AM 6.6

• 779 Odpowiedzi
  • 193469 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
Odp: AM 6.6
« Odpowiedź #600 dnia: Wrzesień 03, 2010, 22:38:17 »
Też już analizowałem ten problem i wydaje mi się, że rozwiązaniem byłoby wprowadzenie podobnego menu i metodologii, jak obecnie przy wyszukiwaniu POI, z kryteriami wyszukiwania:
- względem aktualnej pozycji,
- w okolicach miejscowości,
- w powiecie/gminie,
- według kodu pocztowego.

No i super było by dodatkowo "Pokaż na mapie" gdzie wyświetlały by się kropki na mapie z miejscowościami o tej samej nazwie i po kliknięciu w "kropę" wybieramy odpowiednią miejscowość. Miałem taki problem z miejscowością Ostrowite w kujawsko-pomorskim. Są 3 albo i 4 o ile pamiętam i to w niedużej odległości od siebie. Ja nie wiedziałem czy te moje Ostrowite to powiat Golub-Dobrzyń czy Lipno czy coś tam jeszcze. Wiedziałem tylko że niedaleko Rypina. Gdybym zobaczył na raz te wszystkie Ostrowite na mapie, to na pewno bym łatwo znalazł te właściwe
Skończyło się na wpisaniu Rypin i przeszukaniu mapy w okolicach Rypina by znaleźć Ostrowite...
Ale opcja w "pobliżu miejscowości" też załatwiła by ten problem skutecznie :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 22:40:05 wysłana przez debart »

*

Offline critu

• **
  • 240
  • REGULAMIN - AVATAR
  • Sprzęt: Asus P750 WM 6.1
« Odpowiedź #601 dnia: Wrzesień 03, 2010, 22:49:09 »
Pozwolę sobie jeszcze raz powtórzyć jako, że widzę iż pojawili się bardziej doświadczeni użytkownicy.

Mamy pytanko i proszę o pomoc.

Od zawsze nurtowały mnie komunikaty przed manewrem. Są dwa w regulowanym odstępie no i trzeci powyżej jakiejś prędkości. Chciałbym jeden z tych pierwszych dwóch wyłączyć, gdyż drażni mnie nadmiar komunikatów.

Bo w sumie jest ich aż trzy pierwszy załóżmy 18 sek, drugi powiedzmy 8 sek i trzeci w trakcie manewru. Podpowiedzcie czy istnieje szansa wyłączenia któregoś z tych komunikatów w plikach konfiguracyjnych i jak to zrobić.

Kolejne pytanie to czy można zapisać gdzieś no i jak to zrobić, swoje ustawienia, gdyż co jakiś czas AM odpala mi się z ustawieniami fabrycznymi co bardzo mnie wkurza. Takie mozolne ustawianie wszystkiego od nowa. A może ktoś zna przyczynę czemu tak się dzieje.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #602 dnia: Wrzesień 03, 2010, 22:50:48 »
Bug w wyszukiwarce adresów wyszedł przypadkowo, a kryteria wyszukiwania to problem popularnych nazw miejscowości. Twój przykład nie bardzo się pod to łapie. Znalazłem Twój cel bez najmniejszych problemów.

Moj przyklad pozwolil na dojscie do konkretnych wnioskow.
Natomiast co do znaleznienia "mojego celu" jak i innych - znalazles go na podstawie moich namiarow i w "domowych pieleszach", a nie w trakcie naglej potrzeby uzyskania informacji o trasie do celu podrozy (a o to chodzilo).
I to jest ta subtelna roznica!
Z nawigacja na stole to pewnie znajdziesz i gaz luplowy w kopalni odkrywkowej ;-)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 22:52:22 wysłana przez tesbor »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #603 dnia: Wrzesień 03, 2010, 23:03:35 »
Mylisz się, Twój cel znalazłem "z marszu", bez żadnego specjalnego poszukiwania.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 23:05:31 wysłana przez akubit »

*

Offline mif4

• **
  • 208
  • Sprzęt: SG Advance poprzednio: BLOW Sirrocco. Modecom AX
« Odpowiedź #604 dnia: Wrzesień 03, 2010, 23:08:29 »
- według kodu pocztowego.
Ciekawe :)
Wbijając kod 30-199 pokazuje się Rząska (prawidłowo), wybierając Krakowska 280  Zabierzów
Wbijając kod 32-080 pokazuje się Zabierzów (prawidłowo), wybierając Krakowska znajduje m. innymi:
Krakowska -  Rząska (!), Zabierzów
W samym Zabierzowie nie ma ulicy Krakowskiej, choć to (obok Śląskiej) główna ulica wsi (i na mapie stoi jak wół).

