AM 6.6

• 779 Odpowiedzi
  • 193874 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: AM 6.6
« Odpowiedź #420 dnia: Sierpień 28, 2010, 14:44:55 »
Dzisiaj mimo ustawionej blokady przez traffic na Alei Niepodległości (odcinek Koszykowa-Wawelska) AM mnie przez ten odcinek wyznaczyła trasę i przeprowadziła.... Co prawda odcinek ten w praktyce nie jest całkowicie zablokowany bo jest mijanka innym pasem ulicy ale w AM w danych traffic jest blokada....
Czy ktoś może mi to jakoś wytłumaczyć?

Pozdrawiam

Dziwne, dzisiaj wszystkie blokady na AL. Niepodległości w AM Traffic znikły... chociaż remont (przynajmniej ten przy Nowowiejskiej) ma trwać podobno do 19.09 (wg tego co znalazłem w internecie) - nic z tego nie kapuję..... :-?

UPDATE: chyba, ze jezdnię otworzyli a remont torowiska tramwajowego będzie trwał już na nim samym...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 14:50:35 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Bilunia

« Odpowiedź #421 dnia: Sierpień 28, 2010, 14:56:05 »

Powiedz czym Ty kolego jezdzisz ze uzyskujesz tak kosmiczne srednie predkosci ? No chyba ze te ustawienia nie mają nic wspolnego z rzeczywistoscia.
:ok: :ok: :wink:
Nawet, gdyby kolega darekgra  jeździł wyłącznie pomiędzy 1-szą a 4-tą w nocy, to na autostradzie, może by dał radę. Ale dalej, to już zdecydowanie oderwał się od realiów. Natomiast, jak widzę miejskie - 51 i 45, to nawet trudno to komentować.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:00:49 wysłana przez Bilunia »

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #422 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:00:49 »
Może i macie rację, że winą był odbiornik GPS. Chociaż o tyle mnie to dziwi, że Asus ma zdecydowanie gorszy odbiornik (potrafi zgubić sygnał w trakcie jazdy przy mocno pochmurnym niebie) i przez całą trasę nie odwalał takich numerów. Dodatkowo nawet na postoju AM non-stop wyliczała trasę od nowa a pozycja przecież się nie zmieniała.

Kolejna sprawa - nie zmienia to faktu, że np. w trakcie drogi ustawionej jako "Szybka" ściągał mnie z autostrady po to żeby pojechać po lokalnych drogach. A każdy kto widział sieć autostrad w Niemczech wie doskonale, że owszem w niektórych miejscach jak np. przy Hamburgu lepiej jest zjechać z autostrady a nie pchać się w stronę miasta ale np. dojazd od polskiej granicy do Berlina to zdecydowanie korzystniej wypadnie właśnie po autostradzie a nie lokalnymi drogami.

I jeszcze jedno. Jak kasowałem punkt końcowy i ustawiałem go jeszcze raz ręcznie to na chwilę (jakieś 20-30km) to pomagało. Jeśli winą byłby wyłącznie odbiornik GPS to przecież coś takiego by nic nie dało. Tak samo nie zauważyłem, żeby wskaźnik pozycji przesuwał się z poza obręb drogi.

Następnym razem wrzucę na kartę AM5 i przy takich jazdach będę w stanie w 100% zweryfikować czy to wina AM czy faktycznie urządzenia.

EDIT: a jak wytłumaczyć fakt, że jak zrobiłem demo tej mojej "nieszczęsnej" trasy i puściłem je lekko przyspieszone (x4) to w paru miejscach wywalał mi komunikat "jesteś poza trasą"? Przecież przy demie nie ma znaczenia czy mam sygnał GPS czy też nie

EDIT2: tak dla informacji - support AM potwierdził problem z zapisywaniem ustawień dot. ostrzeżeń POI - teoretycznie mają to poprawić.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:05:39 wysłana przez rpp »

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #423 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:09:33 »
Nie mogę wyznaczyć żadnej trasy:
Trzebinia - Zawoja(przez okolice) - Zakopane.

