AM 6.6

• 779 Odpowiedzi
  • 193832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
Odp: AM 6.6
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:59:04 »
> Asystent Pasa Ruchu w Polsce

Moze banalne pytanie ale nie wiem. Jak to doklanie dziala?

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:22:37 »
APR działa nieźle. Fajnie ze stara się pokazać najlepszy pas przygotowujący do manewru nawet na 2 skrzyzowania wcześniej. Zapobiega to wciskaniu się potem.
Paweł

*

Offline amico_pl

• *
  • 83
  • Sprzęt: BlackBerry Torch 9800, Loox N560
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:26:16 »
TO kiedy będzie wersja 6.6.1?  :P

Wartą tą zasysać? Mnie pokazuje oczekiwany czas 5h  :worried:

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:30:02 »
mam wolne lacze 1MBit i pobiera ile dala fabryka wiec niezle

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:40:53 »
... wątek przekształcił się w komentarze krewnych i znajomych królika, którzy dostąpili zaszczytu użytkowania tejże wersji :-|
Nie bardzo rozumiem Twoją złośliwość. :-?
Do wydania AM dla wszystkich na stronce tak właśnie było. Występował podział na userów różnych kategori i(tych co mieli linka i tych co go nie mieli).  Żadnej złośliwości tu nie widzę :shock:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 12:48:30 wysłana przez jartro »

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:53:37 »
Miało być dobrze, ale wyszła z tego kupa.
Jak śpiewał Smoleń: "...wszelkich działań cała kupa i tak wyjdzie z tego figa."
Okazuje się, że padł nietrafiny pomysł z wersją betatesterowa 24h (która i tak wyciekła w świat).
Powinna być RC1 oficjalnie poleżeć z tydzień na serwerze i dopiero wersja RTM.
Każdy by wiedział, że już prawie, przedstawił problem, napisał zgłoszenie a jak nie to pretensje do siebie, że babol niezauważony. A tu od wczoraj żadne poprawki nie nastąpiły a nie jest kolorowo.
Czas minął nie ma się co załamywać w poniedziałek nowa wersja.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 13:01:31 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:54:18 »
APR działa nieźle. Fajnie ze stara się pokazać najlepszy pas przygotowujący do manewru nawet na 2 skrzyzowania wcześniej. Zapobiega to wciskaniu się potem.
Masz na myśli Warszawę?

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:58:46 »
tak mam na myśli Warszawę. Asystent pojawia się przy każdym większym skrzyżowaniu.
Paweł

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:03:00 »
A tu od wczoraj żadne poprawki nie nastąpiły a nie jest kolorowo.

Większość Twoich uwag nie potwierdza się u innych. Od siebie tylko dodam, że mam liczenie postoju 30min co 180min, więc nie wiem skąd Twoje 3min  :mysli:

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:08:47 »
Do wszystkich osób płaczących, że nie otrzymali wczoraj linka do AM 6.6

Czy uczestniczysz aktywnie w beta testach, tzn. czy wysyłasz jakieś spostrzeżenia, czy błędy do działu bety? Czy wysyłasz do supportu propozycje zmian, nowe pomysły, błędy z wersji oficjalnych?
Jeśli tak, to powinieneś czuć się pokrzywdzony, że nie otrzymałeś zaproszenia do pobrania przedpremierowej wersji, jeśli nie to nie użalaj się nad sobą.

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:12:10 »
U mnie rowniez jest 3 min co 180 min. Ale to akurat zaden istotny problem. Bardziej denerwujacy jest urwany dzwiek potwierdzajacy kasowanie trasy (i tak juz od kilku wersji).

*

Offline ymp

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:16:34 »
Czasami to mysle ze ludzie naprawde nie maja innych problemow, to sie pierdolami zajmuja. Plakac nad tym ze sie nie dostalo linka - zenujace naprawde.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:17:55 »
...Od siebie tylko dodam, że mam liczenie postoju 30min co 180min, więc nie wiem skąd Twoje 3min  :mysli:

Może tu chodzi o to, że na czystej instalce postój jest ustawiony właśnie na trzy minuty co 180 minut (przynajmniej u mnie tak jest).