Inny przykład:
Ujazd (gm. Zabierzów, pow. krakowski)
Po wpisaniu Ujazd pokazuje się bez ładu i kładu Ujazdy, Kolonie, Ujazdowwy itd. Po wybraniu dowolnej pozycji i powrocie do wyboru miejscowości, wyszukiwarka obcięła prawie wszystkie Ujazdy :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #605 dnia: Wrzesień 03, 2010, 23:33:10 »
Nie obcięła, po powrocie do wyboru miejscowości nie ma żadnych wyników wyszukiwania
póki nie zaczniesz wyszukiwać (nie wpiszesz choć 1 litery).
Miejscowości które widzisz w oknie to nie są wyniki wyszukiwania,
tylko historia ostatnio wybieranych miejscowości.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #606 dnia: Wrzesień 05, 2010, 17:09:38 »
Mam pytanie - jakiś czas temu chyba przy instalacji AM 6.5 zorientowałem się, że nie ma już możliwości wybierania własnych kategorii POI do synchronizacji. Czy tak faktycznie jest czy tego nie mogę znaleźć? Zmienił się system wymiany POI - jak to teraz działa? Nie można już w przejrzysty sposób wybierać kategorii do synchronizacji na komputerze stacjonarnym? Wnerwiają mnie teraz tysiące niepotrzebnych punktów POI na mapie... A, i do czego służy MiploKod??
EDIT:
Ok, chyba już znalazłem:
http://pdaclub.pl/forum/automapa/nowy-rozdzial-w-synchronizacji-poi-miplosync-1-8/
Szkoda, że teraz trzeba grzebać w samej AutoMapie a nie wygodnie na kompie...

Chciałem też pokazać jak support zlewa ewidentny błąd programu, który występuje jeszcze od wersji 4.x - oto treść maila (wysyłanego dwa razy) na który nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi:

"Witam, ze względu na brak reakcji na zgłaszany poważny problem z
Automapą ponownie wysyłam informacje na jego temat. Chciałem
przypomnieć, że jestem już ok kilku lat zarejestrowanym użytkownikiem
Automapy (licencja xxxxxxxxxx) i produkt, który zakupiłem jest wadliwy dlatego
proszę o niezwłoczne usunięcie tej wady.
Tak jak wielu innych użytkowników AutoMapy na komputerach PC
mam problem związany z zarządzaniem głośnością dźwięku gdy opcja
"AutoMapa obsługuje głośność" jest aktywna - po kilkudziesięciu
wyzwolonych przez nią jakichkolwiek dźwiękach głośność karty
dźwiękowej dochodzi do zera. Uściślając: podczas odtwarzania np.
komunikatu program ścisza poziom dźwięku (np. muzykę grającą w tle)
ale po jego wybrzmieniu poziom dźwięku nie wraca do pozycji pierwotnej
tylko jest o kilka procent mniejszy. Co ciekawe komunikaty odtwarzane
są zawsze z jednakową głośnością podczas gdy suwak poziomu dźwięku
sukcesywnie schodzi w dół. Wygląda to mniej więcej tak:
Poziom Dźwięku Karty (w skrócie PDK)
Komunikat AutoMapy (w skrócie KAM)
PDK=100%
następuje KAM=60%
PDK=95%
następuje KAM=60%
PDK=90%
następuje KAM=60%
PDK=85%
następuje KAM=60%
PDK=80%
następuje KAM=60%
PDK=75%
następuje KAM=60%
PDK=70%
następuje KAM=60%
PDK=65%
następuje KAM=60%
PDK=60%
następuje KAM=60%
PDK=55%
następuje KAM=60%
PDK=50%
następuje KAM=60%
PDK=45%
następuje KAM=60%
PDK=40%
...i tak dalej aż do zera.