Pojawia się komunikat "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych".
Czy u Was też ten komunikat się pojawia?

*

Bilunia

« Odpowiedź #424 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:14:07 »
rpp
Nie wiem którego masz Asusa, ale ja na A639 złego słowa nie powiem.
Sygnał trzyma elegancko, nigdy nie korzystam z odchylanej anteny GPS, pomimo że urządzonko jest w takową wyposażone.
Może warto po HR i zainstalowaniu AM na surowo, zrobić sobie kopię systemu np. "SPB Backup". Jak z czasem nazbiera się śmieci i coś zafiksuje, przywrócenie kopii systemu trwa ok. 30 sek. Nie tracisz w ten sposób niczego, co wcześniej było zainstalowane, ani ustawień AM (nawet tych zrobionych później)
Jeżeli Ci powiem, że korzystając z AM w trasie, zdarza mi się włączyć w tle WMP i słuchać swojej muzyczki, to pewnie nie uwierzysz. :proud:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:16:50 wysłana przez Bilunia »

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #425 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:20:58 »
Nie mogę wyznaczyć żadnej trasy:
Trzebinia - Zawoja(przez okolice) - Zakopane.

Pojawia się komunikat "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych".
Czy u Was też ten komunikat się pojawia?

U mnie pojawia sie komunikat ale o tresci: "Cel nie zostal osiagniety dla zadanych klas drog".
Ps. Jak tak dalej AM bedzie sie zachowywala to chyba faktycznie trzeba bedzie zmienic program do nawigacji.

A co lepsze jak ustawie zeby bral pod uwage drogi wszystkich kategorii to wyswietla komunikat o tresci: " Przekroczona maksymalna liczba kombinacji wyszukiwania". - AM EU.

Na AM PL mam identyczny komunikat jak u Ciebie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:28:08 wysłana przez kwojtow »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #426 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:21:34 »
Kolejna sprawa - nie zmienia to faktu, że np. w trakcie drogi ustawionej jako "Szybka" ściągał mnie z autostrady po to żeby pojechać po lokalnych drogach.
A to insza inszość... mnie AM 6.6.0 beta 2 zrzuciła z dwupasmowej E65 i 10 o statusie ekspresówki (trasa Świnoujście-Bydgoszcz) by przeczołgać kilkadziesiąt km po drodze po której nie odważyłbym się bez niej jechać (przez Grabowo, Ulikowo, Pęzino, Brudzewice, Słodkówko)...
Zastanawiam się czy mam jeszcze sprawne amortyzatory...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:28:25 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline darekgra

• 31
  • Sprzęt: SmartGPS 760 Vision
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:22:18 »
koledzy co do tych moich ustawień.... kurde trafik strasznie zawyża czasy podbicie średniej prędkości dla poszczególnych kategorii dróg poprawia też wyznaczanie  trasy, zrobiłem na tych ustawieniach około 1,5 tys km. trasy od 80 do 200 km (województwo warmińsko mazurskie i pomorskie) i zawsze w czasie  podanym na początku trasy się zmieściłem a jeżdżę Kangurem więc to nie sportówka :)

bilunia czas z mojego profilu na większości tras jest dłuższy niż z twojego, spróbuj utworzyć dodatkowy profil w AM z moimi ustawieniami i zobaczysz