Do wszystkich osób płaczących, że nie otrzymali wczoraj linka do AM 6.6

Czy uczestniczysz aktywnie w beta testach, tzn. czy wysyłasz jakieś spostrzeżenia, czy błędy do działu bety? Czy wysyłasz do supportu propozycje zmian, nowe pomysły, błędy z wersji oficjalnych?
Jeśli tak, to powinieneś czuć się pokrzywdzony, że nie otrzymałeś zaproszenia do pobrania przedpremierowej wersji, jeśli nie to nie użalaj się nad sobą.

Święta racja. W końcu zostałem nagrodzony za aktywność ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:18:40 »
U mnie rowniez jest 3 min co 180 min. Ale to akurat zaden istotny problem. Bardziej denerwujacy jest urwany dzwiek potwierdzajacy kasowanie trasy (i tak juz od kilku wersji).

A nie zmieniałeś w poprzedniej wersji na 3 min? Bo ustawienia zostają.

*

Offline Nickname

• 333
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:20:58 »
Jakie pliki skopiować by zachować punkty ulubione? Pytam, ponieważ chciałbym kompletnie wywalić wersję 6.5 i wrzucić na nowo 6.6.

Jaki numer ma mapa w najnowszej wersji?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:21:22 »
Instalować to na bete czy lepiej od zera?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:27:55 »
Instalować to na bete czy lepiej od zera?

Wydaje mi sie, ze lepiej od zera. Jak pozniej beda jakies problemy, to bedziesz wiedzial, ze to wersja finalna ma buga, a nie bedziesz sie zastanawial: "a moze to dlatego, ze zainstalowalem na bete".

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:35:31 »

Instalowalem na sformatowaną kartę.

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:39:14 »
Jaki numer ma mapa w najnowszej wersji?

Jest wszystko w tym wątku o godzinie 16.34 matmic napisał: zaś mapa z sierpnia 1008 (6.100).

Szkoda że nie udało się wcisnąć przerobionej al. Wilanowskiej w Warszawie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 13:41:55 wysłana przez plesniak »
Paweł

*

Offline Miami

• 356
  • Sprzęt: ASUS MyPal A636N SDHC Class6 8GB FAT32 klaster4KB
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:40:17 »
3 minuty (i kilka ustawien predkosci) to tylko drobny fakt, ale bylo źle w beta1, zglosilem poprawili w beta2, spierniczyli w RTM.

Urywane dzwieki są nie tylko przy kasowaniu trasy, ale ciagle Marzenka ostrzega o czymś i nie kończy zdania. Tak już jest rok, ale ja na to nie mam siły. Przecież nie będę zgłaszał co 24h.

Jak się Microsoft ociągał z poprawkami to w końcu różne organizacje zaczeły sypać błedami na www i przynosi to skutek. Może te litanie coś pomogą dla dobra wszystkich.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 13:42:40 wysłana przez Miami »
AutoMapa PL/EU 6.27.1(3126), mapa: teraz Polska 2303 6.1491

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:41:31 »

U mnie takie właśnie wartości są na czystej instalce, ale jak już to zostało zauważone nie jest to nic strasznego ani ani uniemożliwiającego pracę z programem  :wink:
A może w ogóle może It's not a bug it's a feature  :wink:
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:45:10 »
Urywane dzwieki są nie tylko przy kasowaniu trasy, ale ciagle Marzenka ostrzega o czymś i nie kończy zdania. Tak już jest rok, ale ja na to nie mam siły. Przecież nie będę zgłaszał co 24h.

na to wygląda  że nie ma tego problemu już

cytat:
"W najnowszej AutoMapie 6.6 wprowadzono również nowe rozwiązania w funkcjonowaniu systemu AutoMapa Traffic. Kierowcy, poprzez komunikaty głosowe, są informowani o korekcie w planowanym czasie dojazdu do celu spowodowanej zmianami w aktualnym ruchu drogowym. Gdy zdarzy się wypadek, lub na planowanej trasie przejazdu pojawi się korek, AutoMapa sprawdzi możliwości przejazdu trasami alternatywnymi i wybierze najlepsze rozwiązanie podając przy tym nowe informacje o planowanej godzinie dotarcia do celu."
Paweł

*

Bilunia

« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:46:50 »