Wiem, że wiele razy ów problem był zgłaszany ale mam nadzieję, że tym
razem zostanie on szybko rozwiązany - by w tym pomóc nagrałem film
obrazujący go:
AutoMapa - problem z obsługą dźwięku

Poniżej dodatkowe informacje o systemie:
- komputer PC z WinXP SP3
- płyta główna Intel D945GCLF2
- karta dźwiękowa wbudowana w płytę główną REALTEK
- AutoMapa ver. 6.5 ale problem ten występował w każdej wersji 4.x,
5.x i 6.x i na różnych komputerach

Proszę o zdecydowaną reakcję bo problem ten BARDZO komplikuje
użytkowanie całego systemu PC w samochodzie, a systemów tych jest
coraz więcej. Słuchana muzyka w tle ścisza się do zera po
kilkunastu/kilkudziesięciu komunikatach i kliknięciach co jak można
się domyślić jest niezmiernie irytujące. Niestety wyłączenie opcji
"AutoMapa obsługuje głośność" nie rozwiązuje problemu gdyż wtedy
komunikaty są niewspółmiernie głośne w stosunku do muzyki.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2010, 18:14:29 wysłana przez Kuras77 »
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #607 dnia: Wrzesień 05, 2010, 19:40:09 »
@kuras77 napisał : Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."
Ale od kogo ma być ta odpowiedź. ?

*

Offline piotrkovski

• 694
  • Sprzęt: nokia n łosiem
« Odpowiedź #608 dnia: Wrzesień 05, 2010, 19:52:42 »
od supportu AM?? na szczęście ta upierdliwość nie została na WM stwierdzona
Racja jest jak d**a, każdy ma swoją.

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #609 dnia: Wrzesień 05, 2010, 20:13:44 »
@kuras77 napisał : Pozdrawiam i czekam na odpowiedź."
Ale od kogo ma być ta odpowiedź. ?
Kolega wyżej już Ci odpowiedział.

na szczęście ta upierdliwość nie została na WM stwierdzona
Dokładnie - problem dotyczy instalacji na Win XP i prawdopodobnie  Vista i 7. Szkoda tylko, że support Automapy sukcesywnie zlewa doniesienia o problemie i nawet wiarygodny filmik nagrany przeze mnie tu nie pomógł. Żenujące podejście do klienta....
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline klosz007

• **
  • 194
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB + iPad 3 3G 32GB + NavRoad Vivo Plus
« Odpowiedź #610 dnia: Wrzesień 05, 2010, 21:07:51 »
Zrobiłem upgrade AM 6.5->6.6 i pojawił się taki problem, że po każdej synchronizacji z Miplo włącza mi się wyświetlanie pewnych rodzajów POI których wcale nie chcę mieć wyświetlanych - to są zawsze te same kategorie (m.in. salony sprzedaży TV satelitarnych typu N, C+ itp. ale nie tylko). Wyłączam ich wyświetlanie (zostają tylko te co chcę), robię kolejną synchronizację z Miplo i znów mam je włączone. O co chodzi ?

Nie wiem czy te kategorie nie są jakieś nowe w AM 6.6 - po instalacji 6.6 w menu wyświetlania POI figurowały jako "Kategoria (numer)" (z włączonym wyświetlaniem) jednak po włączeniu w Miplo opcji "Pobieraj wszystko jednorazowo" i zsynchronizowaniu Miplo te kategorie dostały już poprawne nazwy. Jednak tak jak napisałem po każdej synchronizacji nadal samo włącza się ich wyświetlanie.

Pamiętam, że kiedyś przy jakichś takich dziwnych problemach z POI radziliście skasować jakiś plik i to mi wtedy pomogło ale nie pamiętam co to był za plik...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2010, 21:14:35 wysłana przez klosz007 »

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #611 dnia: Wrzesień 05, 2010, 22:17:48 »
klosz007 prawdopodobnie masz problem o którym już wcześniej pisałem - czyli AM nie trzyma ustawień dot. POI po restarcie programu.
Support to potwierdził i mają dać poprawkę a rozwiązaniem tymczasowym jest zapisanie ustawień POI do własnego pliku (*.war). Wystarczy zapisać - nie trzeba za każdym razem go przywracać :-)

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #612 dnia: Wrzesień 05, 2010, 22:54:42 »
Rpp, w międzyczasie sobie poradziłem, to chyba jednak inny problem niż piszesz. Z katalogu AutoMapa EU\Profiles\osobowy\Data Files wykasowałem (tj. przeniosłem gdzie indziej) wszystkie pliki pasujące do wzorca  categor*data* (było ich 5) - po starcie AM utworzyły się na nowo z domyślnymi ustawieniami wyświetlania POI. Musiałem poustawiać swoje kategorie na nowo od początku ale opisywany problem w efekcie zniknął chyba definitywnie.