*

Bilunia

« Odpowiedź #428 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:26:32 »
... mnie AM 6.6.0 beta 2 zrzuciła z dwupasmowej E65 i 10 o statusie ekspresówki by przeczołgać kilkadziesiąt km po drodze po której nie odważyłbym się bez niej jechać...
.... i posłuchałeś ? :worried:
Może AM stwierdziła, że jazda jest zbyt monotonna, więc w trosce byś nie zasnął, postanowiła Ci trochę urozmaicić traskę   :proud:

bilunia czas z mojego profilu na większości tras jest dłuższy niż z twojego, spróbuj utworzyć dodatkowy profil w AM z moimi ustawieniami i zobaczysz
Dzięki - pozostanę przy swoim profilu.
Ja nie jeżdżę Kangurem, więc nie mam możliwości przeskoków przez korki, czy inne utrudnienia. Na światłach w mieście, też muszę się niestety zatrzymywać  :proud:
Edit.
A tak na marginesie, to wskaż mi chociaż jedną wartość w moim profilu, wyższą od analogicznej w Twoim.
Żebyś nie musiał daleko szukać:
http://pdaclub.pl/forum/automapa/am-6-6/msg1361060/#msg1361060
 Jak już coś piszesz, to trzymaj się faktów.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 15:49:36 wysłana przez Bilunia »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:30:08 »
Może AM stwierdziła, że jazda jest zbyt monotonna, więc w trosce byś nie zasnął, postanowiła Ci trochę urozmaicić traskę   :proud:
Dzięki za takie atrakcje... (przez Grabowo, Ulikowo, Pęzino, Brudzewice, Słodkówko) zamiast E65 i 10...  zastanawiam się czy  amortyzatory w moim aucie są jeszcze coś warte...
ISTQB Certified Tester

*

Offline darekgra

• 31
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpień 28, 2010, 15:45:39 »

Dzięki - pozostanę przy swoim profilu.
Ja nie jeżdżę Kangurem, więc nie mam możliwości przeskoków przez korki, czy inne utrudnienia. Na światłach w mieście, też muszę się niestety zatrzymywać  :proud:

sam widzisz ze są korki itp więc po to używam SR aby odpowiednio zmniejszał średnią prędkość na poszczególnych odcinkach dróg, bo przecież nie każda ulica jest zakorkowana :) Jedną ulicę miejską przejeżdżasz z prędkością 25 km/h a drugą 65 km/h, wiec stała średnia prędkość jest niezabardzo odpowiednia. Co do próby przecież to 5 min roboty, nie przestawiasz swojego tylko tworzysz nowy, ale nie nalegam twoja sprawa...

Cytat: Bilunia
A tak na marginesie, to wskaż mi chociaż jedną wartość w moim profilu, wyższą od analogicznej w Twoim.
Żebyś nie musiał daleko szukać:
http://pdaclub.pl/forum/automapa/am-6-6/msg1361060/#msg1361060
 Jak już coś piszesz, to trzymaj się faktów.

Tak jam mam większe wartości od Ciebie ale mam włączonego trafika, a to wiele zmienia co do średniej prędkości czy Ty tego nie załapiesz????
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 16:02:32 wysłana przez darekgra »

*

Bilunia

« Odpowiedź #431 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:26:40 »
Tak jam mam większe wartości od Ciebie ale mam włączonego trafika, a to wiele zmienia co do średniej prędkości czy Ty tego nie załapiesz????
Ja dopiero co zejść z drzewa i zapewne wszystkiego nie łapać. Ale ja umieć czytać i korzystać z doświadczeń swoich i innych. Ja swoje przeźyć z Traffikiem, po czym go wyłączyć i więcej nie włączać. Przynajmniej do kolejnych wersji. Tymczasem wolę posługiwać się własnym rozumkiem. Ja ustalić trasę, a navi ma mnie bez kombinacji nią poprowadzić. Amen
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 16:30:59 wysłana przez Bilunia »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:48:59 »
Ja SR używam, LD nie.
Dodatkowo jeśli trasa wygląda dziwnie włączam profile prędkości a skonfigurowane mam je tak:
wszystkie - 160
autostrady - 130
międzynarodowe i głowne - 80
drugorzędne - 60
miejskie głowne i miejskie - 50
gruntowe - 15

Po każdej aktualizacji danych SR sprawdzam sobie jak wygląda w AM wytyczenie kilku moich ulubionych tras bez profili prędkości i jeśli jest ok to profili nie włączam.

Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:51:59 »
Dodatkowo jeśli trasa wygląda dziwnie włączam profile prędkości a skonfigurowane mam je tak:
wszystkie - 160
Chyba poproszę Cie o podanie dróg po których jeździsz by je omijać....  :P
ISTQB Certified Tester

*

Offline darekgra

• 31
« Odpowiedź #434 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:56:30 »
wszystkie - 160

ale tu nie chodzi o to czy tak się jedzie czy nie tylko o parametr do algorytmu wyznaczania tras a te 160 to tylko czasy popsuje ale ktoś możne na to nie zwracać uwagi

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #435 dnia: Sierpień 28, 2010, 16:58:00 »
ale tu nie chodzi o to czy tak się jedzie czy nie tylko o parametr do algorytmu wyznaczania tras a te 160 to tylko czasy popsuje ale ktoś możne na to nie zwracać uwagi
Powiem szczerze, ze tych profili to ja zupełnie nie czuję...
ISTQB Certified Tester

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #436 dnia: Sierpień 28, 2010, 17:05:06 »
....wszystkie - 160
Źle zinterpretowałeś. Fakt, że trochę nieszczęśliwie nazwany.
To jest taki nadrzędny parametr "w dół". Jeśli np. przy drogach międzynarodowych ustawisz 90km/h a przy wszystkich 80 km/h to AM przy międzynarodowych będzie liczyła 80 km/h.
AM porównuje wartość przypisaną do danej kategorii drogi z kategorią wszytskie i wybiera tą mniejszą.

Olewam ten paramter.
A na marginesie, to chciałbym, żeby moja padaka mogła latać z taką prędkością  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 17:07:02 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline darekgra

• 31
« Odpowiedź #437 dnia: Sierpień 28, 2010, 17:13:16 »
....wszystkie - 160
To jest taki nadrzędny parametr "w dół". Jeśli np. przy drogach międzynarodowych ustawisz 90km/h a przy wszystkich 80 km/h to AM przy międzynarodowych będzie liczyła 80 km/h.
AM porównuje wartość przypisaną do danej kategorii drogi z kategorią wszytskie i wybiera tą mniejszą.

Olewam ten paramter.
A na marginesie, to chciałbym, żeby moja padaka mogła latać z taką prędkością  :mrgreen:

dokładnie tak:)
dodam jeszcze ze ten parametr wszystkie to tak trochę jakby prędkość maksymalna (w wersji 6.5 przy demo na kilku trasach prędkość jaką się poruszasz jest taka jaką zdefiniowałeś dla drogi danej kategorii, lecz w kilku miejscach wzrastała ale nigdy powyżej wartości wszystkie, nie sprawdzałem czy w 6.6 też tak jest ale pewnie tak)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #438 dnia: Sierpień 28, 2010, 17:20:08 »
ZTCP miało służyć pojazdom ciężarowym.
Np. szybko definiujesz 80 km/h i poza terenem zabudowanym tak liczy.
Ale teraz jak są profile to chyba jest zbędne.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #439 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:17:53 »
rpp
Nie wiem którego masz Asusa, ale ja na A639 złego słowa nie powiem.
Sygnał trzyma elegancko, nigdy nie korzystam z odchylanej anteny GPS, pomimo że urządzonko jest w takową wyposażone.