Instalowalem na sformatowaną kartę.
Przy czystej instalce, są 3 min co 180 min.
Polecam również zerknąć na cyferki w profilu prędkości  :worried:
Ciekaw jestem również, jaki był cel usunięcia możliwości wyświetlania POI użytkownika. Teraz, jeżeli ktoś wczyta swój stary zestaw POI, a będzie miał w nim chociaż jedną kwaterę prywatną, to z urzędu włączy mu się wyświetlanie wszystkich wbudowanych w tej kategorii. :shock:

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:58:17 »
o przejechaniu kilkudziesiciu kilometrow stwierdzam iz pojawienie sie na ekranie APR powinno byc sygnalizowane jakim piknieciem.

Dzis mialem prypadek iz jechalem przez dwa skrzyzowania prosto, AM nie komunikowala tego manewru, a APR sie pojawial i znikal.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:09:09 »
Przejechałem właśnie 260km z AM 6.6.0 i tak:
- Nie następuje przeliczanie trasy co chwila. Może dzieje się to w tle.
- Brak bzdurnych komunikatów typu uwaga, teraz czy utrudnienia ruchu na prostej drodze.
- SR ma niby prowadzić do wybierania szybszej drogi ale jazda takimi objazdami może sporo kosztować - przedwczesny remont zawieszenia. Jechałem na trasie Warszawa-Toruń-Bydgoszcz i przed Toruniem w Lubiczu skierowała mnie w lewo w boczne drogi. Pamiętam, że jechałem przez miejscowość Złotoria. Potem, już w Toruniu spotkałem auto, które trochę przed Lubiczem mnie wyprzedzał. Wg mnie na tej bocznej drodze "zaoszczędziłem" może z 10 minut (na trasie trwającej ok 3h) ale wg mnie nie warto jeździć takimi objazdami bo co mnie wybujało to tylko ja wiem...
Opiszę to obrazowo:  jeśli przyjąć, że normalnie zawieszenie w aucie wytrzymuje 100kkm na polskich drogach to jeżdżąc po tej, jakiej jechałem żywotność zawieszenia do remontu może spaść do może 40.oookm.
Tak więc jeśli macie porządne auta a nie jakieś rzęchy to nie warto ...
Podobnie było tydzień temu jak wracałem ze Świnoujścia gdzie AM 6.6 b2 omięła bocznymi drogami ekspresówkę przed Szczecinem, za nim i obwodnicę Stargardu Szczecińskiego- by "pociągnąć" mnie drogami gdzie wybujało mnie niesamowicie....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 17:12:52 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:12:01 »
No to zassałem tą cudowną wersję finalną AM 6.6.0 i co? Przysłowiowe jajco :D
1. Funkcja Profile nadal żyje wlasnym życiem, mimo ustawienia auta osobowego i zaptaszenia Użyj jako ustawienie domyślne
2. Funkcja APR jak nie działała w Becie 2 na głównych skrzyżowaniach i węzłach Warszawy z 5 pasami i więcej, tak nadal nie działa
3. 2 razy program się zawiesił podczas godzinnej jazdy po stolicy

A miało byc tak kolorowo i wsjo poprawione w wersji finalnej - Buahahahahaha, wstyd poprostu. Porówując do Navigona czy map Navtecha czy TA gdzie APR działa wyśmienicie prawie na każdym skrzyzowaniu z 3 i więcej pasami, w AM mają mnóstwo do porawienia. Tak więc Nocny Marku, Ochkarolu i inni obrońcy tego pseudogotowego programiku: wersja Beta czy finalna - bez znaczenia. Program ma nadal mnóstwo niedoróbek, które mimo wielokrotnego zgłaszania do Supportu, nadal są i rażą w świetle funkcjonalności powyższych funkcji u konkurencji. Jeśli do listopada br. nadal nie poprawią tyle razy przeze mnie zgłaszane niedociągnięcia, na 100% nie wykupię przedłużenia subskrypcji i przesiądę się na IGO8, które działa fenomenalnie jak na moje potrzeby, niezależnie czy to nawigacja po Polsce czy Europie.

