No cóż, może niech rozsądzą inni, ale ja zostaję na razie przy swoim zdaniu, że SR to są "statystyczne uśrednione" prędkości na danych odcinkach dróg a LD to "aktualne" czyli mierzone w danej chwili przez użytkowników AM jeżdżących z włączonym Traffikiem.
Kolega uważa chyba, że LD to wyłącznie zdarzenia drogowe, co nie wydaje mi się poprawną interpretacją.
Oto cytat ze strony AM:
Podczas nawigacji, użytkownicy AutoMapy są wspierani przez technologię LiveDrive!, dzięki której, prócz informacji o sytuacji drogowej przekazywanej w czasie rzeczywistym, pobierane są z serwera AutoMapa Traffic dane o aktualnych utrudnieniach i blokadach na drodze. Dane wpływają na wyznaczanie tras i pozwalają ograniczyć do minimum problemy wynikające z nowej organizacji ruchu w okolicy zablokowanych odcinków.
Wynika z niego dość jasno, że
zdarzenia czyli "aktualne utrudnienia i blokady" to informacje dodatkowe, uzyskiwane
oprócz informacji podstawowych czyli "sytuacji drogowej w czasie rzeczywistym", co ja rozumiem właśnie jako dane o natężeniu/średniej prędkości ruchu na poszczególnych odcinkach dróg. Ponadto zupełnie nie jestem w stanie zrozumieć, jakie informacje zbierałyby serwery AM Traffic od kierowców z włączonym LD - tylko i wyłącznie na użytek kolejnych aktualizacji SR? Brzmi bez sensu. No bo przecież o blokadach i wypadkach z tych informacji AM się nie dowie.
Chętnie bym usłyszał zdanie innych, bo jeśli rację ma kol.
puniek a ja się mylę, to system LD jest całkowicie bezużyteczny. A ja zacznę szukać nawigacji z prawdziwego zdarzenia.