Niestety nie dało się iść na skróty przywracając później plik categories.data z backupu (żeby nie męczyć się ustawianiem kategorii od zera) - niestety wtedy opisywany problem od razu powrócił (synchronizacja z Miplo -> włącza się wyświetlanie tych niektórych niechcianych kategorii, wg. mnie nowych dla AM6.6) i musiałem znów powtórzyć ww. zabawę. Zresztą porównanie starego pliku i nowo utworzonego przez AM 6.6 pokazuje różnice (np. mniejsza ilość wierszy Ind(numer) - w starym miałem 85, w nowym jest 82). Coś się w tym pliku zmieniło w AM 6.6 i stary plik od AM 6.5 bruździł.

Trochę mnie nie bawi to, że przy każdym upgrade AM muszę coś kombinować, żeby wszystko przywrócić do porządku. Instalowanie każdej wersji od zera w ogóle mnie nie bawi bo za dużo własnych ustawień trzeba przywracać od zera...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #613 dnia: Wrzesień 05, 2010, 23:14:49 »
Cytat: Kuras77
Szkoda tylko, że support Automapy sukcesywnie zlewa doniesienia o problemie i nawet wiarygodny filmik nagrany przeze mnie tu nie pomógł. Żenujące podejście do klienta....

Patrząc z boku widzę, że to trzeciorzędny problemik dotyczący znikomego ułamka użytkowników
Nie dość że korzystających z AM w wersji PC to jeszcze słuchających muzyki z tego samego sprzętu ...
Rzeczywiście jest tak jak piszesz, choć u mnie poziom głośności spada znacznie wolniej,
ok 1% na komunikat.
Ale mi to zupełnie nie przeszkadza ... muzyki słucham z radia.
Poza tym nawet nie jestem pewien, czy to problem AM, czy może samego windowsa ...
Zdecydowanie wolałbym żeby zanim wezmą sie za poprawienie tego buga
zajęli się skutecznym zmniejszaniem jaskrawości po przełączeniu na skórkę nocną,
a jeszcze przed tym innymi poważniejszymi problemami, mającymi bezpośredni związek z nawigacją.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #614 dnia: Wrzesień 06, 2010, 00:02:03 »
nocnyMarek, jasne, każdy ma swoje priorytety ale problem zgłaszany kilka lat temu powinien być już chyba rozwiązany? Tym bardziej, że wygląda mi to na jakąś błahostkę od strony kodu, pomyłkę przy jakichś ustawieniach. Dla mnie Twój problem z kontrastem jest nawet czwartorzędny...bo ja go nie widzę ;) Problem z głośnością spowodowany jest programem a nie systemem bo to właśnie Automapa przejmuję nad nią kontrolę dosłownie "kręcąc" gałką master volume w dół i górę w czasie nadawania komunikatów. Dla mnie i innych użytkowników t.z. CarPC to jest akurat duży problem bo wszyscy słuchamy muzyki z komputera PC - w samochodzie pełni on funkcje kombajna multimedialnego.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 00:03:39 wysłana przez Kuras77 »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #615 dnia: Wrzesień 06, 2010, 00:43:57 »
Może coś im się rypło przy zaokrąglaniu i stąd ten 1% :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #616 dnia: Wrzesień 06, 2010, 09:50:34 »
KLOSZ007 - u mnie wystąpił też ten sam problem z synchronizacją POI po aktualizacji AM na 6.6. Po formacie karty i ponownej instalacji AM6.6, po zaznaczeniu swoich POI, synchronizację ustawiłem "pobierz wszystko" i było OK. Nie przybyło żadnych nowych POI w ustawieniach.  :ok: Spróbuj. Powodzenia.
Pozdrawiam
Leszek

*

Bilunia

« Odpowiedź #617 dnia: Wrzesień 06, 2010, 15:05:20 »