Mam praktycznie to samo - czyli A636N ale także Forda z ogrzewaną przednią szybą, która skutecznie potrafi osłabić sygnał GPSa.
Parę razy przy dużym zachmurzeniu posiłkowałem się odchylaną anteną ale też kilka razy po prostu gubił sygnał i nie chciał za nic w świecie złapać fix'a.
Przy HTC Diamond2 do tej pory nigdy mi się nie zdarzyło żeby nawet przy takiej pogodnie zgubił sygnał.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:35:49 »
Aaaaa jak ogrzewana szyba  to nie dziwne że  masz problem z ciągłym  przeliczaniem trasy .  Gps pracuje  w "trudnych warunkach "  i wylicza pozycję z dużym błędem .  A co ma zrobić  AM jak dostanie pozycję 100 m. od trasy - liczy nową trasę z tamtego miejsca.  Trza wywalić antenę na dach   B)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpień 28, 2010, 18:56:07 »
Mam praktycznie to samo - czyli A636N ale także Forda z ogrzewaną przednią szybą, która skutecznie potrafi osłabić sygnał GPSa.
Owczem trochę osłabia sygnał, ale niewiele, dla dobrego odbiornika to nie jest problem.
Znacznie bardziej tłumi sygnał szyba metalizowana stosowana najczęściej we 'francuzach'.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Bilunia

« Odpowiedź #442 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:04:47 »
Aaaaa jak ogrzewana szyba  to nie dziwne że  masz problem z ciągłym  przeliczaniem trasy .  Gps pracuje  w "trudnych warunkach "  i wylicza pozycję z dużym błędem .  A co ma zrobić  AM jak dostanie pozycję 100 m. od trasy - liczy nową trasę z tamtego miejsca.  Trza wywalić antenę na dach   B)
Dokładnie. Ogrzewana szyba  :ok:.
Tylko zaopatrz się antenkę BT, by nie stanąć przed wyborem - zasilanie, czy antena.
W razie czego, zawsze możesz trzymać urządzenie w ręce za oknem  :proud:

*

Offline cheetahmax

• 23
  • Sprzęt: MIO P360
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:17:19 »
....wszystkie - 160

a dokładanie wg FAQ AM wygląda to tak:
Podczas wyznaczania trasy szybkiej program stara się zrobić to tak by uzyskać jak najkrótszy sumaryczny czas przejazdu. Na każdym odcinku drogi badanym w trakcie wyznaczania trasy, spodziewana prędkość określana jest następująco:
Jeśli użytkownik nie korzysta z systemu AM'Traffic => na podstawie jedynie domyślnych wartości zawartych w danych mapy.
Jeśli użytkownik korzysta z systemu AM'Traffic bez połączenia z Internetem =>  dodatkowo używane sa dane AM'Traffic zawarte w mapach.
Jeśli użytkownik korzysta z systemu AM'Traffic i odbiera dane online => dodatkowo uwzględniane są dane online z serwera AM'Traffic.
Jeśli użytkownik w ustawieniach ustawi własne ograniczenia prędkości (MENU | Ustawienia | Trasy | Dane pojazdu) i są one niższe niż prędkości w danych mapy i AM'Traffic to te niższe prędkości zostaną wzięte pod uwagę przez AutoMapę.

Ja nie rozumiem tego ustawienia "wszystkie"

*

Offline rafal66

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Sensation Z710e + Acer Iconia Tab A500 (16)
« Odpowiedź #444 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:20:04 »
Coraz bardziej mnie wnerwia zbaczanie z głównej drogi. Dziś będąc w Kazimierzu Dolnym, wyjeżdżając w stronę Puław kazała mi zjechać na parking i znów wrócić na drogę (może ze 100 metrów przejechać parkingiem, kto tam bywa to wie o który parkingi chodzi na ul. Puławskiej)
Potem miałem to samo parę razy do W-wy, gdzie jest równoległa ulica z możliwością powrotu (nawet jak jest niższa kategoria, co widać np. w Kazimierzu) to pcha mnie tam  :(

Przykłady miejsc gdzie prowadzi "bokiem":

http://mapa.targeo.pl/,18,21.95563,51.32937?l=040ed1724a0b766b

http://mapa.targeo.pl/,18,21.06924,52.20339?l=7ae1d0024c5fba69

R.

ps. ma ktoś z was apple i czyta forum przez FF? bo co próbuje ożyć "ć" lub "ś" to mi zapisuje post podczas edycji - jakieś pomysły? Na windzie tego nie mam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 19:32:23 wysłana przez rafal66 »

