Przepraszam, że znów sieję offtop, ale mam doświadczenia z 2giej strony bieguna i będę się nimi dzielił zawsze i wszędzie:
Oddałem prawie 100% sprawny telefon na gwarancji do serwisu NOKII z tylko 1 problemem: niedziałający slot kart pamięci.
Telefon wrócił z anulowaną gwarancją, z niedziałającym slotem kart pamięci, z niedziałającym głośnikiem (sic!), z paprochami pod nierozbieralną (domowymi sposobami) obudową ekranu.
Ze sprawnego urządzenia zrobili mi cegłówkę, no chyba, że ktoś potrzebuje komórki w której nic nie słychać, bo nie ma głośnika.
Powiedziałem sobie, że nigdy więcej tego fińsko-chińskiego szajsu nie kupię i nie żałuję- jak patrzę w ich ofertę i widzę te ich "nowości", to się zastanawiam czasem, czy ktoś nie zrobił im psikusa i nie wrzucił jako nowość jakiegoś prototypu sprzed 5lat, bo mniej więcej takie zaawansowanie techniczne mają te ich bajery.
Jak sobie moderator chce usunąć za offtop, to niech usuwa. Ja Zawsze będę przed tą firmą ostrzegał gdzie się tylko da. Jeśli choć 1 osoba zastanowi się 2 razy przed zakupem nokii, to znaczy, że było warto.
Nikt mnie jeszcze nigdy tak nie oszukał i nie olał jak serwis nokii.