Dokładnie - problem dotyczy instalacji na Win XP i prawdopodobnie  Vista i 7. Szkoda tylko, że support Automapy sukcesywnie zlewa doniesienia o problemie i nawet wiarygodny filmik nagrany przeze mnie tu nie pomógł. Żenujące podejście do klienta....
Rozumiem, że upierdliwość, to upierdliwość.
Ale jak już ktoś wspominał, jak odetniesz AM możliwość sterowania dźwiękiem, to będziesz miał 50 % zadowolenia.
Nie licz na to, że przy ich podejściu, problem zniknie w najbliższej wersji :wink:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 15:08:30 wysłana przez Bilunia »

*

Offline klosz007

• **
  • 194
« Odpowiedź #618 dnia: Wrzesień 06, 2010, 17:28:48 »
nocnyMarek, jasne, każdy ma swoje priorytety ale problem zgłaszany kilka lat temu powinien być już chyba rozwiązany? Tym bardziej, że wygląda mi to na jakąś błahostkę od strony kodu, pomyłkę przy jakichś ustawieniach. Dla mnie Twój problem z kontrastem jest nawet czwartorzędny...bo ja go nie widzę ;) Problem z głośnością spowodowany jest programem a nie systemem bo to właśnie Automapa przejmuję nad nią kontrolę dosłownie "kręcąc" gałką master volume w dół i górę w czasie nadawania komunikatów. Dla mnie i innych użytkowników t.z. CarPC to jest akurat duży problem bo wszyscy słuchamy muzyki z komputera PC - w samochodzie pełni on funkcje kombajna multimedialnego.

Z tym, że zjawisko takie jak CarPC to jest naprawdę margines podczas gdy PDA/PNA/telefony z Automapą to jest zapewne znakomita większość (nie rzucam procentami bo nie wiem ale pewnie jak powiem 99% to się dużo nie pomylę) platform gdzie jest instalowana AM.

Już dawno temu powinna być rozwiązana kwestia automatycznego zmniejszania jasności podświetlenia (chociaż na platformach gdzie da się to zrobić) bo samo automatyczne przełączenie skórki na tryb nocny załatwia problem co najwyżej połowicznie - wyświetlacz nadal bije po oczach tylko trochę mniej.

Ale jak widać producent AM nie zabiera się rozwiązanie tej oczywistej dla 99% użytkowników kwestii a więc trudno oczekiwać że się zabierze za sprawy dotykające ułamka użytkowników. (Formalnie nie ma zresztą takiego obowiązku - kupując AM nie podpisujemy z producentem żadnej umowy o gwarantowanych czasach usunięcia usterek itp.). Producent skupia się raczej na funkcjach dobrze wyglądających marketingowo a niekoniecznie przez wszystkich oczekiwanych. It's a hard life...

Połączone: Wrzesień 06, 2010, 17:33:07
KLOSZ007 - u mnie wystąpił też ten sam problem z synchronizacją POI po aktualizacji AM na 6.6. Po formacie karty i ponownej instalacji AM6.6, po zaznaczeniu swoich POI, synchronizację ustawiłem "pobierz wszystko" i było OK. Nie przybyło żadnych nowych POI w ustawieniach.  :ok: Spróbuj. Powodzenia.

Tak jak napisałem poradziłem sobie w bardziej wysublimowany sposób nie wymagający kolejnej reinstalacji całości z okazji wydania kolejnej wersji AM 6.x (celowo podkreślam AM 6.x gdyż za czasów AM 5.x i wcześniejszych jak pamiętam upgrade'y przebiegały u mnie o wiele bardziej bezproblemowo - producent powinien się też nad tym zastanowić co się dzieje). Osiągnąłem ten sam cel ale dużo mniejszymi środkami ;-)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 17:33:07 wysłana przez klosz007 »

« Odpowiedź #619 dnia: Wrzesień 06, 2010, 21:30:16 »
Prawdę powiedziawszy na sprzętach:
- Dell D430 (C2D, Win7 ult, Automapa 6.6EU)
- Asus EeePC 901 (Atom, XP, Automapa 6.5 PL)
- Gericom X5 Force (P4M, XP, Automapa 6.6PL)
które regularnie użytkuję (od wersji 3.x praktycznie) opisany przez Ciebie problem nie występuje. Być może jest to specyfika zainstalowanych u Ciebie windowsów lub cecha sterownika (sprzętu ???) karty dźwiękowej. Żeby wyeliminować tą ostatnią możliwość - spróbuj tam podłożyć inną kartę (czy to w wersji wewnętrznej, czy USB).