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpień 28, 2010, 19:42:31 »
Właśnie chciałem uniknąć dodatkowej anteny i jak do tej pory Diamond ładnie się sprawował. Co dziwniejsze zaczął głupieć tylko przy tej bardzo długiej trasie. Przy krótszych (tak nawet powiedzmy do 300-400km) było ok. Zresztą jak dojechałem do Strykowa i znowu włączyłem AM to już bardzo ładnie poprowadził do samej Warszawy (a wcześniej była podobna pogoda więc nie można powiedzieć, że sygnał był np. zakłócany przez chmury czy coś takiego).

Pewnie prawda leży gdzieś po środku - czyli zarówno kwestia łapania sygnału ale też radzenia sobie AM z długą trasą.

No nic - spróbuję doinstalować tą samą wersję co mam na Asusie i zobaczę jak to się zachowa na przyszłość :-) będzie to najbardziej wiarygodny test.

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpień 28, 2010, 20:31:19 »
zbaczanie z drogi do supportu zglaszalem juz od 2 poprzednich wersji.
Support zwalal to na chmury, slaby GPS w Omni etc., ale wczesniej tego nie bylo. Zdarza mi sie to szczegolnie czesto mam to np. jadac ulica Karczunkowska, wprowadza mnie na poboczna droge przy parkingu, Poleczki i inne.
Zaczyna mnie to tez juz wkurzac :(((

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #447 dnia: Sierpień 28, 2010, 20:44:40 »
Jeśli użytkownik korzysta z systemu AM'Traffic i odbiera dane online => dodatkowo uwzględniane są dane online z serwera AM'Traffic.
Tylko dlaczego przy traffic onLine trasy wyznaczane są po blokadach...?
testowałem to wczoraj i nie znalazłem w Am trasy gdzie omijałoby mi blokadę z traffica....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpień 28, 2010, 21:09:03 »
w AM 6.6 przybylo pare zbednych uliczek ktorych nie ma ani na Miplo ani na Targeo Np dzis bylem w Jaworznie i wracajac juz do domu z ul Piekarskiej na skrzyzowaniu z ul Dzialkowa kazala skrecic w prawo tak tez uczynilem tylko ze to jest wjazd na parking pod Biedronke gdzie postawione sa slupki ktore uniemozliwiaja przejazd na DK 79 Nawet nie mozna zablokowac tego odcinka zeby innych tam nie pchala bo nie ma gdzie  :evil: na innych mapach tego odcinka nie ma  :mysli:
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline rafal66

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC Sensation Z710e + Acer Iconia Tab A500 (16)
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpień 28, 2010, 22:41:17 »

Support zwalal to na chmury, slaby GPS w Omni etc., ale wczesniej tego nie bylo. Zdarza mi sie to szczegolnie czesto mam

No tak, tylko jak to może mieć coś wspólnego z sygnałem GPS (lub jego jakością) jeśli błędy widać w wyznaczonej trasie, zanim się w nią wyruszy...
O ile wcześniej wspomniany przeze mnie przykład Puławskiej w W-wie (objazd wiaduktu po prawej) najwyżej narobi kłopotów z powrotem na swój pas, to przykład z Kazimierza jest naprawdę kłopotliwy (trzeba skręcić i się potem ponownie włączać do ruchu po przejechaniu parkingu).
Ewidentnie jest jakiś problem, bo dzieje się to w różnych miejscach, niezależnie od kategorii drogi.

kazala skrecic w prawo tak tez uczynilem tylko ze to jest wjazd na parking pod Biedronke gdzie postawione sa slupki ktore uniemozliwiaja przejazd na DK 79

Nałożyło ci się to co ja opisywałem na błąd na mapie (przejezdność nieprzejezdnej uliczki). Gdyby nie "skoki w bok" w wykonaniu AM to nikt by się nawet nie zorientował, że coś jest nie tak z tym parkingiem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 22:48:24 wysłana przez rafal66 »