Chwilkę zbierałem się do napisania tego postu, ale przejechane 4,5 tys. km z AM6.6 skłania mnie do małej refleksji na temat APM jakim dysponujemy obecnie w polskiej części mapy.
Nie będę tu wspominał o zbyt małych ikonkach APM’a w domyślnej skórce bo zrobiłem to kiedyś w inny wątku, ale o wiarygodności prezentowanych przez tą funkcję danych. Ponieważ jeżdżę dość dużo, a wiele dróg jak to się mówi znam „na pamięć” miałem dobrą okazję porównać zawarte w APM’ie dane z tym co mamy na naszych drogach w rzeczywistości. Swoje obserwacje czyniłem zarówno w miastach jak i na drogach je łączących, a odwiedziłem między innymi: Poznań, Łódź, Warszawę, Katowice, Międzyzdroje, Toruń, Bydgoszcz, Kraków, Wrocław, Białystok, Łomżę i paręnaście mniejszych miejscowości.
Nie będę opisywał każdego przypadku z osobna a jedynie podam ogólne uwagi jakie mi się osobiście nasunęły. Otóż z danymi w APM’ie jest generalnie różnie, raz lepiej raz gorzej, a zależy to jak mi się wydaje od okresu w jakim zrobiono zdjęcia lotnicze na danym terenie które później zostały użyte do stworzenia zbioru danych do APM’a. Są obszary gdzie dane z APM,a ewidentnie pokazują stan oznakowania poziomego skrzyżowań dokładnie z wiosny zeszłego roku lub wiosny sprzed dwóch lat. Oczywiście w chwili obecnej jest już na nich częściowo zmieniony układ oznakowania i APN wprowadza nas wtedy w błąd. Jest też pewna część dróg gdzie oznakowanie poziome (i w tym podział na pasy ruchu) pojawiło się w ciągu ostatnich kilkunastu miesiącach i wtedy APN nie zawiera danych, ale w tym wypadku przynajmniej nie wprowadza nas w błąd. Nie wiem czy tylko tą metodą (i czy w ogóle tą) pozyskiwane są dane do APM’a, ale wiele na to wskazuje że robi się to właśnie tak.
W mojej subiektywnie ocenie gdyby chcieć oszacować ilość niezgodnych danych w stosunku do prawidłowych to jest to tak na oko około 30% całości. Gdybym miał to porównać z moim doświadczeniem zebranym na trasach zagranicznych to jest to z dziesięć razy większa wartość, bo tam takie błędy szacuję na ok. 3%.
Z uwagi na dużą dynamikę w budowie nowych i modernizacji starych dróg jaka mamy teraz u nas, upłynie jeszcze nieco czasu zanim APM uzyska w miarę pełną zgodność swoich danych z rzeczywistością. Rodzi się więc pytanie o sens używania tej funkcji w chwili obecnej i ciekaw jestem też Waszych opinii w tej kwestii.