Ale kilka słów pochwały się należy: nareszcie czytelne są chmurki z nazwami ulic i wyświetlanie POI na mapie bardziej czytelne i wyrażne niż wcześniej.

Pozdrawiam

/D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 18:28:52 wysłana przez outlanderek »

*

Offline Samosia

• 18
  • Sprzęt: NavRoad 430BT, VIVO PLUS
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 20, 2010, 17:40:39 »
Witam
Znacznie więcej jest APR jak w Becie 2, 6.6. Dziś od rana jeżdziłam po Łodzi i wszystko jest oki.
Tylko ktoś pisał że powinien być sygnał dzwiękowy oznajmujący, że pojawia się APR i z tym sie zgadzam.
Jeśli jeździ się po znanym mieście to jest to tylko sprawdzenie czy APR jest prawidłowo wyświetlany, ale po nieznanym mieście to faktycznie może sie przydać ( z możliwością Wyłączenia, bo może nie wszyscy by chcieli takie klikanie co pare minut)
W becie po zjechaniu z trasy po trzecim razie jak AM chciała mnie wprowadzić na właściwą trase a ja nie bardzo miałam na to chęci /możliwości ,AM zawieszała się , teraz tego nie stwierdziłam.
Myśle, że z APR będzie tak jak z ograniczeniami prędkości , na początku to raczkowało a w kolejnej wersji było przyzwoicie, pewnie tak samo będzie z APR - tylko troche cierpliwości Dajmy im szanse  :)

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 20, 2010, 19:48:19 »
A dokumentacji do nowej wersji - brak. Na stronie AM wersja polska manuala jest 6.5 a dla użytkowników obcojęzycznych (są tacy? :) ) - 6.0! Mit freundlichen Gruessen  :grin:

A skoro nie ma manuala, a na stronie AM można przeczytać:
Podczas nawigacji, użytkownicy AutoMapy są wspierani przez technologię LiveDrive!, dzięki której, prócz informacji o sytuacji drogowej przekazywanej w czasie rzeczywistym, pobierane są z serwera AutoMapa Traffic dane o aktualnych utrudnieniach i blokadach na drodze. Dane wpływają na wyznaczanie tras i pozwalają ograniczyć do minimum problemy wynikające z nowej organizacji ruchu w okolicy zablokowanych odcinków.
Czy ktoś z już-użytkowników 6.6 może potwierdzić lub zaprzeczyć, że nowa AM obsługuje (nawigacyjnie) blokady na drogach pobierane samodzielnie z serwera AM Traffic (czyli takie, których nie ma zaszytych w mapie ani nie pochodzą z Miplo Traffic)?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 19:54:20 wysłana przez msz1959 »

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 20, 2010, 20:29:34 »
Nie można usunąć pliku, prawdopodobnie dany plik jest w użyciu.

Co źle robię przy instalacji z 6.5 ?!

Dzięki.

PS. z całym szacunkiem, czy nikt nie potrafi pomóc ?!!!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2010, 21:16:03 wysłana przez Waszko »

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 20, 2010, 20:38:45 »
A dokumentacji do nowej wersji - brak. Na stronie AM wersja polska manuala jest 6.5 a dla użytkowników obcojęzycznych (są tacy? :) ) - 6.0! Mit freundlichen Gruessen  :grin:

A skoro nie ma manuala, a na stronie AM można przeczytać:
Podczas nawigacji, użytkownicy AutoMapy są wspierani przez technologię LiveDrive!, dzięki której, prócz informacji o sytuacji drogowej przekazywanej w czasie rzeczywistym, pobierane są z serwera AutoMapa Traffic dane o aktualnych utrudnieniach i blokadach na drodze. Dane wpływają na wyznaczanie tras i pozwalają ograniczyć do minimum problemy wynikające z nowej organizacji ruchu w okolicy zablokowanych odcinków.
Czy ktoś z już-użytkowników 6.6 może potwierdzić lub zaprzeczyć, że nowa AM obsługuje (nawigacyjnie) blokady na drogach pobierane samodzielnie z serwera AM Traffic (czyli takie, których nie ma zaszytych w mapie ani nie pochodzą z Miplo Traffic)?

Beta tak robila i wrzucalem nawet screeny, mysle ze w finalnej wersji tego nie zepsuli.