PS. Miałem parę razy kontakt z supportem i nigdy nie odniosłem wrażenia olewania - co więcej - reakcja na zgłoszone przeze mnie problemy była raczej z gatunku szybkich.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 22:15:34 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline Kuras77

• 410
« Odpowiedź #620 dnia: Wrzesień 07, 2010, 11:49:47 »
ppodkow, jesteś pewien, ze miałeś włączoną opcje "AutoMapa obsługuje głośność"?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2010, 11:51:45 wysłana przez Kuras77 »

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #621 dnia: Wrzesień 07, 2010, 20:50:47 »
Ja przejechałem z AM 6.6. w weekend 1,5 kkm na trasie Gorzów - Garwolin i powrót.
Korzystałem z AmTraffic i muszę przyznać że spisywała się AM rewelacyjnie.
Super poprowadziła przez rozkopany Grójec - mając CB słyszałem o korkach, których ja nie uświadczyłem - fakt uliczki osiedlowe górowały, ale liczy się skuteczność.

Trochę w Poznaniu upierała się na ul. Bałtyckiej i kierowała na Śródkę - zapchaną, a ja zawsze gonię Serbską i Witosa.
Może się AM nauczy.
Ten Poznań, to jedyna niedogodność, a tak jestem zadowolony. Żadnych przycięć, zwieszania się, nic.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #622 dnia: Wrzesień 07, 2010, 23:21:34 »
Wszyscy czekają na precyzyjną wykładnię. Myślę, że jak na razie ciężko zawyrokować - też się miotam - używać LD i SM czy nie.

Na początku byłem dużym optymistą. Potem troszkę ostygłem. W końcu wyłączyłem LD i SM. Ale w ostatni piątek 03.09.10r. musiałem przebić się na drugą stronę Wa-wy w godzinach popołudniowego szczytu (poza miasto). Włączyłem SM i LD - trasa 47km przypadła mi do gustu - po bocznych drogach, nadkładając dużo, ale w 45 min pokonałem trasę. Mam małą zagadkę co tak naprawdę zaoszczędziło mi czas - LD czy też SM?... W sumie nie miałem czasu żeby zrobić testy, ale poświęcę chwilę i sprawdzę.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 07:24:28 wysłana przez jachraniak »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #623 dnia: Wrzesień 08, 2010, 09:39:06 »
dzisiaj sie przebijalem przez wawe, LD dziala. dwa razy zmienil trase, z czego raz (chwile povwyznaczeniu) dosc drastycznie.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #624 dnia: Wrzesień 08, 2010, 09:54:18 »
drastycznie? in plus ili in minus?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #625 dnia: Wrzesień 08, 2010, 14:27:55 »
raczej in plus. najpierw wypchnal mnie z centrum na lazienkowska, a potem przerzucil z okopowej na zelazna, ktora sam zwykle jezdze bo jest mniejszy ruch

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #626 dnia: Wrzesień 13, 2010, 11:42:38 »
dzisiaj sformatowalem sobie karte pamieci i wgralem na nowo AM i MiploSync Po skonfigurowaniu calosci i po synchronizacji POI pokazuje mi teraz tylko 1931 punktow gdy wczesniej mialem ok 40 tys Dlaczego teraz tak mam? Jak wczesniej bylo ok
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #627 dnia: Wrzesień 13, 2010, 12:09:24 »
A masz ważny Miplokod? Bo wygląda, że Miplosync pracuje w trybie demo.

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #628 dnia: Wrzesień 13, 2010, 12:10:50 »
miplokod wazny do 28.01.2011
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #629 dnia: Wrzesień 13, 2010, 13:41:30 »
Obecnie synchronizacja POI (via Miplosync 1.8.0.1) odbywa się w odniesieniu do mapy w wersji 1009 (poprzednio było to 1006) , stąd nagłe zmniejszenie ilości punktów POI.

Tak, to nie pomyłka: wersja odniesienia synchronizacji POI może być jak to było dotąd 1006 dla mapy 1008. Pytanie, czy aby na pewno dobrze jest, jeśli wersja odniesienia dla Miplo to 1009 przy mapie 1008.