmniejszyć ilość pamięci. Do tego odpisali, że nie da się wyłączyć SR. Jednak tu na forum już znalazłem odpowiedź jak to zrobić :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 16:14:09 wysłana przez grzesk »

*

Dżeju

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 23, 2011, 17:09:24 »
(...) Parę minut temu Support AutoMapy też mi tak odpisał aby zmniejszyć ilość pamięci. Do tego odpisali, że nie da się wyłączyć SR. Jednak tu na forum już znalazłem odpowiedź jak to zrobić :)
Niestety AM z uporem maniaka, na powyższe zapytanie, wszystkim rozsyła formułkę, że dane SR ( ciekawe ilu użytkowników, wie co to w ogóle jest i co to za skrót SR ), są już tak dopracowane, że hej  :evil:
Jednak jak widać po ankiecie z tego działu jak i z innych portali, użytkownicy w zdecydowanej większości mają odmienne zdanie. No, ale przecież Klient się nie zna i się tylko czepia  :mrgreen:

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:25:37 »
Goclever 5065 FMBT, bez problemu wyznacza tą trasę. Pamięć na mapy ustawiona fabrycznie.  pozdr

*

Offline mnadziejka

• 41
  • Sprzęt: NavRoad 560 BF+AM EU, Xperia X8, Nokia 7230
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 23, 2011, 19:36:37 »
Witam kolegów.
Czy mógłby ktoś sprawdzić wyznaczenie trasy z Inowrocławia, obojętnie z którego miejsca może byc centrum - do Madryt w Hiszpani, może być również centrum.U mnie przy próbie wyznaczenia trasy najpierw bardzo długo myśli, pasek postępu zatrzymuje się na 19 % a potem komunikat - "Nie można załadowac danych mapy". Pamięć na mapy zmniejszona do minimum, na POI też na minimum, sprzęt Navroad 560 BF. Inastalacja programu AutoMapa 6.8.1d na czystą kartę.

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 23, 2011, 21:41:38 »
Inowrocław - Madryt, bez problemu

*

Offline rrudas

• **
  • 210
  • Sprzęt: Xiaomi Mi6, Modecom SX 7.1
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 23, 2011, 22:52:20 »
U mnie przy próbie wyznaczenia trasy najpierw bardzo długo myśli, pasek postępu zatrzymuje się na 19 % a potem komunikat - "Nie można załadowac danych mapy". Pamięć na mapy zmniejszona do minimum,
Zwiększ pamięć na dane mapy
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)

Uczcie się języków - curva dei pedali

*

pliers

« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 24, 2011, 22:32:01 »
Jutro jadę do Gdańska i się właśnie zastanawiam czy tej drogi nie ma( niejest przejezdna) czy się komuś farby skończyły i nie domalowali? :-)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 24, 2011, 23:31:20 »
A może zechciał byś napisać, gdzie to jest?

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 24, 2011, 23:51:46 »
Pod Gdańskiem. Dla kogoś biegle posługującego się cyrylicą, znalezienie skrzyżowania DW226 z DK7 też nie powinno stanowić problemu  :P.
Roboty trwają tam przynajmniej od ubiegłego roku, w poprzednie wakacje jechało się jednak normalnie. Jak wygląda to teraz, nie wiem.

*

• 6498
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 25, 2011, 09:39:12 »
Myślę jednak, że byłoby szybciej dla dociekliwych, gdyby nie tworzyć tu szarad, tylko opisowo zlokalizować miejsce występowania problemu. Choćby przy użyciu cyrylicy.  :grin:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 25, 2011, 09:51:18 »
Cytat: statler
Dla kogoś biegle posługującego się cyrylicą, znalezienie skrzyżowania DW226 z DK7 też nie powinno stanowić problemu  :P.
... Jak wygląda to teraz, nie wiem.

Dla kogoś biegle posługującego się ironią, znalezienie informacji o aktualnej sytuacji na tej drodze również nie powinno stanowić problemu.
Zamiast 'wymownego nie wiem', niczego treściwego nie wnoszącego do tematu,
mógłbyś wtedy napisać że droga wciąż jest nieprzejezdna,
a moderator przymknąłby oko na tę drobną złosliwość.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:47:07 »
Moi, moja złośliwość nie była zamierzona. Jeśli poczułeś się urażony, przepraszam.
nM, masz rację. Przyznaję, że z powodu późnej pory i  :party: nie chciało mi się szukać informacji, zwłaszcza że do momentu napisania posta znalazłem kilka wzajemnie się wykluczających.
Remont z objazdem od 17.04.11 do 30.04.12. Źródło - http://www.gddkia.gov.pl/10/serwis-dla-kierowcow, http://korki.trojmiasto.pl/Utrudnienia-na-siodemce-Drogowcy-przygotowuja-objazdy-n46928.html?sort=up

*

pliers

« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:52:12 »

Myślę jednak, że byłoby szybciej dla dociekliwych, gdyby nie tworzyć tu szarad, tylko opisowo zlokalizować miejsce występowania problemu. Choćby przy użyciu cyrylicy

Zrzut pokazałem "w ramach ciekawostki". Zastanawia mnie co Twoja, czy też innych dociekliwość mogłaby tu zdziałać.

Rozumiem że nieprzejedność tego odcinka sprawia, że można "przymknąć oko" na brak jej fragmentu.

Już nieraz się zdarzało osobom oprasowującym mapy gubić krótsze czy dłuższe fragmenty dróg.

To wszystko.

*

• 6498
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 25, 2011, 17:28:51 »
Rozumiem że nieprzejedność tego odcinka sprawia, że można "przymknąć oko" na brak jej fragmentu.
Nie wiedziałem, że miała to być tylko ciekawostka. Potraktowałem wpis jako zgłoszenie problemu, który należy zlikwidować. A często zdarza się, że trudno zlokalizować miejsce występowania problemu, stąd prośba o doprecyzowanie. Może niezbyt umiejętnie wyartykułowana.
Tak to czasem bywa o północy.  :ok:

Moi, moja złośliwość nie była zamierzona. Jeśli poczułeś się urażony, przepraszam.
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić - ironia była zamierzona, ale całkiem zgrabna i celna. Nie widzę zupełnie powodu, by się obrażać.  :mrgreen:

Na marginesie - budowa wiaduktu nad S-7 pewnie "chwilę potrwa", więc czeka nas niezły meksyk na objeździe przez Bogatkę. Jeździłem tamtędy czasem na skróty do Sobieszewa.
BTW - wie ktoś, czy ruszono z naprawą mostu pontonowego w Sobieszewie i udrożnieniem go dla cięższych pojazdów?
BTW2 - ograniczenie 3,5t na moście dodałem do Miplo.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 25, 2011, 20:08:20 »
W moich regionach też sporo zmian w PL

U mnie to wręcz rewolucja. Od 1994 roku mieszkam na Ursynowie, osiedle Jary. A dzisiaj AM mi pokazała że to jednak Grabów nie Jary. Tyle lat żyłem w niewiedzy. Dzięki Ci Aquracie  :mrgreen:
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5